標題: 感情事 [打印本頁]

作者: 書傻子    時間: 2006-6-19 10:11 AM     標題: 感情事

我喜歡了一個女,又唔夠膽同佢說& e2 k0 A) D& ]7 i
因為我覺得自己配不上他
& a) _$ ^( r3 z5 _9 C係女都喜歡型男的啦,但我就唔夠型
! N, e) M& h4 J, m; s; H講大隻又唔算大隻,講學識又無$ o7 r5 {! o3 }, y) I
講錢更無,連跑步都有問題,唔好講運動啦
: C% j; l0 d" l0 P% \0 x8 ?" h! Y; n% G- T  H3 q$ d( q5 }2 g
係我學校改左時間上課時,我竟然可以見到佢/ q  H/ U9 K' X( o, H
我次次見佢都係巴士站到見到的+ O8 \/ Z: i- b# Q3 j6 ^
原來佢係住係我果邊的,我現在才知
5 L) @/ i  V3 ?5 r9 d# Q佢次次都係穿學校的體育上衣上學
5 s4 e7 g  e5 S* y我差不多日日都見到佢,重要坐埋同一班巴士(因為我是直等到他出現才上巴士的,呵)
8 r2 y$ e( x, R有一次重可以超近距離站係佢旁邊,個心跳得超快,完全唔夠膽望佢一眼
% _& B( F& K' R7 q; r: A我放學時知道左佢係邊班了,本來想和他一起回家(跟蹤他)
6 e( E$ A0 C; e2 n4 ^# l但我放棄了原來他是走路回家,我不可走路回家,我一定只可以坐巴士算了
, f; s+ ?  x# e% Y. F近來考試我見到佢,日日都同個男同學一起行回家
0 T9 p* Q3 Y  @5 ]這個男我記得,佢係籃球校隊的,條女又係喜歡打籃球的,走埋都唔奇,但佢地可能未係拍拖的
8 B4 H9 i! Q/ E' q. G所以我都未放棄,星期5果日我破天方,打算走路回家和佢一起行,但佢係到等個男,遲遲都未走' U% I: `+ o& p! A! E4 ~
這我有一點灰心了,可能佢地真係拍拖了,難道要我去搶回來嗎
8 P2 z# D5 u4 Y4 f9 _
+ p. b3 j5 k7 V  z7 ^2 A- F早知我又去玩籃球啦
/ d# C6 I6 x2 K$ _( j本來個女重會望我幾眼的,現在和個男一起望都唔望下我,超灰,放棄好了1 q- f. K! K; z2 I, V. h+ L
感大個人一次拖都未拍過,真係死都唔今心啊
作者: slwong3    時間: 2006-6-19 10:23 AM

it's alright..... `9 ?+ K7 H* t6 w5 m
my situation is just like you....
作者: eqhigh    時間: 2006-6-19 02:22 PM

你未試過又點知唔得呢?可能個男係佢呀哥呢,佢地一齊放學可能係個妹等埋呀哥一齊返屋企,你主動d問下人啦!, b: \) K$ u* O( J4 }4 I' d/ l
你係咪一見鍾情?如果唔係咁點解最近先知佢住邊?
作者: eqhigh    時間: 2006-6-19 02:23 PM

仲有呀,你讀Form幾呀?
作者: HidE    時間: 2006-6-19 02:43 PM

女仔係要自已爭取,你更係要自已諗計,慢慢親近佢先得啦,你成碌木咁企係到,唔通人地自已行埋黎咩
作者: austin666    時間: 2006-6-19 03:20 PM

(感大個人一次拖都未拍過,真係死都唔今心啊)
, A$ U+ X5 {" _7 n, N9 F
. |3 K! {. v* ^( e9 y8 _你幾歲人呀& n1 [! P  m- J  w! j& r
大把人到死一次都未試過# N" S1 a- V, G- R: Q' W
你係中學生大把機會啦
! O; [9 e7 y4 u2 v4 G咁快就灰心點追女仔呀, o. U* p, f, Q$ G

3 q9 _' G. W1 l* W+ |/ D
/ i. ]: v  d/ Y5 u7 J+ C& B" K* T(係女都喜歡型男的啦,但我就唔夠型5 ^7 ]- I# S. N' [' r" \
講大隻又唔算大隻,講學識又無5 D+ k  Y! F# N# v9 d
講錢更無,連跑步都有問題,唔好講運動啦)
% N4 y3 Z4 L& X+ w" y# H. R3 k+ v, A: M4 }/ {
你一無是處應該係冇女鍾意的7 Q- f+ K& M2 w2 }( }4 W4 {0 \- Z
連自己有什麼優點都唔知道
' E9 h+ y; V# _) `一想就只會想到一堆負面野$ K! y, y( _. ?5 t% E
係人都怕左你
* k. k. e* U5 S( b4 }  F追女仔係用自己優點去追的
& y+ f$ W1 V1 _3 v( f& S6 D諗吓自己有乜叻的野* N4 y6 [9 s3 q
再表現於人前吧
- t' C  K  K4 B2 ]1 Q$ ~1 T
% m4 I1 }1 F& b! _" e仲有有樣野叫【東施效顰】
, ]7 F- I, S; n+ w9 ~6 Z4 i(連跑步都有問題,唔好講運動啦)6 a2 U: L- I$ y6 h8 B* V
人地籃球得
2 X. S8 G) D4 ~7 A唔代表你得
& m9 t  [2 k  P% r冇信心做好
4 f, l2 e$ H* s( p- Q' ^又何必跟人呢
" m) [: Q7 w; V7 _1 J( ~4 i( B$ S) o做番自己掂的野好過
+ d( X( M- ~; r如果人地同你同場打
  k8 n' S0 g: M$ a5 s; `. R咁你情何以堪呢
5 o1 b/ \# x6 _0 @" |5 h7 E! q' z1 v) J8 o2 f
入正題...
8 j1 ]2 A* J/ B9 @# A: ?
9 C* h1 Q' y/ t, ^* J人地識唔識你先
! _; v; b0 U$ \' t, y7 p6 y即係對你有冇認識先5 g: ]5 \. ^0 }! S5 |" B" m1 A- J" `
如果只知咩名同班咁冇用的
$ y1 `' ^# `: @/ w' X; O/ |+ |咁同一個路人冇分別0 y4 V4 i7 |4 y3 [% T/ U( Y
. ~1 R5 w. Z4 b) k! c5 w& v2 e% |
連識人都唔夠膽
4 u0 q7 ?7 ^( c  w, l% t  |(本來想和他一起回家(跟蹤他))1 D: n% q7 E! o: n( |8 L/ c! A) }/ e
仲想走去跟蹤\同人講鍾意佢
+ Q7 k8 j4 U- \" J. T咁人地會點諗呢?
9 i! q. C/ k! Z9 N2 o4 G0 s
; [% a- }# u/ b$ t0 B9 }2 M5 U, R# ?先走出第一步
4 |) t' @/ \& o9 x去識左人先啦
- G2 w) H  e" u6 ?即使追唔到都多個朋友5 x  k4 |  W% `) {
未學行先學走
6 H( n" k; F  z1 W/ _5 S' ]  m一開始就話鍾意人7 v( M6 e: o2 W! _; ~7 d) |8 _+ B
外表得的可能得
, s" _: M! M5 J% B) g; w* u如果唔係5 @; }8 `; \% S
係人都怕左你
5 ~: T( O! ^" U$ ^# k. F: |! H9 b" D' j8 @  f! @. x
信我啦識左人先1 x( ]# l2 o% G- W' V8 C
最少係佢手電- c" {$ \* D! V# h6 W% Z
要有你電話號碼先啦# P+ Q' f: b) h" O' d9 X

4 C: j0 c& L) v2 Z+ C( Q4 _另外
7 U5 b! g) a- i) X  D  Q. t2 C4 b# j6 d" _. y
下次你用番原本的ac開post就得
5 S' J1 S& C% V2 k9 ^唔使開分身的
( E- @$ d$ p7 k呢d問題0 ~- H# X- B( U, n
冇人會笑你的8 B3 v0 p, ^& p8 G7 H8 x( R6 r
因為呢度大把人都遇過

作者: 12d3    時間: 2006-6-19 10:28 PM

Originally posted by austin666 at 2006-6-19 03:20 PM:
% c1 F/ C: y/ Q: Z6 Y! d) V另外. [2 f2 |" H1 F" a# J

4 |; r$ y$ H6 I* Q6 X下次你用番原本的ac開post就得
: J" J" `/ L5 {: y8 x+ X) R唔使開分身的' S5 m* F& h, a0 D- B
呢d問題
+ [* W* b0 [+ S$ z1 G冇人會笑你的
# t0 D  v# c: n1 B因為呢度大把人都遇過
+ K7 M4 d, v7 O( z$ t8 i, u' H& @9 e; V6 ]# \! t" b2 x+ s
呢d野你又味鬼督爆人啦5 P6 K  L6 [$ P+ }: d

7 o2 Z! q' f* a! \$ [: `: [你如果係”掂”,就唔會有為女死、為女亡的念頭.
2 l" |" m6 X* Y2 h而家最重要係令自己”掂”d,要d女為你爭崩頭!
) P, W+ W* C8 t- e1 \
' _$ U* K& B6 B# r- q3 A仲有,你而家又幾大個ar?d女都冇發育完,唔駛咁早為女死、為女亡
作者: lookityourself    時間: 2006-6-20 08:00 PM

其實我想講.....
/ ^8 [$ y# L, H. N5 l0 Q7 u; Q  d( M
要想成為男女朋友既話....第一步當然係要認識左人地先la: N2 f" E% ]$ B' D, R8 `6 }
同一地一d 認識都冇...點樣去發展下一步呀?
! D+ \  Z; p$ v6 G8 A! v仲有,唔好見到人地就一開始就諗拍拖,咁樣既話,你會有好多野搞唔掂
, T1 L2 l; _3 D- j同人地傾計,一定要識佢先,或者係睇下有冇第二d 人識佢,叫佢地幫下手介紹下
; M' }9 W0 u. b9 l# ^1 a, g0 x: H+ ~好多人都係咁ga la...繼而再令埋人地msn or icq 呢d 普通既聯絡方法
4 L+ w( X$ C7 [( w" M4 G, v因為呢d 方法比較容易混熟, 傾耐左,咪令埋電話law& S+ N% Q, R& S4 T& X: `
記住....女仔同人做fd....係唔會睇樣ga....只要你肯講野,就咩都得* d: q1 K0 u" w% }
連做fd 都未做到,只係識得日日咁去空想,都無人知你會諗咩: E& J9 K8 ~( G' g% _
淨係識得自卑,自責自己咩都唔得,係無用ga....
. U+ }1 M* L8 F9 `1 U0 p4 D* F4 ]: T1 L2 {" C: P, }# K
每一個人都會有自己既優點,自己既長處,我唔信你一d 長處都冇5 K# {- B+ t3 D. j
人地成日同個籃球健將一齊,但唔一定係人地鍾意打籃球既人- a; H2 x' u( C
- T9 |: A- q- x" R( u. M
應該不斷發展自己既長處,去令到人地鍾意你丫ma0 e) o$ v0 i: g. m. ~
( A0 Y, W8 r& a9 A) P
提醒你一d 野
  [  |0 z, {* Z0 E3 F& M3 k6 g5 N5 ~9 ]
. r% z* U3 A2 `; I" Q9 A唔好跟蹤人咁蠢,比佢發現既,你可能連fd 都冇得做
9 `7 V/ E8 r9 x& z; I( _+ K我個fd 比一個佢鍾意既人跟蹤,佢超唔like, 而且非常反感,仲覺得恐怖添呀

9 M: g3 t* i$ ]
; _0 F9 w* I* W2 I  e6 O& n4 O3 o) ?( }7 n" R) E5 ~

/ m* C2 b, _* n呢d 問題, 梗係講出黎大家分享, 再係有咩問題既, 一定要講出黎等大家一齊幫手解決呀
作者: andy020290    時間: 2006-6-21 01:46 AM

搵出自己好既地方~識左佢先-.-夠膽D啊!!!!!!
作者: Rika    時間: 2006-6-24 07:11 PM

好多年前我都試過
2 T# L/ W! ]4 [8 [大膽d,如果大家都有留意對方,就不如求奇講d野,識左佢
) @9 |  ?8 W: x然後問清楚佢有無男朋友
$ [  X# l5 p- D/ h7 C, x一定要試架
# B4 {/ I$ Q6 A% o! Z0 H, q聽得最多既講法就係:試左未必得,唔試就一定唔得
作者: rlpwyk    時間: 2006-6-30 06:43 PM

this problem!!!
' m$ m+ j% p; G8 n4 y+ u1 Bi think every one have it before!
作者: bwk0317    時間: 2006-7-4 11:46 PM

u think u 配不上他, then work hard put more effort to improve yourself!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0