標題: 人地話香港女仔串,但其實真係吾明串係邊度 [打印本頁]

作者: Dinezz    時間: 2006-7-16 01:39 PM     標題: 人地話香港女仔串,但其實真係吾明串係邊度

人地話香港女仔串,但其實真係吾明串係邊度
9 }7 ^7 H9 w$ [* K8 P
* N1 x# r! h' P" l! g& S' u
+ L$ n7 D. R0 U* h2 r& C會不會是因為她們不理自已有多少本錢
6 p( L( }4 A# @3 w卻要求有個好好的男朋友呢1 K8 z# ?& w! _- ~
& [, m" Q! M7 M
是不是因為有內地女仔的好無要求
1 H. L7 _4 x, W" {- T2 s1 {. j才顯得香港女仔串呢
- q& S+ d' I- s1 \/ [( e
) M* I: L7 Z# H定係單是指言語上的串呢
% X- Z: U2 s$ W, D
% s3 m! e3 M" a* w/ b[ Last edited by Dinezz on 2006-7-16 at 02:29 PM ]
作者: bigfish    時間: 2006-7-16 02:52 PM

認同  ]. ]# m% N/ d* J0 `0 m
佢地只不過係有要求o者, 所以我好讚成佢地搵 mix or 鬼仔做男友; n' [) t7 q, ~
港男都係搵返大陸妹, 咁先 match 返
作者: cgdmzlam    時間: 2006-7-16 04:03 PM

講真
+ B( q" S: i5 B( ~; i' G     大部份 大陸妹 最起碼識大體
7 L% {3 v, q( |. G) H     香港妹 大部分 都唔識~~~好似有爺生  無__教咁樣$ I" @2 ], S3 v9 B& W
     做人靓仔唔靓仔   靓女唔靓女  唔緊要: O4 r& N/ F% F  O, u
     最起碼識大體~
作者: cgdmzlam    時間: 2006-7-16 04:04 PM

要識睇場合做人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 周衡    時間: 2006-7-16 05:18 PM

我都覺得而加d女仔成日覺得自己好高質素,要搵d外國昨既男朋友先襯得起自己
; l, Y# m6 T$ b: |7 p+ f0 R淨係識得睇少香港d男仔,話我地又窮又冇用又咸濕/ W0 `+ g9 W4 i9 `" b
如果我地有錢既話就唔駛搵香港妹啦,而加根本就係佢地要求高,自視過高
作者: 自由神    時間: 2006-7-16 06:53 PM

Originally posted by cgdmzlam at 2006-7-16 04:04 PM:
1 y, m- T/ e% Z; \! G要識睇場合做人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
. F* h4 k( I! H同意!
作者: 打狗棒    時間: 2006-7-16 07:03 PM

搵男朋友同買馬一樣要純種, 雜種唔韾香......
作者: 12d3    時間: 2006-7-16 07:30 PM

Originally posted by Dinezz at 2006-7-16 01:39 PM:: a: `3 E& W) d* y- _$ T( m$ _
人地話香港女仔串,但其實真係吾明串...
1 _8 L  S& ?$ e3 p3 K1 H2 R8 w4 {6 E+ w/ i# o) }$ `
3樣都中!!!!!!!!!!另外再加冇禮貌, 唔識做!!!!!!!!!!!!
作者: Kian76    時間: 2006-7-16 08:07 PM

我眼中女朋友除左要靚女之外,有兩樣野係最重要考慮既:* Z' E+ X$ A# m
  P3 C: C0 j. t) b! A. o: Y
一:識著衫,衣著有品味。# Z, \% L( R3 q# O& F% L5 ?
4 z$ {+ U% j. Q
二:對我忠心,唔好亂咁識男仔。
作者: seafireson2    時間: 2006-7-16 09:39 PM

普遍港女:- r2 J8 r+ N# Y* J; {
1.貪錢& D7 F; C4 u" f2 l
2.貪名牌
( h5 C/ U- }; K4 D% O* f3.愛溝仔
; k1 i0 K2 y: P4.睇人唔起
作者: Thomas20    時間: 2006-7-16 10:10 PM

你有錢咪又係雞一隻.....
作者: loklok117    時間: 2006-7-16 11:25 PM     標題: 中華

女仔串其實係中國女性既美德--矜持& \' `! L! O, u+ C! l

0 q( k8 y2 [) |; t$ `+ D不過大部份女性將矜持強烈化9 s5 X& ~$ Y2 T" i/ }) h
女仔識打份,衣著性感開放
1 R0 V/ \1 d: l) k6 X; l1 e2 |8 K( d; B, s男仔自然會望,溝,界,吹水或抽水& z, _# S: J( ~
/ U6 h6 b: y  q/ u, ?
依個時候女仔矜持系統會自然起動
9 u# z3 N- ]2 F( x2 S" ?望咩!未見過靚女呀
  S# b9 ~' j1 z) M6 Z妖!慳d la想溝阿姐呀1 p1 y7 z: S5 R; y8 }! d
成日望住我個胸死咸濕佬
( F* p2 \; N4 s0 N6 u, F1 i
- Y( z  s. {( U7 D1 v而男人會覺得
2 K7 S" B6 t1 m: C, M0 P0 E9 b挑!!有寶咩以為自己好靚7 _$ V/ d6 o, H( n
嘩!!條女寸x到
) ^! m; h! g4 q- i* N$ f' M正姣婆,著到咁都唔知係唔係做雞- P" Y) R) _4 m4 ~7 O. q4 g  h
0 W: n0 |* v# A, r1 {- b9 H3 z4 c
又可以話係保護自己
: s' @3 }$ s# B; m/ G4 F香港咁多賤男(唔好望la,係你呀)
' W/ e- @0 p) S4 ?如果唔寸d高竇d以為阿姐好易溝好易上! T. m" ~2 f& X# ]
當相處耐左發覺大家都係保護自己姐
作者: bigfish    時間: 2006-7-16 11:37 PM

Originally posted by 打狗棒 at 2006-7-16 07:03 PM:
! {" c- f. }& Y& m% S7 h搵男朋友同買馬一樣要純種, 雜種唔韾香......
& l: {1 E% m9 r% V
mix 都好受港女歡迎架
6 u8 s& ]0 G! k" T* |! ]同樣地我都 like mix 多過鬼妹, 因為鬼妹容易殘
5 w3 R( _' H6 z: ]以前讀 u o個陣d mix 往往受歡迎過鬼妹, 因為鬼妹個樣都好老, 同埋有部份都係黑皮膚
作者: 打狗棒    時間: 2006-7-17 12:16 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-16 23:37:6 R% e3 E( k; v% a
% ~1 K/ E$ o/ M) D8 B0 v, A
mix 都好受港女歡迎架
1 ~, n! w& ~# t% E+ G同樣地我都 ...
+ B3 s+ S9 }: I! S( U9 gReally.........???
作者: kjkj    時間: 2006-7-17 06:47 AM

我想他們的串,有很多原因/ r& ]* O4 P: O. J
他們要求高,很多人都是啊,原因都是想自己得到幸福! q1 @, x- q( g! C6 Q% G9 t  V9 X( X
主要串是指他們的人品7 c4 q1 ]+ n" O
我常常都聽到人說娶妻要娶日本女,住要住外國的洋房,食要食中國菜
作者: 12d3    時間: 2006-7-20 09:33 AM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=1210921 t7 R/ k; J* v+ u7 r
港女串串貢的例子
作者: 呀俊    時間: 2006-7-21 03:15 AM

呢d 其實係咪叫犯賤呢?
+ U1 i9 _2 W* x, ?佢地又要著得性感又話唔俾人睇' v2 s# J8 S. }1 W! d
咁你不如唔好出街啦7 r- r% L. i0 E% n
包到隻糉咁咪無人睇lo~
; b* ^) a! t( Z4 L5 ~7 c. S你著到個d咁性感就實有人望啦
2 L9 o6 d& G# c  i9 d0 Q0 @; {咁驚俾人睇又要著性感~
# ~) v5 d4 J8 U& R0 E呢d 咩心態呀?
0 _& j+ t1 Q# O, ]要求高..都要貨真價實架....貨不對辨咪姐係黑市
作者: henrywing    時間: 2006-7-21 03:45 AM

這個現象只會越來越嚴重,3 ^% B" W; g+ c2 p
有沒有發覺,港女拍拖和結婚的機會率急速下降,
$ R! Q/ w( m/ |8 z; V  O$ ]既想找男人,又不想找一些她們看輕的賤港男,* Q" X6 `$ F( q& I; A$ x
但又埋怨這些臭男人不去追求她們這些自認高質的港女,
, l( a% ~) G) B& s只懂北上找低質北妹,
; D# w5 S0 F# j2 q. }* \這種心態造成雙面矛盾,
7 H, m  I& I0 Q+ O" y最慘是這些女人都存在在我們身邊,成為我們的同事......甚至是上司,
0 F9 v6 @; N' |# a$ U為了平衡她們的矛盾,往往她們都要在男人面前爭一口氣,
( |1 c9 f- [. n! V( q: F盡量找個機會,找個借口,踩死這些不選擇她們的臭男人。0 r- U; S2 ]- ~2 W4 t- T
男人們有難以了,你們嘗過她們的苦頭嗎?
8 v1 S# ?* d' n9 R# N8 x  A. K3 }自問嘗過不少了!
作者: iamgoodlooking    時間: 2006-7-21 01:03 PM

Originally posted by seafireson2 at 2006-7-16 09:39 PM:" r3 |9 N4 j" P1 z7 z
普遍港女:8 P0 {4 R5 }6 A. {
1.貪錢9 R3 N) ^! b! Z! T( ?+ `
2.貪名牌
4 v* H" p* K4 ]4 f7 W3.愛溝仔  T2 l1 h, j! x  ]( c$ T
4.睇人唔起
$ ?7 Z, t4 O5 c: I' D6 ~; a7 ?% n5 y& i5 f$ y
同意
作者: benson00    時間: 2006-7-27 01:50 AM

hong kong girl are greedy, they love money so much, and so mean....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0