標題: 詹瑞文好笑咩? 點解我唔覺? [打印本頁]

作者: 約望保祿    時間: 2006-5-27 02:11 AM     標題: 詹瑞文好笑咩? 點解我唔覺?

我覺得佢同張衛健差唔多,以為自己好好笑,其實悶到嘔。
! h7 b3 {; V3 I- |6 a1 p* Y) S* o6 @/ j
點解張衛健系香港紅極都紅唔起?因為觀眾向佢投左否定票,佢仲以為自己好幽默。. [' ?7 ~& z, F: h* ~
3 V' ]; u! h) Y$ l2 l
我唔明點解詹瑞文開SHOW會有人買飛,香港人系咪太無聊? 咩狗屎垃圾開SHOW都有人去睇,一陣搞到詹瑞文又以為自己好掂,其實系媒體記者煲水。D媒體最鍾意捧D人上天,然後將人掟落山崖。呢類受害人屢見不鮮,好似關淑儀、林憶蓮、周慧敏、汪明荃、鄭欣宜、太極、草蜢、bluejeans、梁漢文、許志安、蘇永康、梅艷芳、張國榮…………) e# V  r9 w/ b  @

" ~7 ?9 c3 b/ k" v( Z& O; p呢D藝人以為自己好掂,其實早就被觀眾放棄左,但系俾D衰格媒體死捧爛捧,玩死班藝人。
作者: peikasiu    時間: 2006-5-27 02:15 AM

BS...
作者: tomken    時間: 2006-5-27 02:41 AM

但係有時d野唔係笑..
$ V2 Q1 T8 }9 }8 m7 j係佢做左d野出黎...你又會諗下..6 E/ l* ^" J- J* W
佢絕唔會一個"鞋"星
作者: My heart will g    時間: 2006-5-27 03:28 AM

hv u went there and watch his show??
  a, W- ]  x. p6 e) A0 y
3 [1 f4 T% u  `6 Y1 Y3 Ssometimes..if u think he is not funny be4 u watch his performance, then no matter how ''funny'' it is...to u, it will still not funny at all..../ o& }6 n: r5 f/ [6 x

, T$ A9 m7 N6 R% x2 b4 A+ f/ l$ fis urself said NO to the performance...so...relax, it is suppose to be entertainment....
: M! M5 ~/ ?  ^! g% e  v0 kdont try to judge him or anything...otherwise, u will lose the point of entertaining!
作者: terencelu    時間: 2006-5-27 10:27 AM     標題: 是嗎?

你覺得佢唔好笑呀?不過我唔清楚你對佢有幾留意啦!!我記得我第一次留意佢係佢做<<買兇拍人>>本身套戲有張達明+葛文輝,仲要係主角!不過詹瑞文只係出左大約10分鐘,十分搶鏡!!有時當大部份人都覺得佢好笑,而你覺得佢唔好笑,會唔會係你少左少少幽默感呢?佢第一個樣唔係出眾,第二後台唔係勁,點解傳媒要盲目熱捧佢呢?仲有你好似提出個d一早俾觀眾放棄左的歌星們大部份都係曾經係紅到發紫的歌星(欣宜除外)!!咁佢地復出係值得報導及期待!!
4 Y5 I; i, T$ i9 q7 X仲有仲有,張衛健的劇絕對係係香港曾經大收!佢係劇中的口頭蟬係家傳户曉,所以我覺得你的意見太過偏激# d  {) n7 `/ I$ U7 q- r; b
不過傳媒的力量係真係不可小看!!!!
作者: pigcat    時間: 2006-5-27 10:34 AM

好唔好笑好多時都係主觀野..., i- b  Y6 ~9 ~( V2 H$ l

, S% \# X* ?8 B$ k
9 g( q; A4 I4 U5 \- s6 B& W你likey佢咪好笑lor..7 t; x* F. u) L& s5 ?& w5 R
你唔likey佢咪唔好笑lor.../ @) c6 A; C, L  I! s2 p
1 A2 E; @3 g, {, h) K- b* O- E' @

* }) }) z9 R0 u% n, p4 F% m# W1 ?+ C正如你唔中意一個人..佢做乜你都會唔順眼ga la..
) u3 ~; `: c% `8 e" }: A0 y# C佢講笑就算真係好笑..你都會覺得佢懶幽默...扮野ga la
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-27 10:41 AM

佢ge show,好多都有其他表達出黎ge意思( m$ E: ^# b1 v3 t; \9 c; }
值得令人深思
* u: W- |+ c2 Q就好似<<男人之虎>>咁,有共鳴ge實笑得出
. a5 a8 B" ^% r+ e9 T7 L8 s; L6 [( ^. ~( p& r( Z
認同上面ge講法,"有時當大部份人都覺得佢好笑,而你覺得佢唔好笑,會唔會係你少左少少幽默感呢?" 3 X# i7 x$ J9 s6 z2 a+ G
可能你覺得好笑果d,大部份人都覺得係爛gag
/ r7 Y7 H8 h' e又或者你自命清高,"唧"都唔笑,咁就冇辦法! ]6 F7 e! Y3 i( `/ f% x& `
好笑唔好笑係主觀,無謂就一d主觀角度黎踩人
' H# z/ J) r: ^# I" L
! X8 Y" O' s9 ]" Y% p* o1 @要入人有幾難,你想入佢就一定有位入,只係在乎用咩角度去睇je
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-27 10:42 AM

Originally posted by pigcat at 2006-5-27 10:34 AM:  i8 a* z$ W9 j+ K7 W. |. e
好唔好笑好多時都係主觀野..., r% @& z. ^6 f/ C) @' J- }

; P4 S/ E: i8 T. h8 ]# t- R/ Y" x2 e3 t
0 k' U" t  l7 ?4 H. @3 W你...
2 }# t9 E' F% a' ^
yes,憎一個人,佢做乜都唔順眼,好想打佢一鑊3 b! B; ^) R; X3 v( _5 F# a
佢講咩笑都覺得係廢話~
作者: hung414    時間: 2006-5-27 11:44 AM

中肯一點...佢講野好唔好笑係見仁見智
. ?2 i; w/ o0 h0 a基本上同睇周星馳既戲大同小異
6 G( q$ |8 Q7 n7 g7 y校o岩台既人會笑到肚痛
3 c! R" s: y. |/ C0 {, |( ]% G( M4 itune唔正收唔到既人會話低俗
* i( ]& }; U- f8 X$ o  i+ M8 I! l# Y1 l) j
& x; X& a" y5 D+ l正如樓上pigcat咁講! ]" t* t/ }* v1 `1 S6 G5 Y2 h
呢d主觀野$ ?4 b' @& I8 p* @3 A/ `8 Y: \1 Q
唔掂既又點會開幾十場show) x# M: {) \9 ]
又或者可以收幾千萬票房% N/ l  [7 ]4 l! V# f* h
你又唔見依家d天皇天后可以咁
% f$ H' T5 o, k0 J- X2 Q  v' g+ ]* m# g2 R6 b1 q
一個人總有喜歡佢既人
; o9 b7 l9 i( ?2 D' l但同樣地都一定有唔like佢既人同時存在
- O2 N4 u9 `' t; i睇開d咁得啦 哈哈哈
作者: 手田水    時間: 2006-5-27 12:20 PM

Originally posted by 約望保祿 at 2006-5-27 02:11 AM:* k) O4 L1 X' b# y& r. j$ I; W
我覺得佢同張衛健差唔多,以為自己好...
$ I. l3 y) r+ P3 v" b3 c
* [  L+ k  }; D9 V) `* A你又唔洗噤講呀..# G( B: d& E6 M: }; {
講真點都唔可以話佢一d都唔好笑
) ]* g* z% R/ D) h. w; ?1 r我覺得佢講野都幾好笑
作者: Dr.anger    時間: 2006-5-27 02:34 PM

Originally posted by 約望保祿 at 2006-5-27 02:11 AM:" G' K' A: L! j4 X, y/ u5 \1 t2 r7 h
我覺得佢同張衛健差唔多,以為自己好...
% m" U5 f3 l* k9 r% N; B* _0 a" ^contradiction?) Y+ C" j: }- F* a2 l& j
被觀眾放棄左又點會有人買飛
作者: 打狗棒    時間: 2006-5-27 06:49 PM

我認為香港有史以來四大諧星是:
: I6 Y) o7 Z9 s/ T" n7 x1 r梁醒波, 許冠文, 周星馳, 詹瑞文。
6 I" T6 }; m- N尤其詹Sir在"買兇拍人"、"絕世好賓"、"墨斗先生"三劇中的幾場Solo簡直令人笑爆肚皮。' N, a, W, U/ |4 Y
如果有人鍾情"屎尿屁"的所謂喜劇, 詹瑞文的確不是一個好的選擇......
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-27 07:25 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-27 06:49 PM:& t$ x1 L7 i2 H) U, t
我認為香港有史以來四大諧星是:
7 o! O3 c, ?! K  @梁醒...
  D0 o% d( n! S4 c+ U% o8 w2 w
詹瑞文都唔係成日講屎尿屁je,星爺多好多
作者: 打狗棒    時間: 2006-5-27 07:26 PM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-27 19:25:
% V5 X3 P. V1 e2 h
3 E3 `3 e% |4 U3 j詹瑞文都唔係成日講屎尿屁je,星爺多好多
5 m: K8 d$ K! @4 M+ F
詹瑞文的確不是一個好的選擇......
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-27 07:27 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-27 07:26 PM:- |7 p$ F% W. P$ K  T% Q

( Q' o0 }9 i6 A& f- ?詹瑞文的確不是一個好的選擇......
& @, w( z6 `3 C! a, I睇漏眼~~ 唔好意思
作者: goshgod    時間: 2006-5-28 12:16 AM

其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?
3 D  M) n: h4 }. G8 D+ d6 t" J. `關淑儀、林憶蓮都係唱得之人,你試下走搵全香港睇下有邊個唱到佢地個水準?
8 ]. \! J7 ]5 L梅艷芳,一個人無實力你詁可唔可以一個月內係紅館開二十八場show?; X5 n" C( D! j+ V7 E) Z9 y3 A. y
張國榮,你睇下佢d追悼會有內來自亞洲各地既fans,若果佢無實力點可以死後仲有一班fans好忠心咁懷念佢
3 B" \" ^) A: u% Q我講嘜都用,不如你試下錄一首歌係由  蘇永康  唱 同你自己比較,then再俾人聽下你唱,叫佢地俾d commet 咁就取客觀啦~^^
作者: 打狗棒    時間: 2006-5-28 01:14 AM

Originally posted by goshgod at 2006-5-28 00:16:
' H3 k8 M6 o" }其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?5 [3 h  M5 A& N; u5 \, T
...
1 y5 f7 G, x+ X( |5 Z
Good point!!!2 K; G# t$ p! T# P5 P: L

作者: 約望保祿    時間: 2006-5-28 04:21 AM

Originally posted by goshgod at 2006-5-28 12:16 AM:
% p8 T2 h+ d0 K0 z; L! R# W其實係唔係你唔識欣賞人地既長處呢?
  z$ a& m- J1 p% H...
7 t* G. y" P8 Q3 X+ p, G5 x1 d% ~* {" m% {& z/ r) L
哈哈,死拗系冇用嘎,系市場向呢批人投左否定票,如果唔系,佢地就唔會沉,如果真系多人鍾意佢地,點會沉? 沉就說明一個問題,就系過氣。
+ [7 h4 X! A0 R% c* ]4 Z$ m5 \; n, l1 D- b. D* E: p
葉婧文時代,梅艷芳當年系因為D唱片唔賣得,埋怨香港歌迷唔識聽歌,先至心灰意冷停產退出樂壇。正如梅艷芳的親朋戚友所講,佢真系單純,俾D朋友慫恿佢復出,D媒體又死煲爛煲,佢又真系以為自己掂,點知復出後買佢唱片嘅寥寥可數,跟住冇唱片公司再夠膽幫佢出唱片,直頭系俾媒體同D朋友玩死。
# x+ C7 b1 `% |8 ~2 p* L6 C2 |
! B" X7 N  p% \6 e! S. `張國榮一樣,姣婆守唔到寡,虛榮心太重,同埋過份自戀,又系俾d不負責任的一味講好話的朋友慫恿佢復出,點知又系對市場大失望,原來D歌迷得個講字,唔系用錢來支持自己。
9 s, v  j, T! x' y- g: v" P. _" Q2 r! s9 M  Y9 B2 j
仲有阿慧嫻,佢就比較老實,對市場的失望講到出口,發悔氣話冇人買佢唱片,得把口話支持冇咩用。仲有一個葉婧文,又系復出失敗。關淑儀都系同樣命運。
9 c: v) p* i: j) X# D! m
# z4 A  B! x' Q* k[ Last edited by 約望保祿 on 2006-5-28 at 04:25 AM ]
作者: netharmon    時間: 2006-5-29 12:52 AM

其實好多初出道時的確好正,但多數後勁不計.例如 x達明, 社文x
: W/ u1 e+ y* D0 w$ D9 K( `有時新鮮感過後, 如計續食老本, 唔會cum紅.
5 y' S; B2 }- u. I; n4 y+ c我初初都覺得詹瑞文好正,對佢好有期望, 但近作愈來愈差, 老實說, 我相信佢唔會紅得好耐.
2 U. e$ ?+ K, D% `2 q8 H" dStephen Chow 真係香港一個喜劇天才/大師
作者: 大家樂1234    時間: 2006-5-29 01:47 PM

冷笑話實在笑唔出
作者: hung414    時間: 2006-5-30 09:00 PM

Originally posted by 大家樂1234 at 2006-5-29 01:47 PM:2 U9 c* `% i2 {- a
冷笑話實在笑唔出
+ M: l) V+ U  o2 o3 P! J2 `) n# R
呢d笑話...如果你冇体會過係會唔知點解咁好笑( c* B+ J' s' u3 c
好似你同外籍人仕講香港笑話一樣) B) f0 t1 T: v3 y6 H  ^0 H0 y( d
(我記好似有本外國漫畫書都係咁,...不過唔記得個名)
作者: hung414    時間: 2006-5-30 09:02 PM

Originally posted by 約望保祿 at 2006-5-28 04:21 AM:
7 @/ |9 B, l) ?; D
5 ^1 F0 Y3 z: V1 V# S* J. d, a, X. V; C* e( r2 C- J+ R  f5 q; A
哈哈,死拗系冇用嘎,系市場向呢...
# b/ f  g( G4 y8 K( q7 ?( Y9 \; E依你咁講...1 ?5 `, N4 C. y" B: m
我咪可以推論出micheal jordan應該死咗佢...唔好復出
8 e4 g% C- e: i( b+ Mzidane早d收山啦...
作者: leungman    時間: 2006-5-31 10:47 PM

Originally posted by hung414 at 2006-5-30 21:02:
& Q2 x0 b3 K& _5 F' S/ K1 J; D8 p4 G# P7 M; w4 n
依你咁講...: e! p- B8 T: R% T& w
我咪可以推論出micheal jordan應該死咗佢...唔好復出
( f7 J' c. `3 ?$ X' S# ~$ ?# ozidane早d收山啦...
" M) }& Z8 G4 P
所以有時候唔係只係睇市場o既,如果唔係就只有K歌o係呢個市場度啦,又點會有黃貫中呢類歌手o係度呢........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0