<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 08:40:
0 ]/ V0 n# L8 B0 P7 l- w+ W& \- @) \) m/ T. s% z% G
我非天主教徒,不過都想問主教一定唔可以講政事?
" D3 m+ ?( d1 e- w
7 k& j0 Y  Q$ _8 ^% {/ j: q
不是
.
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢) e3 P- Y5 v  N7 W
& ]( n4 z5 S, W) E; M
1.  主教點解一定唔可以講政事? # G! Y0 w! ]+ X# _
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?4 Q+ {9 j, z$ m- b
& f3 l% J4 E! C( t) n0 ~* a9 z- [
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?( @- }7 V& \' Y; P- _# p

: m2 H/ _9 N* [& a) B[ Last edited by 機密 on 2005-12-19 at 12:12 PM ]
條白痴主教,乜都有佢份,連打瀉屎都關佢事
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:8 e0 F3 g1 g  W& w
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不...
, t% K6 }. E* l0 ~9 N
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢
, m% s0 g6 @! T& J6 `8 r% H8 ^3 M. S: q  h# J( c
1.  主教點解一定唔可以講政事? / e( S! R- X, a9 Z9 j2 z& w
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?7 c2 X. E, p0 r( v! L
& o2 `6 Q. F! s% ^0 }, C/ c! l
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?
: l& V% \: P- i) L& N3 i1. 可以
- u0 K# M( {% _2. 就係無道理, 亂UP當秘CUP,
/ u/ \4 U3 u% d6 h8 ^$ _3 h- @3 V% c& q' y4 `
個人吹水賽後報告:
/ q: }7 B2 b, l( ?" J市民, 各取所需, 有人休息幾日, 有人愛睇野, 完全中立, , 給99分. [唯見新聞片一條靚妹話, 示威者冇破壞公物, 部份港人視力差, 扣1分]., d4 F2 m& M$ i. s% I/ ?

, C* P5 f3 l& ]5 y. I" t長毛, 街頭戰士, , 做垃圾會議員 浪費了, 給-90分." p% t+ V! I2 |( J" O# o
( N8 ?+ o6 T0 j
差佬, 成功控制場面, 冇嚴重流血事件, 冇引致暴動, 克制,  給80分.
0 a/ R. ~2 ?  ?; z
- a3 g  p5 [; J. E/ c  J示威者, 亦唔算好暴力, 尚算克制, 有紀律, 冇喺其他區搞事, 給70分
, A: I4 [9 V  g3 L7 O! ]
9 y; z4 x5 v* j' F  A陳日君, 有事龜縮, 完事吹水, 仍 wto 事件中最失敗人士, 給0分.
$ `; f6 P# l1 ~. C" Z! B& M9 ^  h; `* e! F; E3 R- l
鄧燕娥, {何俊仁老婆}, 本末倒置, 曾大眼講大話, 冇人格, 香港羞恥, 不予抨分.
Originally posted by d228216 at 2005-12-19 13:23:2 W5 D9 M) V3 f; t
3 e. Y- s) o: |! e/ q
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我...
& w+ |/ H- E2 S# f+ f

% l5 {' Y- v5 ?7 E+ g  ?% \0 K  \: W
個人吹水賽後報告
0 P$ [" u  k" c; w3 I
) E; b/ ~: b+ t: |, L3 z4 w俾得好
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:  `! M- N3 F, p& {  j5 L6 E3 E
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢4 ?9 }- i( y* Q

$ Z: g8 n3 G1 S& g; c/ v1.  主教點解一定唔可以講政事?
$ P0 r8 ?3 Y/ I: F1 N2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?
4 J, q+ B! s8 W) ^. L: H) K; p' b$ }  t/ i1 n
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?
! {; j! [) j% F$ Y1 X+ b' {6 R
4 a, n2 k  j3 j& n) L9 B
佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔贊成佢用主教身份係電視講* R* A" D' y* I# b# B! Z
某些事,唔係人人可以講,你可以鬧樓下街市賣魚勝菠菜蓮呃你錢,曾蔭權都一樣可以,但曾特首就唔會講(講得好抽象,你明唔明?)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-19 18:10:! m5 V$ J4 }+ b1 h1 r1 s/ G
; f) }4 N8 L* f; c, K
佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔...
: _/ V2 R% T# v9 P) U5 o
* o8 C! T# t& ?# `6 X$ e其實我是明,不過就是想認為宗教職員不能談政治的人講出理由來給大家討論下。 不如就由你開始,好嗎?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。