<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 個人趣事(無親身睇到可能會覺得唔好笑=.=")
返回列表 回復 發帖

個人趣事(無親身睇到可能會覺得唔好笑=.=")

今日我放學之後上左自修室,覺得有D"支力"就落街度逛左陣,順便搵野食。' S. B: ]. y) Q+ ?
之後我行行下,見到兩個差佬係度行必。
$ N7 g" z: ^5 `5 j( c' t本來都無乜特別。
" a0 c1 s! j6 ~0 B突然其中一個差佬雙目發光,大聲同個同事大叫:「追呀」
5 u/ L6 u+ F( r8 [- }6 A; N, I7 L) A( B7 _之後佢就一手按住自己頂帽,一手按住佢槍袋,就一支箭咁係我身邊跑過。
6 T, \2 V- B- r! ^而佢個同事就慢左好多起步咁啦。
5 l9 f! R3 z8 z8 l6 ~我見咁既情況,好奇心驅使下我就回頭去睇下係唔係追賊啦。0 }* E( r7 u' P8 N7 u$ h0 q
點知我一回頭,跑係前面個差佬就彈多句:「快D啦追到架」
2 Y- S$ B$ H! {" w3 o6 Q咁我就知肯定唔係追賊,再睇下佢追乜啦。。。。。原來係追一部小巴!!7 r1 V% D# y9 F, [6 ^( @
係呢個時候我已經覺得佢地好好笑。。追車做乜要追到咁緊張咁呢!
0 L3 k) \8 c! I- q: V% T. ^/ I6 T0 ]( o仲不特止,一個箭步去果個差佬就追到部車。點知後面果個差佬竟然跑到頂帽都跌埋
! u$ r" M' q( v% k& g0 x# N# x. h8 d咁佢之後就屈低身去執帽!!!戴返再跑過,係前面果個就叫司機等多陣。。。1 `4 t! Y% A  h! \, Z5 N2 s9 \
最後佢地既努力下成功追到部車,有車搭啦佢地~& J  n) m  I7 R1 s: Q
不過就換黎左一班途人既注意同狂笑(包括我)。如果俾人認得佢地,佢地真係無面目再係香港仔出現=.="0 S- W  p8 M% O9 H: u" S( K7 ~
! Q4 z: a# O$ p2 x$ B

$ F/ W+ U& h2 y- t4 Z3 v/ ~' ]/ A# E寫返我今日所見出黎,唔係要串D差佬。只係想同大家分享下我今日見到既趣事。
$ _, @( r* S/ p4 r1 Q/ F, ?  c% o9 x
, D; D* L* z1 Q$ P* \: |4 L[ Last edited by shaqkobe on 2006-1-4 at 12:13 AM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2006-1-3 10:46 PM:( A* J% g5 P( X) N, h2 |& \* X
今日我放學之後上左自修室,覺得有D&q...
, k& r+ o" |; y; l0 Y果2個警察好Q呀^^
差佬搭車使唔使$$架??
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2006-1-3 11:08 PM:/ [9 p; K8 M3 }$ S$ v3 N% V
可以想象到當時幾攪笑  {0 e3 ^- U8 m! F
多謝分享
" j+ f- \$ l+ ?4 c# q; G7 f
少不了樓主的工勞
Originally posted by neitly at 2006-1-3 11:18 PM:
) m! ]0 K" U& u0 Y差佬搭車使唔使$$架??
- B- }$ O7 o; c0 b4 z$ Z唔知呀,我想知佢地點入西鐵@@
會唔會唔係搭車呢?
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-1-3 11:19 PM:
' l; A' A  F8 [2 v* x3 D% Y0 o
- y% L6 V& C; n0 o唔知呀,我想知佢地點入西鐵@@
- a+ I, m; S; \) W8 K7 }& q! M& s
  t+ u6 n# M; a+ J佢地應該用月票/職員票
Originally posted by neitly at 2006-1-3 23:18:
4 n7 s& z# r( ^) l- k& l差佬搭車使唔使$$架??
1 n8 n* o2 H3 _& k" m) H軍裝警員穿著製服執勤時。搭公共交通工具係唔駛錢既。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by 阿感 at 2006-1-3 11:22 PM:' \- G8 R8 ^/ i% f% [4 t2 \
& @/ }" s0 C( [2 n
+ E7 o4 x( k) T
佢地應該用月票/職員票
5 H3 m. L5 P) h2 o( C
但係邊個保證佢放工後唔會用來坐車?(咁地鐵呢?唔係話咩,只係諗唔到)
Originally posted by 阿感 at 2006-1-3 23:20:
5 N# e6 f/ p' W! S會唔會唔係搭車呢?
. Y/ Z3 U! j  Z0 ?* k. N
應該唔係。。。如果係普通追架車,佢就唔會同個同事講:「快D啦追到架」因為如果係架車係有咩問題佢地就算追唔到都要去追。。第二,佢地上左車之後,架車就開啦!乜事都無。。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 個人趣事(無親身睇到可能會覺得唔好笑=.=")

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。