標題: 陳乙東 - 幸災落禍 [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2006-6-8 10:10 AM     標題: 陳乙東 - 幸災落禍

近日城中熱話陳乙東遭人毒打, 救護員竟笑騎騎, 狀甚歡喜

圖片附件: 08la1p2.jpg (2006-6-8 10:10 AM, 47.1 KB) / 下載次數 872
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=893191&k=9388d645001f43cfbab5c66c0ff0f065&t=1726929647&sid=yY1aUQ

作者: 3d16yeah    時間: 2006-6-8 10:11 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-8 10:10 AM:- P* p, C: `' d% |+ J' N
近日城中熱話陳乙東遭人毒打, 救護員竟笑騎騎, 狀甚歡喜
0 {! O9 @5 i! E- [
6 V4 y% Q3 h% H, _/ W& B
佢都引唔住笑
作者: 滅殺之王    時間: 2006-6-8 10:14 AM

比著係我都笑啦  , z! n8 X. x3 n; c; H8 R) S* ^
牙擦擦最後咪比人打囉
作者: Tokyo2040    時間: 2006-6-8 10:50 AM

四眼哥哥嫌疑最大, 應該搨佢番差館問問.
作者: 甘國武    時間: 2006-6-8 10:53 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-8 10:10 AM:
, _$ p( V: Z; v0 }2 v' g0 t近日城中熱話陳乙東遭人毒打, 救護員竟笑騎騎, 狀甚歡喜
* o7 }+ V- u+ [# u, r4 u0 F% M
佢唔慣比人影,怕醜姐!, M: e! G. h' \( R
咪屈佢啦~

作者: Charcoal_henry    時間: 2006-6-8 01:27 PM

我覺得好正常wor~, `' C  C/ C4 h1 a' x  P2 D
9 Z9 V, o' t: t( i
俾我我實笑得勁過個救護員啦! 除左呢次巴士阿叔俾人趙大快人心, 一見到就想笑佢抵死之外, 佢俾人打到豬頭咁既樣都好鬼好笑(雖然本身都豬豬地)~6 Y5 \. L" B2 G5 w5 N+ \/ [
& ~" n  `6 P& O
不過都有可能係咁o岩影到呢位哥哥笑jie~
作者: 'nice'    時間: 2006-6-8 03:24 PM

唉~佢就正啦,返得兩日工就傷左,
' ?8 j! C7 N; l4 k. `! `7 v' s一來可以申請工傷,二來可以申請病假,正到無倫!' o2 @. a: R" u+ t2 C) ]9 A3 v) a
唔會係自導自演掛?哈哈....
作者: hong_nin    時間: 2006-6-8 03:45 PM

低死啦佢!
作者: anttiniemi2000    時間: 2006-6-8 06:48 PM

我覺得佢好慘。無啦啦比人捧紅左,而家點都走唔翻轉頭,仲比人打...
作者: 腳指o    時間: 2006-6-8 06:55 PM

真係變左豬頭-.-!!' \& J/ W, Q. g7 ^8 s
痛死!!
作者: petrus    時間: 2006-6-8 09:31 PM

牙擦擦最後咪比人打囉
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-6-8 09:32 PM

佢仲話"x呀x,x呀x,打你兩槌咩??"
6 S6 o& \# q7 ~/ A: q6 D: D而家就真係比人打
作者: magic    時間: 2006-6-8 09:35 PM

Originally posted by Tokyo2040 at 2006-6-8 10:50 AM:3 ^* e# [/ n, `% r6 ?
四眼哥哥嫌疑最大, 應該搨佢番差館問問.
. \/ z+ u) I- N/ ~
agreeeeeeeeeee
作者: 靚仔無罪    時間: 2006-6-8 11:32 PM

幸災''樂''禍呀樓主.............
作者: bigfish    時間: 2006-6-8 11:47 PM

Originally posted by 靚仔無罪 at 2006-6-8 11:32 PM:( R$ U+ }9 j/ T, N" i# c! j
幸災''樂''禍呀樓主.............
& k0 S5 K0 X/ A多謝旨教, 好耐冇寫中文
作者: bigfish    時間: 2006-6-8 11:48 PM

Originally posted by Tokyo2040 at 2006-6-8 10:50 AM:
/ e* n% `, o$ W. l, N四眼哥哥嫌疑最大, 應該搨佢番差館問問.
6 {, I, \4 f, f
淆底獸, 邊個俾膽佢"做野"呀?
作者: Tokyo2040    時間: 2006-6-8 11:51 PM

Originally posted by bigfish at 2006-6-8 23:48:' u8 C% T3 [) s, W3 u9 k0 G

. T2 I6 _) H- F& V淆底獸, 邊個俾膽佢"做野"呀?
/ N  M) r8 ^: U
) a; A5 a# \$ y( W( R就係貪你咁諗, 咁先至夠陰濕.
作者: key1981    時間: 2006-6-8 11:54 PM

我就唔信有人咁蠢, 擺到明同佢有過節仲係呢個時候搵人打佢, 如果話係四眼仔不如話係四眼仔個老母, 阿叔講過我x你老母但唔等如條野係你老母度喎, 佢老母梗係唔順你話x我但條野仲要唔係我度. (講下笑) 好老實阿叔既背景咁複雜, 佢之選特首有夜場支持佢, 我唔覺得佢會係正經人.
作者: kcwong    時間: 2006-6-8 11:58 PM

大快人心…哈哈
作者: goodprice    時間: 2006-6-9 12:07 AM

Originally posted by key1981 at 2006-6-8 11:54 PM:
* `  `  ^2 ~3 t) m我就唔信有人咁蠢, 擺到明同佢有過節...
  M5 i  S, {! j$ y, ?+ l

* B6 R; [; K6 ?, O6 U6 J+ z2 F
作者: Tokyo2040    時間: 2006-6-9 12:08 AM

Originally posted by key1981 at 2006-6-8 23:54:
3 w( U6 k- q' H3 c2 s: a我就唔信有人咁蠢, 擺到明同佢有過節...
- P: S/ q- o( }" E  T# P
3 t  U8 L. w' s  f
有道理, 一於搨埋佢老母.
作者: littlepig    時間: 2006-6-9 12:47 AM     標題: 反思

首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什麼分別
) i7 B1 O4 I1 Z6 x& J6 J4 e  x4 z3 X+ \
其次,巴士阿叔事件成為每個人茶餘飯後既話題,"你有壓力我有壓力"更成為城中金句,朋友間傾偈時我都有笑過。過去佢係做錯好多野,缺點多多但就行運一條龍,難怪好多人唔抵得。: T3 h; j3 F7 ?
但係大家有冇諗過,有機會俾佢,佢就放棄綜援、付出勞力落手落腳去工作,至少比起果d有野唔做呃綜援既仆街有志氣得多。正正經經咁去返工,終於可以堂堂正正咁做番個男人,唔駛再做社會既寄生虫,點知返工冇耐就俾人打.....,對於咁既遭遇,打人既就冇人指責,俾人打既就俾人指住黎笑,..忽然間,我在問,究竟我處身於一個點樣既社會,一個精神有問題既人,重新振作投入社會,冇人支持,遇上不幸仲要俾人開post黎笑
# u8 i) F$ g% w9 g0 d" x
+ }! j' u, a  X, Z我並不相信香港人係冷血,但就覺得人云亦云係香港人既風氣,唔跟住去笑似乎會落伍咁。
- \$ ^; X. ~4 h. k' q! d  A" v7 b( ^
大家一窩蜂去批判巴士阿叔冇品既同時,點解唔去批判埋四眼仔?偷拍人地短片,仲要擅自放上網公諸同好,利用全民對阿叔口誅筆伐,佢又好過阿叔幾多?4 \: E6 U. N# x
* R4 I! y; I, Q
笑完阿叔後,問番自己,原來我都做過好多缺德既事情,試過飲醉酒忍唔住周街痾尿,行街隨手掟垃圾等,唔係好過阿叔好多。4 {* c7 H7 r' g/ `/ w; }
$ L0 ~" r) z; k5 Q
我介意俾人話我扮正義,但我更介意埋沒良心,不去講句公道說話。
作者: hongkongpeople    時間: 2006-6-9 01:06 AM

佢被人好似做show 咁...
作者: xd11    時間: 2006-6-9 02:01 AM

Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:
/ H1 U% s  k& b/ d# A) e) {首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
1 l5 p8 T9 |; w; N4 b% u9 ]

: d/ m* H3 f0 B% _3 N( p% B大佬& G8 ^! x; n5 a/ o# a
段片唔係四眼仔拍個喎
作者: crespo1225    時間: 2006-6-9 05:35 AM

Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:9 h! M' v4 j4 {. E% h# E
首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
7 [! k8 [0 d/ x) b, F5 V
你連邊個拍都未知就發表一大篇理論
作者: ps2ps1    時間: 2006-6-9 11:04 AM     標題: 乙東叔係我楊獸性打既,鬼叫佢得罪我旗下東方新地!

乙東叔係我楊獸性打既,鬼叫佢得罪我旗下東方新地!
作者: kuru    時間: 2006-6-9 01:55 PM

Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:
1 L; B' X  I5 c- n5 {' F' q首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
6 @& G" P( z5 z4 G3 o2 E, p4 y% A. v6 O
真係,係度扮正義, * P4 C: ^# z4 c0 O: I
好明顯佢唔係好人, 得罪人多, 咪被人打囉,
8 J% }! W4 \- n; c2 j" }" _% k況且呢D唔係叫幸災樂禍, 係罪有應得,天有眼~
作者: brass    時間: 2006-6-10 04:54 PM

呢種人, 打佢=教精佢,你睇佢對四眼仔個種態度就人人得而打之,唔抵可憐!
作者: volcano2    時間: 2006-6-11 05:05 PM

Originally posted by crespo1225 at 2006-6-9 05:35 AM:7 @: l/ [, A$ ~, D- D5 h0 ]% d
- ]/ [/ f, [8 @2 Q  f, _
你連邊個拍都未知就發表一大篇理論
' A8 e$ F/ Q6 o6 Z  Q+ [' K7 \$ L+ k! s; L
me too!!
作者: wai1012    時間: 2006-6-11 06:38 PM

垃圾新聞嚟,都唔知有乜好講囉!
作者: kevin4321    時間: 2006-6-11 06:40 PM

Originally posted by brass at 2006-6-10 04:54 PM:$ C* N/ W4 I" P2 y3 a- L8 w
呢種人, 打佢=教精佢,你睇佢對四眼仔個種態度就人人得而打之,唔抵可憐!
/ \& ^; d# J# r

1 A! s7 w% Q& e, m% |# d0 o佢終於有今日~~~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0