標題: 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢? [打印本頁]

作者: IT14    時間: 2006-5-6 02:46 PM     標題: 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?

香港回歸之后,内地與香港貿易頻繁,两地婚姻日漸增加。去年,申請無结婚記錄証明書和来港结婚的内地女性,共24900人,比起去年“港男港女配”的21000人還多。港男娶内地姑娘成風,亦有越来越多香港女性與内地男友结婚,人数近5000人,比4年前激增一倍。5 [' r) o: H# c' _

3 x+ O7 R. [" B1 \    香港特區政府統計處統計發現,去年有8100名港男成功申請無结婚記錄証明書,打算與内地女友结良缘,另外有16800名内地女性,以游客身份来港與香港男友注册结婚。两個数字相加,大约就是港男與内地女友结婚的数字,有24900人;而同期,香港男性與香港女子结婚為21000人,内地新娘比香港新娘還多。
1 p/ v( O. f* B9 d% x8 d6 p2 {8 l3 |5 T6 H2 U3 m) z' I- p
     香港女性與港男结婚機會骤降。香港女性除了要與内地女性競争外,還要面對女多男少的局面。文章指出,香港男性通常選擇與比自己年輕、學歷比自己低和學歷相當的女性结婚。不過,20歲至49歲的未结婚香港女性,教育程度较高,曾接受大專以上教育的,比男性高出6%。學歷高成為阻碍香港女性出嫁的原因。
  }4 L8 G* k3 m5 K0 a5 f; `: V! U
我覺得係兩方面都有d!" G1 ?  O7 w# G( z/ q  k
我見到唔少香港男人係個女朋友/老婆面前死哂狗咁. k& x: Z' M. y
我有次係小巴到見過有兩公婆,四廿零歲,個男人不停俾個老婆不停媽差半個鐘,未至於爆粗,但不停有d仆x、x家產夾雜其中,見到個男人不停頭耷耷,我心中只有一句:"廢柴!!"
! D  c# s" m3 X' K  b又見過十零廿歲男女,個男仔應該係激嬲左個女仔,想送野氹返佢,但係無論個男仔點推樣禮物俾個女仔,個女仔都不停撥落地,個女仔個樣仲要"年初四"咁樣,如果我係個男仔,仲氹佢,份禮物唔駛錢架?送俾乞兒好過跪地餵猪乸啦!
* `; w; _8 ]* `! u6 d9 v6 x  t. J$ \& W" q( J- z  l: A
做成咁,都係d港男過份自卑9 F7 V/ c- k6 r
拍拖做到"做隻貓,做隻狗",飲酒食煙又係"無賴",唔係嗎?
; {0 p0 i8 B) [5 {- ?% y. q& jd港男唔係咁死狗,d港女點可以做到咁盡呀?!" c& \) C. e; t* r5 p7 \
' C  y( J4 L9 n: u2 F3 D. w
最尾哥段,話d港男選擇學歷比自己低和學歷相當的女性结婚,好似調轉左
* x1 m" G. E  S. I+ O應該係d港女要選擇學歷比自己高和學歷相當的男性结婚先岩
' r: h* v# y' L$ G3 s4 ?5 Kd港女普遍已經唔係樣靚身材正(係,男人係咁膚淺),仲咁高要求,戔攪!, \, V! E& {5 Q$ {+ J& _
' M# L! H$ Q: f1 N+ M- f; e
[ Last edited by IT14 on 2006-5-6 at 02:48 PM ]
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 03:15 PM

嗯....其實 我果班d男仔都幾無用...5 ?2 |/ c0 r' _" q- i- a
成日氹女仔都唔掂,,其實我都同佢地講過..佢要嬲就由佢嬲..你唔理佢..佢自然理你...
作者: IT14    時間: 2006-5-6 03:36 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 03:15 PM:; h; \) c0 b' C' l: ^
嗯....其實 我果班d男仔都幾無用...6 M  Z* O& U  V3 L" W& F4 n
成日氹女仔都唔掂,,其實我都同佢地講過..佢要嬲就由佢嬲..你唔理佢..佢自然理你...
. K2 `4 v# B. H+ g( ?: ^0 u8 H. J5 ^3 ~3 i0 z0 @6 \' a
Exactly!' |. \# G" a4 k# I- I5 G; _! O
自己真係有錯,咪誠心誠意向個女仔道句歉囉!
4 y, I2 p7 v( z0 ~個女仔無理取閙既,仲要氹你?采你都生臭狐啦~~
作者: 艾奧羅斯    時間: 2006-5-6 05:34 PM

港女太高竇同埋要求都幾高!$ Z2 J1 O, h0 v
香港既女仔咩時候任何年齡都覺得自己係女神般...
! T0 o. g7 Q$ K) Q5 S識您個陣又要靚仔又要有情趣有事業心!% x1 e0 _* v3 `  \$ p& t3 ^# m
識落之後又要有車有樓有現金!
作者: honeyfei    時間: 2006-5-6 06:16 PM

個人立場上我好認同樓主既說法...) y  w! M4 p4 P% R" u
真係架...我成日有個疑問.....佢地有咩野咁把炮..可以同我地撚花臣...?....
& x1 a7 a# q/ T' |* ?. S( E0 W4 b
2 f4 N! ?# T8 l/ o; z- e- T
- W9 [  [) U5 _1 z但係...做得男人...我會諗起另一樣野...; i' }" c! Y! x$ X0 H- ^
先天...男人已經俾女人幸福..
8 |9 x4 h7 {# }- ]6 R/ s$ b  y" v男人唔會有經痛...唔駛生BB...3 @' Y% W, L$ Q" a" s
單諗到依兩點...我會覺得...有時讓下女仔又何妨...
6 ?+ ^6 W; K8 b9 x6 X1 N7 f同埋唔係個個香港女仔都係咁既...+ U5 @9 q1 z: w( o- }& j

& \* P& c. s% u' \' t* s5 w
0 ~0 u. v; G4 U/ u) \& U. c不過話說回來...如果個女仔真係唔識做..成日以為自己係大支野既話..
: h+ N( C) a' T) G  N9 n; m- k我覺得就唔駛俾面佢...男仕們應該做番D似個"人"既野....有時扮死狗唔代表你錫佢...4 K/ a1 F5 a( n4 G" W! @
, Q2 \  G, ?$ M- X; n2 [

% T; P, r# Y* o0 P" vP.S   有樣野唔知有冇人有同感....
/ a% D4 i/ t( p: m       當我地形勢俾女仔好既時候..佢地就會用"男女平等"等等既藉口..以挽回劣勢..
/ H3 Y) b' E2 p$ F       但當我地形勢俾佢地弱既時候...佢地會用"拎D GENTLEMAN風度出黎"之類既廢話..
1 }/ K, _  T( [  y3 U9 l3 M
' I) L4 ^! u& g/ _  O, l( _; R% j' F9 P0 ~" y
       即係無論點....佢地都係贏哂...
作者: 155220    時間: 2006-5-6 06:18 PM

bro.% F1 [; a8 J1 X
多行事,征服她們吧
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-6 06:22 PM

2者都有d...
作者: 155220    時間: 2006-5-6 06:23 PM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-6 18:22:
& e8 G& Y; e/ \3 w2者都有d...
0 b2 W# v# F2 H4 A, `得閒學下查理叔啦
作者: cow888    時間: 2006-5-6 06:25 PM

但我覺得依家男人d質素確係比以前差.........& J5 W0 y1 W3 A: ?/ W
我有1個男性朋友好差,小器又自私,學歷差仲要認叻,成日踩個大學畢業0既女朋友.原因就係自卑....後來佢識左第2個之後,飛左個大學生女友,仲要問人地攞番佢地以前一齊買0既相機同所有cable同安裝光碟........個男人仲係一名基督徒...............新女友就係傳道人.咩世界呀?
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:10 PM

Originally posted by cow888 at 2006-5-6 06:25 PM:
4 y$ y* V( r, D* D但我覺得依家男人d質素確係比以前差.....
% J; N6 n: T4 ?% s! i# J
唔係呀..拎返晒野= =
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:11 PM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2006-5-6 05:34 PM:
& [: I2 ^  h# v% w7 t3 i3 n1 t8 H港女太高竇同埋要求都幾高!7 l' d" |" F: _( |; p2 X
香港既女...
: P" G% s2 W3 Z; L# Q/ q' c* z9 H, [- f
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-1 _; E1 J+ S4 V4 Z; D
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩
  K+ u9 v; {3 T. a10個有9個都要有錢 第2令仔= =
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:17 PM

所以我依家先甘比心機讀書...
1 U9 |. o& v5 S女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:24 PM

咁..佢咪淨係愛你d錢..唔係愛你.." l! [, r6 E# i4 I" m, W
到你萬一 無錢佢咪會飛起你??
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-6 11:24 PM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:
2 u, `: A# c; o7 U$ _7 p8 I3 B. z所以我依家先甘比心機讀書...4 e7 d  j# n/ Q% S9 k2 i
女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
# L0 R0 {2 Q) Q/ C) A最緊要讀好書搵到錢~~有越多ge錢,能力就越大
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:25 PM

嗯..有錢係可以做到好多野..例如可以買野送俾女仔
6 A6 U: ]4 T) O4 R4 o如果條仔..淨係搵到既岩岩可以糊口... 咁佢咪要紮緊褲頭先可以save錢錢買野俾女仔囉
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:27 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:24 PM:1 V. H% g* l) I+ T$ Q9 k# w
咁..佢咪淨係愛你d錢..唔係愛你..
7 e/ v" {  W$ g" x2 `1 w到你萬一 無錢佢咪會飛起你??
7 a4 H) l; D* R" ?唔比依一個萬一發生米得囉...& ~/ \$ A  a6 l, b0 L9 B
有料既人駛咩怕一時既失意??1 d  B7 j( e8 R3 H2 J' \: t( U
淨係愛你d錢...只要個女仔係自己既身邊..
3 r: \0 e! R+ T! L$ W怕咩...佢到最後都會鍾意我個人既..8 h1 N* L) y/ N0 t9 n" T& b
好過連佢係我身邊既機會都冇呀
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:27 PM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-6 11:24 PM:5 O; Q  j5 v+ l  U4 N. D7 q  ^- b
* S+ _9 t3 {' C) z
最緊要讀好書搵到錢~~有越多ge錢,能力就越大
# F1 J# F, u8 Y$ m0 H, d) k. c人格都好重要啦...  x8 i8 S2 ^0 N) {
依個世界都仲有好多女仔唔係鍾意錢嫁
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:29 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:25 PM:
# \5 z, |; A0 x+ x  P- p嗯..有錢係可以做到好多野..例如可以買野送俾女仔  l& A- ^$ ?6 W7 d6 M- M+ |, i
如果條仔..淨係搵到既岩岩可以糊口... 咁佢咪要紮緊褲頭先可以save錢錢買野俾女仔囉
1 B2 c3 Q* x3 D* C- n$ \' q) E- R甘就要睇個女仔識唔識諗啦...
4 U6 h0 C9 D: Z+ t如果唔介意既...真係有情飲水飽...0 r/ A# u+ w1 c) ~  s+ p3 B
就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:35 PM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:29 PM:+ M8 s# D3 g( |- T8 {$ f  e; ~
: y- q2 s# _* I8 c. ?1 Y7 J3 |
甘就要睇個女仔識唔識諗啦...
2 B0 P9 s: S) \$ K7 a如果唔介意既...真係有情飲水飽...
5 q9 h4 i+ T" W9 y就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
5 _* S. D; k+ _+ W0 A/ c) w
我覺得香港d女仔好勢利,,,1 W8 W6 w- G; v  u
好難唔介意.. -0- 可能淨係我識果某d= ="..  u" i  A% r; k1 R" u% c
反而..我識果d係大陸落黎果d女仔又唔係幾計教架wo...: ^- y: o7 ]* R! a, C
可以又淨係識果某d..
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:48 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:35 PM:
3 b3 E+ s8 _7 _& ~
2 {, O7 x' u$ c5 A# W; c& Y我覺得香港d女仔好勢利,,,2 h+ L  I+ v* H
好難唔...
; H' Q. Z. B( x9 J* a, f& q唔好睇少女仔...無論佢係咩地方黎都好 :]
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-7 12:10 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:27 PM:
" }( f7 m' P" {* ?! g( R" z; Z* V* ^2 q/ ^" p
人格都好重要啦...
6 U+ f8 U. \1 O9 L% I. z* i依個世界都仲有好多女仔唔係鍾意錢嫁
$ G& S; t% }( i
起碼唔使捱住咁過日子儲錢出街ma0 i: y9 m3 L! H4 x
出街點都會使錢... 無論多定少都會使
作者: 12d3    時間: 2006-5-7 12:32 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:29 PM:* X& Z6 `0 e1 M; E1 m
$ s6 G7 ~; H. l$ I  x9 g
甘就要睇個女仔識唔識諗啦..." ^  b) ]9 n" A& u# }/ E9 Y
如果唔介意既...真係有情飲水飽...
. u# s5 K$ I8 O; N& Z' g就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
' l: T2 Q8 z. i" k3 B8 ^7 B. o- X& m+ D
但唔能夠成世送紙介指,點都要整返隻有石啦!女人妒忌心重,唔比人地d野好過佢(愛情方面),就算識諗既都會諗到自己既物質生活.
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-7 12:33 AM

Originally posted by 12d3 at 2006-5-7 12:32 AM:
) d$ N3 U' k' X/ f' x+ K
, g0 I4 E+ \, \; v  X0 V2 V% }" {8 z+ b" i& i- ]
但唔能夠成世送紙介指,點都要整返隻有石啦!女人妒忌心重,唔比人地d野好過佢(愛情方面),就算識諗既都會諗到自己既物質生活.
  S4 v, Q' o: b# V5 Q$ w

作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:23 AM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2006-5-6 05:34 PM:  t! [# c6 G8 ?4 e' D2 ]5 P' }5 W
港女太高竇同埋要求都幾高!
& W* I9 z) {* [" _7 ^- ~+ l香港既女...
- d$ x5 h7 a/ S
& Q' i! i' S8 N& ]# t5 s又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金,係香港人辦得任達華,但人地個老婆係琦琦,係咪個個香港既女仔有琦琦咁既質素先?
, a. ~$ s. |* h. g1 B6 C
; j# q$ p7 R8 Z: S* _: m質素唔高,仲自以為事既女,過左25就摺得啦!
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:42 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-5-6 06:16 PM:) g$ q3 ~6 Z, Z$ R
個人立場上我好認同樓主既說法...  k3 P$ v; d# G  k7 p" k0 S- e
真...
! G2 g7 U  N7 }& Z$ p1 q6 l

* u3 y' N+ r3 @& ?' {哥d講"男女平等"既港女,真係做到男女平等既,好似d鬼妹咁,買野自己拎、自己俾錢、食飯AA制,先好同我講"男女平等"!!
- ?2 E" R; `7 M3 b# ~1 O* S3 C; e! J; h8 ^1 k- P3 N
你同我講文化唔同,咁我同你講,我親眼見到日本男人兩手空空,個女人拎5、6袋餸返屋企;3男3女韓國人去食飯,得三個位,3男坐係度,3女繼續企係度等位!
) o3 b6 z. V8 A5 W6 N. r! @  {) Y, w% V$ {5 M
香港男仕送野、為你拎野、請你食飯係風度,唔係責任囉,d香港女仔意為男仕做依d野"老馮"既,"唔該"都無聲,セ野態度?!
8 i: x9 U1 b% E' @' B2 u4 W+ k* y% f
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:44 AM

Originally posted by 155220 at 2006-5-6 06:18 PM:
( w/ z& L0 P8 vbro.
4 y; Q$ j9 j6 N) g% {& b2 c多行事,征服她們吧
, v0 ^2 L4 g2 s3 e

* o, W: m  H$ B
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:50 AM

Originally posted by cow888 at 2006-5-6 06:25 PM:
* m, p2 g6 o5 I! C' g7 J但我覺得依家男人d質素確係比以前差.....
! N5 \8 L. v' `6 y7 b

" x' V+ D! v1 Z! b/ ~' n: s呢d咁無品既男人,早飛早着!
. \# q! Q: V, _- N. m我眼見好多十零廿歲先入教去團契既男女,好多都係心術不正,唔係去聽道,反而去結識異性!
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:52 AM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:11 PM:
+ X$ q2 ^5 l' K+ D9 u; h
% d3 O/ x4 Q* x0 P唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-
* p- Z& G# |7 L' {因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩/ C9 E% R: R" N3 o3 u) d
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
4 e, Y! q6 I4 A# J; U6 O1 k

$ ?/ Z( j+ f2 U  j: C) R. v! H* Z咁多章x惠二世?% q$ u$ h4 l2 [5 c1 F+ t
邊度揾咁多B哥同白頭佬出黎?
8 k" |& i& a2 M- E4 @
3 ~+ c4 X- T; J0 z8 V[ Last edited by IT14 on 2006-5-7 at 06:54 AM ]
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:58 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:1 D# d  P* T+ y- q! ?9 q) Y
所以我依家先甘比心機讀書...8 ?! c6 M8 _. V8 E7 R
女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
: k$ N! W5 v+ Q2 M' \9 T- S

, m/ Y5 P; d; [& F最弊有d港女質素已經低,仲要高竇先惡頂嗎!
. h: q& J5 J7 E, U) ^0 {女仔有質素既,男仔怕咩你高竇呀!
5 D& G: X! Q3 m) n& ?7 Y! E5 w. z$ L( F2 }
[ Last edited by IT14 on 2006-5-7 at 07:02 AM ]
作者: IT14    時間: 2006-5-7 07:01 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:' v) i" R8 r$ ~, E$ E) u; d
所以我依家先甘比心機讀書...
! J8 w* r% Z8 X8 B5 R" o- o女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
+ o9 b% G$ R/ _& j( U' P3 ?% O' b2 B9 I) `8 I0 d, ]& {
咁呢點都係男人動力既來源之一!
作者: haman_tt    時間: 2006-5-7 09:43 AM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 23:11:
/ F* k$ y  b6 x$ b# y, i9 T( l5 ?: n# ~9 l( L# u! q
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-
, Z( K. ?/ v+ h: q4 I0 m6 `因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩/ c. I" {/ K# T2 o
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
, z- Z0 c% Z) n  M/ g; {
6 E  r( \4 e$ s% S9 }) u& g
On the other hand,香港既男仔(十零歲果D),越黎越多電車男% M7 Z( ]" p: V* c2 R3 A
佢地日日放左學就扑到返屋企打機,唔做運動,行一陣街都死下死下,
: Y6 p9 A  o3 i+ H; R又唔理下自己個樣同身形,成粒珍寶珠咁
# ]% j" ^( M! W+ P  M到左大個小小,講野識女仔當然唔得la~
( a9 `) G$ K) ?4 s  M; l
/ C" V! A' q+ g而且平日書都唔睇多本,唔好話係d哲學書lar,連八掛雜誌,milk都唔多睇,$ e0 u" I/ [& R9 z
只係識得睇game書,漫畫,點出黎搵食ar,點埋女仔堆ar?
0 v2 l  }' I3 F9 q" b
2 w* E- m6 R3 f7 ?7 z講真,香港d女仔,係就係有d貪慕虛榮
9 s+ l/ b) p: y7 P/ k但都係make sence既,講真我又未見過有d"如花"既樣黎屈你 LV (LV代所有名牌)lor
) U3 o( f3 Q! L# y& E而且,人大個左,出到黎搵到野做,講真你唔係真係連個 LV 都送唔起MA~
9 S! O8 \' \+ w. i# t  W8 S; o  P我覺得真係FEEL到個女仔真係有心同你一齊既,一個 LV 濕濕碎la
1 a+ `3 o& e" A8 x7 x你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?
' C  O0 k9 E% ?! ?3 t& P仲有,我覺得你唔可以咩都唔買俾女朋友lor~, u+ F0 e1 G- j, r5 B& A/ H* b
你可以接受到,你自己一身名牌,但你個女朋友就一身女人街貸咩?
, E5 J' b& F6 p$ Q- Z6 d
, ]( G  L' x: a9 o: L: M[ Last edited by haman_tt on 2006-5-7 at 09:45 AM ]
作者: leoglas    時間: 2006-5-7 10:29 AM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
1 `- Z3 o5 \7 ^( w. Y& D( D0 t3 b  E# h% `- X

5 A4 S( g6 H* LOn the other hand,香港既男仔(十...
9 P, U9 @/ @' B3 y; m8 M2 V$ @  `& @/ ~. w3 c0 b+ c
男既睇game書漫畫,女既唔通係睇亞洲週刊?% P2 d& A  a9 z4 [
香港d女咪又係睇東方新地,忽然一週!2 G& G: t  {# C  Y, P; k
點解男既睇game書漫畫就係唔成熟,女既睇八卦雜誌又無人話佢地唔成熟?
0 F: E3 G. ~# z9 J7 X大家彼此彼此之嘛。
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-7 11:34 AM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:7 @) g. y. P/ x) b+ J/ G( x
' @4 ?; J% A; w2 @- m5 u5 G. B# k

, d) X- O; k. }8 T8 POn the other hand,香港既男仔(十...
, G8 K9 B; i/ j係wo...好多電車男咁1 G9 ]% H& M3 ]: E  r3 T
冇計,個個都打機& o/ I& e! U) j2 c+ x+ U" U
最重要係而家d父母迫到d細路好緊
- [8 g' s0 d: H- Z& ?街又唔出得多,一日o係屋企唔係讀書就打機...
作者: Yui.i    時間: 2006-5-7 01:16 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:  e7 m+ }6 y2 h% s
: ~2 K5 p' F3 ~* x& ~$ V2 r
+ ~4 H- }3 {8 I4 T4 Y/ i, \* p
On the other hand,香港既男仔(十...
八掛雜誌,milk俾我都唔睇.....我留番d時間整番個mask唔好?
0 f3 C' [' }& S2 t" F1 ]打機好正常.....睇你出街打定o係屋企打姐......你講o個d似係自閉仔.....
作者: magic    時間: 2006-5-7 01:25 PM

港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
作者: IT14    時間: 2006-5-7 01:57 PM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
+ ~' i4 O2 ^6 j1 P- I: D$ S港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
# i' `2 N2 S4 J: D/ U$ Q
/ H: K0 K5 R' b5 }
無point
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-7 07:34 PM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
! t+ S* k2 A7 ~( M4 `1 l% j港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
2 |1 X: _4 P6 Q, _0 `& n& C) `$ T點唔掂法..
作者: homan~    時間: 2006-5-8 10:28 AM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:. j4 I* Q8 u+ _$ J) R
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
( z$ w5 Z( {" A$ I( M  X
- E7 @, {' z  {
哈.............. 3 K8 s, q! T6 V
+ v/ `8 |. V; K0 _) I5 a) n1 c
話港男唔得,
. r* q8 r1 i1 _; g3 Q2 l* ~1 h港女又好得去邊先 ??
作者: IT14    時間: 2006-5-8 12:14 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:5 `# [% p$ F8 q5 n- p* D% H# n. D2 P

o! @0 r4 _" e: B  t7 |: ?/ y
+ N6 Q7 t% B  U+ R3 n  t8 }On the other hand,香港既男仔(十...
# w6 f. [1 R7 }: J1 j7 J
$ P6 B+ G1 q2 B: O# v2 O2 J! G+ u+ G$ K
# V- u: `5 T& P5 L  @! r自己一身名牌--> 你講LV級數既名牌,起碼一個月揾兩三萬,除非係專業人仕,否則要捱四五年先揾到1 |& h% }; [5 u" S2 I( _6 n
你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?--> 就係攞買LVd錢去做首期,俾一成?真係供三十年咩! 又無埋由浪費社會資源,申請公屋掛?!( j5 I' m* @% A. t
但你個女朋友就一身女人街貸 --> 一個人大學畢業,有份工,無論男女,未至於要一身女人街貸吓嘩?!
7 W& A: i" [0 t大把有錢佬,d珠寶首飾都係借俾d女帶下咋,帶完要收返!!
作者: homan~    時間: 2006-5-8 01:48 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:, u5 W, [4 G5 ]* v

2 r9 S7 [$ K* B6 x, c2 b+ F
/ n. Z' s1 \6 }% K& d! B5 J. M' SOn the other hand,香港既男仔(十...
( g$ k- {* r% K( q" _% A
- i( ~) H1 ]: n) e  [% K9 y
.........
: M$ ?* c) \1 D1 Q8 p4 p. |3 b
. H( l+ ^' J0 {& u  e# X虛榮................: U0 d5 q, S* d, {2 ]

$ i% l% C/ }2 M: F& J% V/ T4 c日常用既野, 唔係名牌就好架
7 f! E; x* ?4 m/ v! X- T$ y/ i0 {, l
好老實講, d 女成日話LV, Gucci, Burberry,
# O0 E# P( F/ D$ r0 L7 c/ S有邊果真係識欣賞人地d design, 手工先 ???
! P1 y, z# R. x  H唔可以話冇, 但係依家d 女有幾多果知ar ?. T7 |" x! T, E/ l% x' O" F

& l: K+ B3 z4 V, b1 H+ _: p; s( U供唔供得起樓同買唔買名牌係兩回事' v- c% H& `/ P5 x; Z
同樣, 有冇品味去用名牌又係一回事 4 M3 e  O( J* h- B4 N: b
- S: L# s$ {" F
我明白d 女唔多唔少都有d 虛榮心架啦
* e) h7 q3 g$ g$ U/ p3 O8 Z3 j# [但係都唔好咁過火...........
作者: pppppppppp    時間: 2006-5-18 04:35 PM

呢一代的港男港女都唔掂..) J. i% i' e/ |3 M3 w
7 v# h# J$ v8 R5 v
但港男真係唔掂d law. 成日話d港女又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金. |$ \4 I9 v  ]6 b5 [) @* [6 t  ~

, y4 O9 W" y, q7 u4 ]+ z( W請問有幾多2x-3x的夫婦唔係2夫婦一同供樓..事實上大部份都係.. 唔該大家出去問吓朋友,如果係學生就問吓亞哥家姐,..- @0 L1 Z7 v9 P- a$ R
9 E' V9 f( N! [5 x2 W/ U
有幾多港女係咁好彩,嫁都個又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金的老公..
作者: pppppppppp    時間: 2006-5-18 04:41 PM

老實講,真係好少港女出來話d港男唔掂..係呢d港男日日係d forum 度post d 港女幾唔掂,跟住又話返大陸,比人當大"椰"
作者: homan~    時間: 2006-5-18 04:43 PM

Originally posted by pppppppppp at 2006-5-18 04:35 PM:$ P' V) Q0 y) V0 d3 U
呢一代的港男港女都唔掂..
  M7 p5 _  r7 E. x# M% v9 C% `3 P' _( L
但港男...
9 {' h2 C" K! j, @4 f3 j' h& P9 y' G( r9 Q3 |+ H
...............
/ e3 Q3 V2 H( ]- y3 y, X
  i2 w& N, e, j都有 d 道理gei,6 j8 r9 \' l# V
有 d 仔真係只顧打機, 又冇事業心
; ^6 }! Y' D7 `. a6 h2 X8 H4 @
但係
) ]$ c9 Z+ m5 q始終都覺d 女差d
8 h- N: F* h5 x2 ]3 P9 m. p" x7 S1 ?6 H# m- \" Z0 T) a
唔係話你地唔可以對條仔冇要求
8 B5 g. k8 E2 P6 ^) ?但係唔該唔好咁過份
, m9 O- n' m1 Z& y9 D; d同時諗下自己係咩條件先
, o& {6 e( }5 @- k# Z' T- z6 x9 k. H8 A" g
d 女成日高估自己
1 @8 L( h/ X# w7 y/ V真係見得太多啦
作者: homan~    時間: 2006-5-18 04:50 PM

Originally posted by pppppppppp at 2006-5-18 04:41 PM:' H. n' q3 P$ _& q& b) B- @2 @/ Q' S
老實講,真係好少港女出來話d港男唔掂..係呢d港男日日係d forum 度post d 港女幾唔掂,跟住又話返大陸,比人當大"椰"
" X# E5 h5 |/ F; A& R: ]
0 Q9 }9 ]& z7 S0 u% l$ H
咁多人講
* v! }7 |0 s$ k就証明有問題啦
作者: fishmanman    時間: 2006-5-18 05:49 PM

很認同.....
作者: LMQ    時間: 2006-5-20 12:16 PM

Originally posted by honeyfei at 2006-5-6 06:16 PM:
1 S0 R' u% f) T$ l7 W7 t1 @" x3 j4 {個人立場上我好認同樓主既說法...
5 q* w& Q, \7 c7 g3 P' a' D( c" D( C真...
7 I; l1 _: U$ S% H$ R1 [" `6 r
P.S   有樣野唔知有冇人有同感....
8 f# ^4 r+ j" y3 Z+ L. W       當我地形勢俾女仔好既時候..佢地就會用"男女平等"等等既藉口..以挽回劣勢.. ( |1 M( ~4 }  _  P- m+ }2 f
       但當我地形勢俾佢地弱既時候...佢地會用"拎D GENTLEMAN風度出黎"之類既廢話.., E, H8 @* \* W- n$ w

# f$ d, o# l% A1 w7 O8 S: o+ a5 F) R0 _3 F- o  n7 R
       即係無論點....佢地都係贏哂...
0 ]6 u1 ~2 o/ [. ~: L: v' q5 A4 M* \9 Q1 B) `! F) |
你呢段野我百份百認同
$ T. o* G! S: b8 U" J9 ]最起碼以我識既咁多個女仔當中
& d7 I3 C5 U0 |10個有9個都係咁講
作者: sing888    時間: 2006-5-20 12:19 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:11 PM:
4 S. T' b; \7 F2 [3 [, ?
# R6 N$ M' v0 g7 j" a3 J唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-" t5 |$ ~; z3 p; K4 X
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩
8 c  c. j6 F1 u, p10個有9個都要有錢 第2令仔= =
9 R" A9 ~- m- W$ p8 R8 }7 P: M" z7 s
我都覺
6 T& q8 E' _- a6 ]依家d女揀仔好多  有錢 > 令仔  k9 t/ ^4 Q" Y% y( l0 {2 o
真心鐘意既仲少
作者: fishmanman    時間: 2006-5-20 02:54 PM

港女貪錢 貪錢 貪錢 .....$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..................
作者: novenber    時間: 2006-5-21 12:37 AM

因為而家d港女好識搵錢,識搵錢就自然知道錢好野,知錢好野就自然貪錢,係好正常
作者: bwk0317    時間: 2006-5-21 02:01 AM

Both HK Chinese boys and girls are shit!
8 S0 V4 a9 X& H% Y) H. |/ G% o9 e/ m$ I; v$ K
HK/Chinese guys are dirty, skinny and act like gay compare to white European and Black guys.0 N+ r9 s1 k+ R5 n# r+ ~
# m+ F( w- [; m1 S1 E9 z' N
HK girls act like children who need to be look after like a kid expect their bfs pay for the girls expenses, they're ugly and expecting too much.0 T! P+ X) M8 b1 |# h& F* }  v

* t# A; v+ v3 H: e- hI prefer girls from China too!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0