標題: 嘿 ... 呢 d 人咪叫半桶水囉 [打印本頁]

作者: Jr.Terry    時間: 2006-7-3 05:23 PM     標題: 嘿 ... 呢 d 人咪叫半桶水囉

香港o既大學生 , 真係好想知道呢幾個所謂大學生讀邊間 U 出來 ...
0 L5 i- t8 Y0 N5 x" a& f& k0 F6 I" H5 r1 `
http://www.youtube.com/watch?v=AM113brAyKs
作者: Jr.Terry    時間: 2006-7-3 05:28 PM

先唔講其他
. V2 `( K, T9 {2 d$ M7 v* k4 n
! C' N, o* s$ G7 g! x根據香港法例警隊條例或者公安條例是但一條* O& J, O; s* F2 m( e0 @5 a
% _- F+ U% t4 `  r( g
任何人唔向警方出示有效身份証明文件 , 警察已經有權拘捕佢3 N' l0 ]7 s! |9 Z2 w

" U$ y& F; {9 H0 O! n" \% ~就係咁簡單1 I. W* |7 F+ n- T& O; W2 B

! l. r; K! t  O. F+ U3 K: {3 w呢幾個井底蛙唔單止浪費警力 , 同時影衰緊香港o既大學生 !!!
作者: ronald001120    時間: 2006-7-3 05:41 PM

條肥仔好白痴
4 Q) H8 O6 p9 o) V+ y/ f7 r8 i唔理呢D
4 [  ?: s  D9 p: [- R果條肥仔話我大聲唔表示我無禮貌: Z0 a. s$ Y7 s3 P/ W6 u( L
強近D人好似好支持甘7 v- T" |2 n+ K5 v
香港人真係.......
作者: yfdick    時間: 2006-7-3 05:52 PM

警察做緊0野,你影都死遠d la.家下人地又冇唔比你影,條肥仔都唔知吠乜?唔好話check ID card la,警察懷疑你有可疑,執你返去差館慢慢查都仲得 la, 真係影衰哂d 大學生, 不知所謂
作者: babo    時間: 2006-7-3 06:30 PM

條肥仔仲大大聲講..唔出示身份證就要返差館..
' @6 C. N3 }( G$ \唔出示..已經可以懷疑你係非法入境者...即拉-_-$ l) {' Z3 s6 t, T6 a$ r
個肥仔...又要串又驚返差館...佢好好彩..遇到果班差佬都係善良2 X$ j& F' P2 u* ?# d& c2 g  V; N
遇到d玩人既..返到差館玩下你先放你出來--..
作者: brightman    時間: 2006-7-3 07:10 PM

成班浪費警力的所謂學生
作者: singleung1956    時間: 2006-7-3 07:12 PM

依家香港人被灌輸及誤導,以為人多,夠大聲就得,係唔係都話遊行請願,投訴這個投訴那個
作者: seafireson2    時間: 2006-7-3 08:44 PM

Originally posted by ronald001120 at 2006-7-3 05:41 PM:
1 B+ a8 H$ G% d( x4 k) f! O- l條肥仔好白痴
  P  i* O6 N. p唔理呢D
' T* ~7 K+ E" X4 M8 C$ L1 n果條肥仔話我大聲唔表示我無禮貌$ l$ [0 y- o/ z: ?7 K
強近D人好似好支持甘
8 n: p1 ?: p$ G1 a( M% ]/ E香港人真係.......
& \" I: m6 s6 _$ _* z1 {# e* Y佢都白痴ge~
! S5 L' H0 W8 h1 i, c"我大聲唔表示我無禮貌"?.....歪理.....
6 @! w+ t; D6 A3 g: S/ b) G2 M電影經典對白渣....佢真係以為真理.....睇戲睇上腦....
  C6 _' e) H* T$ X2 x; ~* s$ i, t& ]! z理直氣莊ar?大聲=唔斯文,粗魯,0甘唔係無禮貌咩?
6 C# `6 V6 R; I! F! x0 a0 r又唔見d老闆會0甘......係d爛仔先係0甘........
' T: u) w) U; `, k' g大大聲只會今人感到敵意,令大家情緒高漲.......無助解決問題....
作者: tsowaiman    時間: 2006-7-3 08:46 PM

我覺得佢地有咁多時間出街攪事,不如返屋企睇下百法百眾學下d法例啦.
作者: wai1850    時間: 2006-7-3 08:48 PM

亂咁影人.......0 c: b5 b+ q* u* B5 y8 A
又唔出身份證.....$ m, H# N8 I7 s7 e! t
求其charge一條阻差辦工都得啦......# o5 B$ m: l8 a4 g0 h4 q. F8 S
大學生....唔該唔好影衰其他人啦........
- E+ G8 y% t6 `真係唔好以為自己好型.........
& d9 c5 n5 q: m! T+ q, e0 k浪費緊公帑咋
作者: seafireson2    時間: 2006-7-3 09:02 PM

Originally posted by singleung1956 at 2006-7-3 07:12 PM:* @: d9 s2 p6 @' f, H+ U( S; L! B
依家香港人被灌輸及誤導,以為人多,夠大聲就得,係唔係都話遊行請願,投訴這個投訴那個
. D. K$ {; k/ h/ _
遊行請願又唔同,係表達民意ga一種方法,係講自己ga理據~~~~$ V/ p0 {3 R- W* @+ G' N" [& }
至於咩時候合適遊行又另一會事~~~
! n# T3 s7 p/ B: W: k6 A只夠人多,大聲,唔夠理據又唔同~~~這是腦筋有問題~~~~~
作者: 極樂    時間: 2006-7-3 09:43 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=119568&fpage=14 r. w8 i7 y6 O1 s5 @0 E
同一段片....; h. [1 [  [" P7 V
有人將主意力放係警察到, 有人將主意力放係肥仔到.....
. Q, ^* {6 a2 _; @0 ?- Z呢d係咪叫觀點與角度既分別呢?
  f- {( Z: q; v& \- J" R
& ~3 D" M  u8 U9 o, h3 R不過....講返起呢單野....
# k4 F! e! N: S2 K" P5 t果班人真係好唔掂擋!!
* G5 y- H: n8 |2 K; r1 ?阻街又阻差辦工!!
作者: flpo    時間: 2006-7-4 12:16 AM

呢條死肥仔d知識連小學生都不如,d警察有禮貌佢就聲大大,若果係d陀地話佢唔知佢又會唔會咁大聲講嘢呢!正一門口狗!!
作者: haman_tt    時間: 2006-7-4 03:47 AM

有d人以為咁樣做枱戲就令HKPC出醜) y! r/ }; Q3 K
其實佢地先係小丑
5 v6 W9 _8 U9 j0 E! @: K; @, P7 c3 s; f9 ~
不能出示身分證明文件0 _. J) V7 [; `0 h! x3 Q6 ^$ {
阻街
, D! Q$ }. e6 x$ T( l阻差辦工# y: @" m0 h; K3 v' j
遊蕩5 D, Z3 _/ E  B0 C3 L& H- O
莫視警方口頭警告
$ \7 U. I& L  O1 e! d1 o是但一條都可以"請你返去協助調查"

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0