標題: 搭車時最唔鐘意咩人坐隔離? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2006-2-18 10:30 AM     標題: 搭車時最唔鐘意咩人坐隔離?

搭車時最唔鐘意咩人坐隔離?0 o# T% }. q  x: N/ I+ V

, x' G6 m  n$ s我唔鐘意D人大舊坐隔離, 一齊坐好迫^^% C. n( l! o# J5 H$ ]  Y% ?
- x; }1 F  A8 p7 x- R/ t
How about you?
作者: iknow    時間: 2006-2-18 10:52 AM

大叔,大嬸,肥婆,身上有汗酸味ge人,豬扖~
作者: brightman    時間: 2006-2-18 11:26 AM

太肥既人, 一個人霸成個半位.
作者: men    時間: 2006-2-18 12:53 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2006/2/18 10:30 AM:
3 _0 F2 z2 \# A搭車時最唔鐘意咩人坐隔離?
- _8 d9 O* ~* b# q! e+ a6 p' m% S1 \8 H: f- a0 A* k9 Q9 c
我唔鐘意D人大舊坐隔離, 一齊坐好迫^^4 ?& H) ~+ ]: x& T
7 K1 `9 _; `, B! n. }
How about you?
' _# u9 H" q% ^6 L. t" J9 l1 t

0 N& I9 y- {5 u/ O6 g" |大舊都唔夠d人"啞乍"衰! a' `3 H- V, w; T5 d( l+ `& Z
有次撘mtr有個賤人一個人坐三個位
4 M" @5 l  R- _% z人地坐低就拍登,勁cheap
作者: kaixinren    時間: 2006-2-18 01:01 PM

成头头皮,昏昏入睡的肥婆或肥佬。
作者: garycheung    時間: 2006-2-18 01:14 PM

有異味的人和經常問人借電話的人.
作者: 12d3    時間: 2006-2-18 03:25 PM

1. 大嬸/師奶:成日大大聲傾電話,佢坐車尾,車頭d人都聽到佢講野.仲要呢d時間通常都係返工時間,成車人都好靜,因為眼訓,但係得個大嬸大大聲講野.我通常聽唔明呢d大嬸講乜,佢講既係鄉下話.7 c6 g; r. T9 }7 F7 h5 {8 g
d帥奶一定唔會一個人上車,情況嚴重的話,會出現6~7個師奶,佢地有用唔完既口水,由上車傾到落車,即使佢地唔係坐埋一齊.! F  L7 S* b: N: N+ e" F( Z( k2 r
2.大叔們像地盤工人,佢地聽覺好似已受損,個電話聆聲鬼咁大,連響三次都冇反應.又好似唔信有人打比佢,望住個來電又響多兩次先識聽.
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-2-18 03:37 PM

煙剷,酒鬼:好臭
- V% A6 K( W& E) L! _% f+ T買完餸d阿毛:差d霸埋你個位
作者: mb522    時間: 2006-2-18 04:01 PM

一上車就狂咳果d阿叔阿嬸....
作者: pakho    時間: 2006-2-18 04:41 PM

異味........真係好難頂.....地盤工作個d真係超臭
作者: kakeidevil    時間: 2006-2-18 06:46 PM

靚女
作者: gundamman678    時間: 2006-2-18 08:10 PM

有任何類型臭味既人,唔好話坐隔離,就算坐我前面後面,可以的話我都會轉位~~臨起身時還差點想講一句"妖! 你唔好再臭d!"8 t  d* _# S$ [4 I. I, b" e5 d( N- b
) C6 I: ~4 ]8 P! Y
夏天就到,又要小心d~~
+ s! K1 T" Y& g' I; m) Z5 L* i3 C( }. Y$ D; |6 d" l
[ Last edited by gundamman678 on 2006-2-18 at 08:12 PM ]
作者: pakho    時間: 2006-2-18 10:07 PM

Originally posted by gundamman678 at 2006-2-18 08:10 PM:+ u6 N/ p2 P$ S  D$ U6 z" @
有任何類型臭味既人,唔好話坐隔離,...
# O, G1 X- C7 H
唔好話轉位......我情願企都盡量離開佢個範圍
作者: garycheung    時間: 2006-2-19 12:55 AM

Originally posted by kakeidevil at 2006-2-18 06:46 PM:
  c5 k% G( y0 d# |" d  R7 f" {靚女
/ Z3 d; a8 b+ W5 w* x1 V人地個TOPIC係最唔鐘意咩人坐隔離. k. E1 @) d% j$ n) V, J5 j* g
唔係最鐘意咩人坐隔離
作者: austin666    時間: 2006-2-19 03:01 AM

未死的人
( U# V2 K" C) z$ n7 m  Q- }+ m: G5 H4 u
因為我唔鐘意有人坐我旁邊...............
作者: so1874    時間: 2006-2-19 03:30 AM

搭巴士時吃燒肉既人 " U+ m6 p* p6 v& y+ z
. K2 y/ ~' [& J
【明報專訊】以下是巴士車廂內一景(2006年2月18日)
. u4 M: i, K* @5 v' W$ J: b( h' c* b2 A" n
http://lifestyle.mingpao.com/ftp/Style/20060218/scc/18yj12.jpg8 j- ]/ G" x9 A. K2 p

1 d' q) A: d: k! W( |婦人甲乙丙丁,4個人買了兩盒燒肉,從筲箕灣登上往小西灣方向行走的九巴106。霎時間,上層一陣擾攘,甲婦大聲向乙婦抱怨﹕「使唔使坐得咁後呀﹖」躁動一輪後,甲乙丙丁終於選定座位,然後10秒內齊齊打開兩盒燒肉,立時,油膩氣味佔據了整個密封的空調車廂。
* _# L4 {8 `+ U% ~& q) w8 Y( _4 x- ^3 H' {& t
丙婦率先掏出牙籤分發各人,然後一聲﹕「食咯喂﹗」四人便手起籤落。( h9 G1 Q) y; L4 C- d
0 z  e: }* @5 F( i7 B% [" \# O0 k
丁婦有點懷疑地道﹕「有骨。」4 R1 e% N- s) f3 P: ^

6 R7 h3 m9 R- ~- I- K乙婦回應﹕「有骨落地咪好囉。」然後「吐﹗」一聲,把豬骨吐出並順手丟到車廂地上。之後的10分鐘,四婦你一言我一語,邊挑肥擇瘦邊說人家長短,直至臉泛飽足之相,才收起吃剩的燒肉。, T4 ^6 @( O2 ?- a
' h3 R+ Q( q5 O
記者就在她們高談闊論旁若無人之際拍下「證據」——如此一景,即使讀者未遇過相信亦覺似曾相識。大部分香港人在公眾場合都是安靜守法的,但很不幸,也有為數不少的小眾,經常在車廂內以手機高聲談話或肆意吃喝,這些罔顧公眾安寧和衛生的缺德乘客,真不知該如何對付。

作者: kwokyin1009    時間: 2006-2-19 04:59 AM

有味既人...好難頂
作者: 奇    時間: 2006-2-19 05:03 AM

Originally posted by kwokyin1009 at 2006-2-19 04:59 AM:) `: }+ a, W* U5 [& G) o8 o
有味既人...好難頂
) K/ e0 O2 u7 p  R5 E
女人味呢?
作者: tomken    時間: 2006-2-19 11:31 AM

其實佢食野都唔緊要既..如果唔整"烏joe"地方8 H" e$ W8 K* u) J  X, t

q) ?2 H. v/ C5 o4 ?有汗氣(難聞果d..)...個樣衰格果d(你坐埋佢~佢會驚你掂到佢果d)...兩個位坐出唔坐入(唔坐窗口)..旁邊嘈住哂果d(如拎電話出現當響郊外播收音機)..大致上係咁
作者: 阿感    時間: 2006-2-19 12:06 PM

Originally posted by austin666 at 2006-2-19 03:01 AM:5 \" ?0 S: Q9 d, U7 K" ]
未死的人
7 m* I, _" }9 s9 A7 j1 r; B* d' o0 ~8 v9 L, v
因為我唔鐘意有人坐我旁邊...............
( L) h% h0 K/ @% S1 c7 l) J" Y4 Q9 z
你唔介意死人......
作者: austin666    時間: 2006-2-20 01:37 AM

Originally posted by 阿感 at 2006-2-19 12:06 PM:- h. C/ H9 p( U, B

) Q  H' G' l! L- e; k# x5 u6 X1 J6 J1 d0 N) ^: }
你唔介意死人......
% N) \) u  V: n% B, ?
4 Q5 j8 z" h9 ~! Z1 i咁係話死人係咪人
作者: 奇    時間: 2006-2-21 04:53 AM

Originally posted by austin666 at 2006-2-20 01:37 AM:
6 G9 I& L/ h+ {+ |) s
: _3 \# X3 [9 g: K( Z: b* f9 M, n
咁係話死人係咪人
( v7 l3 d" [6 b
  G$ @0 ?5 a) l+ S& D* D1 b咁你又強調未死的人?
作者: sherryliu    時間: 2006-2-21 01:25 PM

MALES!!!!!!! ARGH!!!
作者: kakeidevil    時間: 2006-2-21 01:40 PM

Originally posted by garycheung at 2006-2-19 12:55 AM:
' w! }: [8 w  Q% w7 _! \7 v9 @! f; R/ q- Y/ u
人地個TOPIC係最唔鐘意咩人坐隔離3 W* [6 f0 t! \2 m6 Q
唔係最鐘意咩人坐隔離
- o  _9 O2 _) j' b4 W, x我知牙~
" g. g# j$ a( x  x- V3 W我咪唔鍾意靚女坐我隔離囉!!!!傻rain
作者: kary    時間: 2006-2-21 05:59 PM

最鬼憎講電話勁大聲既人,驚死人唔知佢講咩,真係想"鍾"佢~
作者: ricojohny    時間: 2006-3-4 07:57 AM

豬扒/ ^5 Q5 T& B! `4 R3 K
肥婆; n: P: B/ d5 x4 E$ ^  _
狐仙; Q! V& C. ]* i4 `- w$ N& g, g
癲佬
作者: 荊棘    時間: 2006-3-4 01:59 PM

肥佬都唔mind
5 ?3 C/ N4 U9 ^8 q" A& l# `* {, e' k& f: r7 o( N
唔係肥婆就ok~
作者: ThomasKoon    時間: 2006-3-5 01:01 AM

Originally posted by men at 2006-2-18 12:53 PM:7 d* _7 H2 E+ J7 B- F

( ?, O- \, i3 y& h, M# u& Q, c3 B
; b  V. D# E, E+ l$ F# G大舊都唔夠d人"啞乍"衰: m$ [% W! ~* |7 S
有次撘mtr有個賤人一個人坐三個位* C1 [: k9 _* ], {7 f  \: l. D
人地坐低就拍登,勁cheap
+ u( V( m8 g+ w9 V
7 d! ?( `4 V3 h$ ^- q( H
. W; A2 H* F1 ^
# V- Z/ D% `# W  z. h
唔係呀化........咁霸道﹐佢當張野自己架
作者: 大家樂1234    時間: 2006-3-7 12:43 AM

除左靚女之外其他都唔想同佢地坐
作者: Erxx    時間: 2006-3-7 05:17 PM

肥婆and肥佬,坐佢隔離好big
作者: alantai    時間: 2006-3-8 11:33 AM

Originally posted by 大家樂1234 at 2006-3-7 12:43 AM:" h* J! g4 x1 h0 b/ U& {
除左靚女之外其他都唔想同佢地坐
1 P3 W  k7 d: ^& d

- _2 g. ^2 n7 b7 z4 b5 L咁我都唔想同你坐!
作者: YingTung    時間: 2006-3-9 06:58 PM

基本上除左靚女之外,咩人坐我隔離我都唔係咁喜歡。6 D5 X) h; I) b3 X. h2 S* m5 q) S
不過只要唔好滋擾到我,我都無所謂~
作者: abc123aa    時間: 2006-3-11 07:47 PM

我諗好多人都係唔多鍾意同人一齊坐嫁啦,所以我多數企就算,如果係靚女既,又有香味既又唔怕坐多幾次呀
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-3-11 10:41 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-3-11 07:47 PM:
5 Z+ ?2 ?, R: A9 U我諗好多人都係唔多鍾意同人一齊坐嫁啦,所以我多數企就算,如果係靚女既,又有香味既又唔怕坐多幾次呀
: `8 [  W: v: ~; c但有d香水好鬼臭=.=
作者: skjeiw    時間: 2006-3-11 11:12 PM

睇落似大陸人的香港人...一陣"香氣"傳千里
作者: abc123aa    時間: 2006-3-12 07:54 PM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-3-11 10:41 PM:# ]) A0 R0 n" M. J7 g3 Z
& C* p0 Q: m% a# u
但有d香水好鬼臭=.=
$ Z7 u* q: \+ }
有陣時d香水真係幾香嫁,帶幾分女人味

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0