標題: 全力要求婦女團體投訴到《一本大便》停刊 [打印本頁]

作者: ~johncena~    時間: 2006-6-22 07:08 PM     標題: 全力要求婦女團體投訴到《一本大便》停刊

今期<便利>renee做封面,投訴la
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-22 07:59 PM

又黎.........??? 你唔鍾意可以唔買唔睇, 但係有冇資格阻止人睇? 點解你唔要求"龍虎豹"停刊喎?
作者: kinz    時間: 2006-6-22 08:21 PM

要停刊都唔係因為呢期封面有咩問題,而係d內容「掛羊頭賣狗肉」......2 |8 `& r. C+ M% `' Z. d

/ H0 k: W9 {. p# U[ Last edited by kinz on 2006-6-22 at 08:29 PM ]
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-22 08:40 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-22 19:59:. }1 R) z% ^! I/ z7 z4 H+ V
又黎.........??? 你唔鍾意可以唔買唔睇, 但係有冇資格阻止人睇? 點解你唔要求"龍虎豹"停刊喎?
) p# m8 {7 N2 e+ i; x8 l$ I+ O1 B5 X姐係你助長歪風,等天收la
作者: karenmoe    時間: 2006-6-22 08:45 PM

.....有乜好投訴
作者: Aivn    時間: 2006-6-22 08:55 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-22 07:08 PM:
/ E8 D$ `, ]0 Y. f0 y2 M今期<便利>renee做封面,投訴la
1 B$ x; R' [1 N, e/ p  M

0 Y* l5 s. [9 i' Hd婦女團體真係食飽飯, 無野做,! [1 i0 `, }: _$ W" `
咩都去投訴,
0 C6 u7 i8 M0 n0 {博出位咩,  U  K5 x! {# z0 V9 l
唔覺有咩值得投訴wor!( P7 J1 G) ]1 k1 C
成街10零歲女仔都著背心la,
4 L) {: b! }2 z6 K! F$ k快d去禁止佢地影相la笨~
作者: ironcross    時間: 2006-6-22 09:05 PM

Originally posted by kinz at 2006-6-22 08:21 PM:
2 f; |, e1 M5 z' \5 k3 d- @3 d# T要停刊都唔係因為呢期封面有咩問題,而係d內容「掛羊頭賣狗肉」......8 R: g2 w6 O* t# w, b& n

! ^# ?# g; v' M8 A3 U[ Last edited by kinz on 2006-6-22 at 08:29 PM ]
/ P! a" A+ {/ N7 d& L1 u# F; z
Agree!
作者: ironcross    時間: 2006-6-22 09:40 PM

梁洛施夠曾經出過未成年泳衣寫真: http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=76314&page=1, 都唔見有人投訴(唔通欺善怕惡驚得罪羊生?)
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-22 10:39 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-22 20:40:
4 h" m& L$ G! I3 s6 H+ _; e1 g
2 {5 d9 r2 R/ s8 l; o8 Z姐係你助長歪風,等天收la
. t+ V& v4 R  {+ h- G9 E
歪風? 影相都歪風?
作者: ckyckk    時間: 2006-6-22 10:49 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-22 10:39 PM:
8 m0 M; \8 y, p+ ?2 R. u* L9 _( v5 O( k
歪風? 影相都歪風?
9 D  x' _1 ~+ z) G
% |6 a+ K  j) v4 a' R7 U又唔係影裸照~何況仲有佢呀媽監場
( Y% z3 O  ~: [( V& P% V7 n
作者: seafireson2    時間: 2006-6-22 11:00 PM

冇特顯性徵.....說不上性感同意淫ar......
# {' K* B. j" v% r冇露溝,冇"mar"開腳,冇露underwear.........
; a* s+ t% S7 s9 f2 \- _4 g/ s7 Y6 ~! m+ g
濕身,背心,睡衣與性聯不上關係.......
: x6 h3 ?7 \/ M8 v0 b
, \! I- ^8 @8 g: `, M4 L) j係d人個腦有問題.......過度聯想...咩都與性有關......
作者: singleung1956    時間: 2006-6-22 11:14 PM

佢應該話   全力要求婦女團體投訴 renee 個亞媽教壞個女
作者: ckyckk    時間: 2006-6-23 12:13 AM

梗係d大人貪$$啦
作者: 高佬光    時間: 2006-6-23 12:24 AM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-22 08:40 PM:6 O6 y4 a* t& M. s0 R4 ~; s9 M

! d* h' C+ c3 }6 x- X8 D姐係你助長歪風,等天收la
/ a' a/ ^# C$ `

8 c6 e8 f( A. f  s1 g咩係歪風 你返屋企訓啦7 n8 \5 N/ k+ a( b( n. T
我想知人地影野關你咩事囉  而家唔係色情  又唔係三級
* I, m, n3 @- u2 d9 W; A% T人地自願影 又關你事 屎忽鬼 乜都投訴
作者: kjkj    時間: 2006-6-23 07:00 AM

婦女團體,真係玩野的8 F: S- Q+ v' e; Q8 g
點解無男士團體出來阻止班婦女
$ i* k4 k0 t) m9 f( j+ n班婦女團係唔係太得行啊
" @5 b# N/ f# `4 s* s便利今期真係好鬼正,我都買左一本收起
作者: 665    時間: 2006-6-23 09:00 AM

人地d妹妹仔唔駛去泳池海灘囉,一濕身一少布就咸濕~~~嘩,叫d 女仔游水著"甲乸衣"呀笨!!!
作者: 彤b    時間: 2006-6-23 01:48 PM

Originally posted by kjkj at 2006-6-23 07:00 AM:
  l  U: Q6 E  F* q婦女團體,真係玩野的
. ^$ A. r# t6 p; ?點解無男士團體出來阻止班婦女+ K4 t" t, q) n" V, Y0 w* [
班婦女團係唔係太得行啊
& X' \( ?1 D1 O- J- J! t便利今期真係好鬼正,我都買左一本收起
2 b7 k2 d# e; M( c# A
因為家下普遍認為女性先至要保護1 Q7 s3 I! a, ?0 v
但係事實是調返轉$ ~8 m' a3 D8 l% z$ V: f# t4 \& j

7 u6 D1 h; c( h7 L2 k5 F3 W我買唔到便利ar
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-23 01:51 PM

差人做野la
作者: karenmoe    時間: 2006-6-23 01:55 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-23 01:51 PM:
' p  q- O5 M8 u! Y  j8 L" R! v差人做野la
- t% S  ^6 g( Q4 a
做野?有乜好做?
2 g2 L( ?. V$ B2 {3 n: M5 p道德團體借森美單野發圍
" G5 H4 I  c5 L- k家下一本便利俾多單佢
% L# G# s( l6 k9 r佢地當然會借機上埋位
8 e/ W+ J+ j: o, d- A3 F差人做乜要跟佢地舞?
作者: sas    時間: 2006-6-23 02:14 PM

個女仔自願上去影
. x1 P9 j# Y+ V; `又無人逼佢影果d相4 u) b" A0 I  R  Q& N
你投訴d咩?
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 04:01 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-23 13:51:3 t4 R: ]7 ]" I
差人做野la
7 q4 o- W& N" A. Z  ^你咁叻?去報警囉,唔報好能衰既!!!- N9 {, ^/ l) b) S
唔好得個講字,你要為你所信仰的一套所謂「道德價值」做d野,唔好齋吹......
作者: d228216    時間: 2006-6-23 04:26 PM

我本人都覺得 「大便」 依本野應該列入 三級 入膠袋 18禁.
& {  S$ h  K; P; q' ]8 ~, j; e* F6 L$ e/ ^' `
但係点解要由 婦女團體 去搞???  邊個唔頂超都可以去隊佢, 婦女團體叻d 定得閒d呢???
. K  K1 |1 w: ?( s) z& s) q' m! S) V/ D3 M7 _1 H
小事化大係香港人既精神, 大遊行係香港既本土運動, 我地郁吓就一百幾十萬人上街, 遊行期間又唔會有事發生, 比人隊果d人之後又可以冇事, 邊個夠我地叻 !?
0 x+ V$ o! t% [/ _* M3 a; A1 p" Z
  b  t0 b0 i6 d# {0 c但要玩大家玩, 咪淨係比d 婦女團體 威哂至得架!
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 04:50 PM

Originally posted by d228216 at 2006-6-23 16:26:0 T& O8 C$ e  f1 _
我本人都覺得 「大便」 依本野應該列...
/ S4 K( v+ e% j( H
咁硬漢哥你帶頭吹雞搞遊行,我一定支持,等我跟你威下......
作者: d228216    時間: 2006-6-23 05:01 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-23 04:50 PM:4 @" f8 D$ t! H' y5 S/ u, [; \
  a( l5 Y( A, Y( v) u" b3 y
咁硬漢哥你帶頭吹雞搞遊行,我一定支持,等我跟你威下......
# C% ~. C. i5 C& z2 J9 G唔好啦, 同你行 行行吓 唔知去咗邊.....咁就唔好啦
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 05:09 PM

Originally posted by d228216 at 2006-6-23 17:01:5 V& J6 t% ^$ d/ v% f1 y& |+ X
& j8 o% E. @4 c7 W! h
唔好啦, 同你行 行行吓 唔知去咗邊.....咁就唔好啦
/ z7 P1 k9 s& S7 ?3 o4 N" J  a
去得邊?最多去搵d婦女聽下意見,交流一下.........
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-23 05:30 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-23 16:01:
/ ^; A# j7 o" o" Z1 v7 Z+ z% y4 O) w( \# X% m7 a8 ~+ p  S, D
你咁叻?去報警囉,唔報好能衰既!!!5 D" X! L* {/ r; G
唔好得個講字,你要為你所信仰的一套所謂「道德價值」做d野,唔好齋吹......
2 J6 L# V1 {" G3 D  X
你有問題嗎,睇睇新聞吧,差人己接受此案la,睇睇新聞吧,唔睇好能衰既!!!
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 05:36 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-23 17:30:/ s& P4 o" I% o' x7 w6 |

* M# e. H4 g* l- ~" `2 k4 J你有問題嗎,睇睇新聞吧,差人己接受此案la,睇睇新聞吧,唔睇好能衰既!!!
; m: v5 Y+ C9 v+ E( L
接受代表乜?而家判左罪未?你唔見左隻豬,差人一樣受理,咁又點?
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-23 06:04 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-23 17:36:
6 b8 ~' h. \& k1 e# r1 `  b- |4 ~7 `/ D* E: J
接受代表乜?而家判左罪未?你唔見左隻豬,差人一樣受理,咁又點?
+ l$ b" C1 ]" t5 b. a) w5 h; f4 q
接受姐係會處理此案,難道差人睇完就算
作者: karenmoe    時間: 2006-6-23 06:09 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-23 06:04 PM:; ^2 `" R0 Y5 p" I; k, @5 Z# u& V' S

6 g( D0 |" H/ n9 |; R/ F& @接受姐係會處理此案,難道差人睇完就算
  E- G1 D5 b- c. m' j2 _) x% J
接受唔代表會處理7 H4 r4 }: E1 |3 C* z" h$ v3 [% r
每年咁多案,差人理得幾多
( ?: R6 Q9 d+ d, E( d2 }# W緊係處理左緊要個d  N2 ]5 L3 G. }: t
無重要性個d就當然唔理2 @. D# U/ G+ s+ T" [- w; Z& A6 m

$ ~6 ]9 _/ Q8 h+ Q* L0 l8 d2 k除非有明顯證據證到依件事涉及違犯行為. Q& @% h# q$ o9 @( Q; i
否則差人最多都係轉介去相關既組織5 f/ v8 ?& l: N3 \4 X9 |1 D
, Q1 P+ ?1 Y, \
[ Last edited by karenmoe on 2006-6-23 at 06:10 PM ]
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-23 08:33 PM

Originally posted by karenmoe at 2006-6-23 18:09:7 _2 w8 W" X: V, C

5 B+ O9 J7 b' d3 W2 \( k接受唔代表會處理! @  n! b; A7 u& n% v* m
每年咁多案,差人...
$ L$ ^0 O( ~9 k3 H( v
每年咁多案,差人理得幾多
& a) E5 G  J1 A# ]0 t. l太不負責任la
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 09:12 PM

Originally posted by karenmoe at 2006-6-23 18:09:
0 f$ J! \# f/ E9 E6 }
6 G5 C- W$ K3 T& z接受唔代表會處理/ B8 k2 k; ^. j
每年咁多案,差人...
! }  k5 E% V% `$ e8 d' K4 r, f一點也沒錯, 最好將此案轉介至"EF道德委員小組"審理, 讓一眾"道德紅衛兵"以他們超凡脫俗的道德觀念賞善罰惡。
作者: 打狗棒    時間: 2006-6-23 09:17 PM

Originally posted by ~johncena~ at 2006-6-23 20:33:7 c3 w5 m. W; i0 s, H* m& C

% M2 ?2 t. I/ @, v* P! P每年咁多案,差人理得幾多
) m' c/ [  K# B; V$ D太不負責任la
$ p1 P  X, _3 {連雞毛小事都要理? 簡直浪費公帑!!!
( D, j# |- W! b4 ~" @) j不過話分轉頭, 無事生非的紅衛兵也是香港市民, 差人亦有責任招呼他們, 正如我上文所述, "拜神唔見雞"一樣可以去報案, 這就是市民的權利是也......
作者: ~johncena~    時間: 2006-6-23 10:53 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-6-23 21:17:
1 _, z: Z3 w; p+ w! X3 @+ \+ |1 J
4 n# j3 Q, p; O& N+ V連雞毛小事都要理? 簡直浪費公帑!!!...
6 r; ?* Z2 z. v) c# L9 d(綜合報道)(星島日報報道)《壹本便利》刊登未成年歌手李蘊性感照事件有驚人發展﹗影視及娛樂事務管理處昨晚將事件轉交觀塘區重案組接手調查。截至昨日,影視處共收到四十四宗投訴《壹本便利》刊李蘊性感照,主要指有關報道意識不良。警方保護兒童政策組亦正根據《防止兒童色情物品條例》,調查雜誌拍攝的李蘊性感照片。9 n, G8 A* ~/ K- O5 ?
( D& V- c( I& s* V. T2 k/ v
  李蘊母親昨向學校致歉,對照片出街後變成透視效果,感到詫異及被騙﹔又透露當初只應《壹週刊》訪問,不知報道會刊在《壹本便利》,而事先挑選的「陽光氣息」衣服卻變了性感服裝。李母聲言向雜誌採取法律行動﹔李蘊的經理人公司昨已向《壹本便利》發出律師信,要求公開道歉。
( P7 U$ [2 F% d
: y/ b9 a8 d: C; Q) o3 T  李蘊就讀中學的校長吳道邦向本報表示,校方昨已安排學生事務主任及社工,分別與李蘊及其母親會面。他引述李母指,她雖然都在拍攝現場,但想不到照片刊登後會變成「透視效果」,她亦感到詫異及被騙,故她與經理人已諮詢法律意見,準備向《壹本便利》採取法律行動﹔李母昨更為今次事件對學校造成困擾而致歉。+ n. u' }1 ^; {) N; l% [
' P7 h6 n% I! u' c7 |* \. m: m
  李母又稱當日是接受《壹週刊》邀請進行訪問及拍照,但報道竟刊登在《壹本便利》﹔而採訪記者事先安排母女二人挑選「可拍攝有陽光氣息照片」的衣服,豈料到達拍攝現場後,卻換成一批性感服裝。) L' v9 Q. R8 a5 z

& N+ K  ?0 T5 g5 J  李蘊的經理人Peter昨日透過助手表示,已代表李蘊向《壹本便利》發出律師信,要求就性感照公開道歉,否則會向雜誌提出起訴。本報昨日分別聯絡《壹週刊》及《壹本便利》的總編輯,但截稿前仍未有回覆。
1 v& [) j- b6 ~; B- S! |
+ E( D9 a# ?; h( ~/ W$ S$ C" W! g  吳校長又指,教師及社工與李蘊傾談後,發現她未因事件承受太大壓力,今天會如常回校考試。不過,吳校長表示仍會向李蘊作出嚴正的告誡,向她解釋同類事件不可再,「她好像仍未清楚今次事件的嚴重性,亦不覺自己要負上責任及感到羞愧。」, R% t: H; k2 s/ t& u

( V9 E5 ?' Y0 h4 ?, H  吳校長認為,李蘊仍未成年,可能未有足夠能力明辨是非,校方不會對她懲處,亦不會影響其考試成績及升班。「學校不會禁制李蘊繼續向星途發展,但已勸喻她的母親,好好考慮李蘊未來發展,星途、演藝有很多方式,但不是這種(拍攝性感照片),會有負面影響。」李蘊的校內成績中上,相信她能在原校升讀中四。1 p4 ~+ V4 l( }; \6 s9 e
. Z3 S! \& F' x' G0 ^" W
  該校今天會向全體中三學生發出通告,解釋及教導學生了解今次事件,教師亦會加強向學生灌輸正確的德育概念。吳校長說﹕「我們最擔心其他同學,會因為這事把李蘊看成異類、英雄或偶像。」校方昨日亦已向教統局報告事件,亦會向有關政府部門申訴,並考慮向《壹本便利》投訴以表不滿。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0