標題: 入黎睇睇唔該...有益冇害... [打印本頁]

作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 12:53 AM     標題: 入黎睇睇唔該...有益冇害...

無論如何...真係要睇下....一定對大家有益..2 v  i) o3 w6 o
小小時間..真人真事....(我打得好辛苦..睇哂佢啦唔該)
; U9 S! _0 W) V+ `! `
4 ~  p3 N0 X6 f6 ~) q4 g1 A  F0 L7 o今日有個朋友叫我去見文員....話一個月賺多過10k.../ N8 H  g) e4 q( N/ [
咁我今日去左見工...* t4 q( S5 Y- l; ?6 Q) [
: ?! `$ ~! W7 I/ y: f8 ?
一入到去見到好多人...大部份係師奶同大陸同胞...
/ v5 b) S. X2 A; D' J好...跟住我個fd   (叫佢做亞T)....就一邊介紹d相中人我識..& [2 c& L( o9 H4 M" a7 D, c, Q. r
又話依個係咩爵士..又乜乜77咁...
  n& z. P8 w9 r' h7 a有d系度嗌口號..有d就坐左系度傾生意咁...
' J. F, b# a7 P, s* A4 v/ W: |跟住行左一陣.....就搵左一張台仔坐低...) W5 R  w' K! A3 h% `
, H/ F9 Q( y% x+ R! i; m; I' T
一開始...就有一個所謂分析員行過黎...叫佢做A啦...& `# r  m( ?9 W9 \$ C; A4 M
佢講隻香芬點好點好....又話依個行業好有發展潛力....5 l% J. H/ Y2 C# B6 F) m0 J+ A0 N
跟住就講佢既功效...如分解二手煙...殺菌...7 A5 R2 a- u! c0 S
佢話自己係高層....佢岩岩達到某個要求..下個月受公司贊助去法國...* M" v5 ^3 U. S
但我橫睇掂睇佢都係一個潦倒既大陸同胞...: j$ ^* O* w* ~+ w# M% y# U* G
$ W/ Y& I" T* Q3 f& R( a
之後佢就講話佢之前點慘點慘....又話自己之前做野點受氣...
5 c# E  c) k( k( f# I, l9 T0 ~又話當時想吐氣揚眉....發達...
% |7 m5 B5 K* I; P" C: ~% a最後.........機會黎喇......就係"亮碧思"....' d+ r9 G( b, U7 r" ~! ?6 L& A
佢話只要介紹到一個人...咁之後如果佢搵到客既話...自己唔駛做都會有佣收..
9 d# S8 q' Q1 ~  A4 B如此類推...係層壓式果種....
( m; V- f) `+ i4 h當去到第六代..唔駛做每個月都有幾皮野...(幾正呀^0^)
8 k) j, [9 S& I* s: R4 d% X而家只需要俾5000(貨)+360(會費)..仲話每日一蚊都唔駛..幾好呀..
6 M9 d; K) M- K% G7 V4 y0 h6 S& O, Q" Z4 H) ~. U4 h" l
咁我自問自己都唔係豬兜....心裡已經盤算緊點閃..
5 M3 j4 _! C) v- [9 B但因為我同我個fd交情唔淺...廢事兜口兜面話佢..又唔想冇啦啦走..../ O) r: a6 V7 W( F6 z; ]7 B/ t
好..姑且聽佢地仲有咩講....1 I+ n. Q  M7 z$ C  \1 M* S. S

( H5 _/ v& H: W3 |# j: B' W佢問我...有冇興趣加入...我心諗.."終於黎啦狐狸仔..."
: p' s+ A1 g0 f- u我話..."大拿拿5000蚊..我要同屋企人商量下...."8 m# V7 m3 C; I4 C8 ~! ]
佢話...."到你賺到錢果陣先講俾佢地聽都未遲啦...又唔係多...5000蚊之嘛..."! g) h% J$ L% b! a
我話..."但我冇咁多錢喎...得千幾蚊咋...(講大話)"
1 D. z, Z& l0 ^4 ]/ w+ S佢話..."咁你有千幾先...我幫你諗辦法丫..."
( H. v. o  M3 T  a9 Y: m1 K+ h9 m4 K我心諗..."你唔係想幾個人砌夠5000呀..?"
# P& B; |& c* I% \; p; g  I2 l2 M+ a8 l. a4 G5 x  h3 {
我到最尾幾經辛苦先擺脫左....鬆一口氣.... n0 T: ]! Q* ^4 @1 j

! |5 r" \; x) O完...?..哈...都未到戲肉...
5 `5 ]9 s2 j, J- s' |, c* F9 q9 {3 g/ ?
8 {7 }/ Q! l0 W! t" m之後佢話...唔緊要啦...咁可能你對我地公司既產品認識唔夠深姐...
' O( w' b  ]! ]0 B; |唔緊要...今晚"""咁岩"""有個課堂俾d新人上..你過黎了解一下囉..+ e; c% F$ v: ~( d' H
$200..三個鐘.....保証物超所值...
0 X& d4 k3 T$ p" Z2 m# f) K.我話我要番工...唔係好方便...但我會考慮依個行業...
4 e% X6 |* P; y% K* R# N
3 w5 w* G" O  y/ A+ x! w佢好似feel到我開始起"槓"....就再轉方向....' P! F2 K- O* K
佢..."其實你有冇諗過自己將來條路係點..."
, |" c7 g: y' g# n我..."唔...............讀大學囉.."
( \% N% ^( e1 E  Y5 s佢..."......讀書係岩...但你諗下..讀三年書..出黎都係想賺多d錢姐...: y' Y6 r9 l( H& U9 q* S
        如果係咁..點解唔放依三年時間落去發展香芬呢..到時有咁多錢想點都得啦....仲有價值..") y8 P; p& K2 p  u& ^: T! }6 u" I
我...."有時價值唔係用錢衡量...我想入大學讀英文係因為我鍾意英文..."+ u8 N- ^. |6 k. ^0 z2 B" {

`8 p6 x) f# F- e/ w& u2 V; F之後佢態度180度改變....佢拍台拍登咁講...
% A, ~$ J' f5 n* h$ ?' {"你唔好咁自私啦...剩係諗住自己...有冇諗過自己爸爸媽媽養大你幾辛苦??9 Q; `0 D* m5 B0 u
你唔想佢地安享晚年咩..?你唔想出人頭地咩...?做人唔可以剩係諗自己"8 v  d/ y% p7 I, X# @% O6 [
小佢個喇叭...當時唔係個fd系度..台都反x埋佢...
  H$ v; Y9 @4 p4 |% `' Y  ]我答佢.."其實我屋企人好想我入大學"...+ T, f+ ~. ?( O% b
! Q0 ^( |( P; Z
佢頓時為之語塞.....再轉方向....成日都係咁..
4 ~: O7 O" I* Q; p7 R$ f4 W一知講唔掂就講其他野...之後先翻轉頭再講..' ~  ?1 s7 q' U9 H
佢話..."一係咁啦...你今晚黎上堂聽下啦...200姐...跌都跌左啦...
! s+ {) ~- t- p( F# X' k           你諗下..你同亞T咁friend..識咁多年..佢唔會呃你既..."
8 h% J$ V; W/ }9 X依個時候..我喊左出黎...(我係男仔...)9 G! }' f" W8 l) m5 D0 W
因為我唔相信大家識左8年....之間既友誼係咁淺..
$ ~  z' c) f& l; u$ a( x我唔係剩係識佢咁簡單..係好friend果d....( G0 f5 k8 e) r. B6 `. `  c8 x

% E! k5 y% q& _& Y2 _我話要番工...去唔到上果個課程....
2 A# ?6 i9 P; `5 u  h- A咁好喇...佢話..."一係填左張form先啦...4 [" Y8 U5 s$ l
            冇野喎...剩係申請做職員..唔駛俾錢..."+ Z' _2 \2 t, x1 T
果一刻其實我聽野已經唔係好清楚..唔係好集中..
- R$ A7 `' H2 B0 ]# J唔知係咪關d香芬事...因為佢全場都點起左香芬8 a0 u& Q8 |0 m5 ^* w1 |: Z
可能果兩個鐘入面吸入太多..個人好鬆弛....9 h- V" Q4 M$ c4 v0 o" m/ }4 R
..差d真係簽左....到最後都冇.....
4 m; J3 n' ~5 e$ c/ J
6 N0 {& ?2 h( {我自問已經係抱住踢爆佢地既心情上去...好堅定..
3 g. u4 [$ S7 o! R; L( ]但原來一個人俾4,5個人輪流咁說服你...係有效架..& n+ b. Y" c9 I; k2 |" Z+ N# F% \
果一刻我都唔係好可以立定主意......
( u/ g. c/ c9 F+ S+ L. ~
$ h- B( M: r$ G) V" d我死都唔簽.....8 a1 Y% B* K. u6 o
- |/ e6 {# ^4 b5 D2 w1 q$ x- B) f
有冇好奇怪點解我仲唔走..?2 ?4 V. H, l9 }  p" ], s' _
因為我當亞T係我朋友......我唔想佢第日面對D同事既時候難做...6 w, w' c  @3 U( a
但我既諗法係錯.....因為連佢都出盡力說服我...又附和其他人..." e3 n, R* G  p. W8 C
1 j( k; o* @; D, n4 c8 r% e
最後...佢再問我去唔去個課程..
  F0 B7 G" I! H! C; I/ V我SAY NO...! a7 O5 {$ o, p; W& ~( N6 Y5 @; Y
佢話..."就當俾面亞T啦..大家好兄弟...去啦.."8 c/ w. [+ r' }9 d$ D0 ^6 u, i4 K
我終於忍唔住喇....; Z0 [2 @" W- c! c: h) L
"好兄弟還好兄弟...上課程還上課程...唔好撈埋一齊講...."' `! y/ i" l4 F* C
5 u, h$ q1 e) K4 Z8 x. |
之後起身走左....臨尾我個FD送我落地鐵站...
1 N6 v" Z. ?% X* x- a
) b" n  }- \& l我..."以後你唔好搵我..."..我係諗住試下佢...., n2 A& G2 I/ ?: H9 v+ Q2 G' ?. J0 A
佢..."下...你唔再同我做朋友呀..?"7 ^! V& f/ K/ e/ F; t$ v1 L5 }3 E+ N
我..."唔係..我意思係以後類似既野唔好再搵我..."
. X1 D, G8 {. E, @: [! ^+ v( s* U0 E7 {. C2 J) y
好明顯佢都知道自己做緊既野係唔好...如果唔係點會即刻聯想到冇FD做...
7 i* Q! d; k# W( q8 A; |# J! P( w( [' v4 W/ N; I$ q
2 D/ Y& k& A8 J1 s. |1 Q4 M) d
  F6 [) p9 B: K. ^# |
7 }3 x" y7 S4 J9 j: {* C- Z
對唔住....打左咁多字..我知睇得好辛苦...' S9 F0 O$ Q2 r/ }7 n
我唔係想博加分...我只係唔想再有人俾人呃..7 U$ y7 i7 D1 n
容許我講句心底話..."香芬依D野呃鳩人...正仆街陷家鏟..害死唔知幾撚多人..."$ A& v7 l6 _$ G% S7 f" y
1 k0 s) t+ a* L  G6 m7 Q
- Z* k" P/ l" @1 p; L8 v
=====================
# L9 J3 I9 b) ?/ I% H* N' Q9 S2 |3 y% z: k
1.........如果可以既...可唔可以教我點樣拯救我個FD...
6 Y) ^7 `6 o% l0 s$ I. @  b......我諗佢放左...可能有幾皮野落去...7 x% s3 w4 Q+ ?* e; |7 }7 a0 j
5 t( ]& l: E! a1 N! F4 G+ a
! q0 P5 C' _; V6 [
P.S...我預左好多做香芬既人會反駁我..逐樣拆...唔緊要....3 |, a. X* H. A. K, l6 ~/ i
我想同大家講便宜莫貪..踏實咁工作啦...
作者: 20051111    時間: 2006-8-11 01:03 AM

比我都係死都唔簽呀
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 01:18 AM

當時我都係咁諗..: q8 G- ~1 d8 r* I( X* v+ ~) z" ]( J! g
但去到果個環境個人就溫溫燉燉..
) C1 b, ]" w* _, {$ ?3 J+ D6 p' ~我講真架...可以既搵個friend陪你..
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:34 AM

拿..講真我只係睇左2行..不過都知你想up咩! R- ?+ `3 _/ o* J% n* ?
我可以同你講..你個fd當你係on9仔..
# l/ V+ m6 A1 I% {$ M佢地公司啊頭之一係陳志x
2 a' ^3 _( Y! F1 g& B冇記錯應該會同你介紹隻貨有幾多專利權個d啦) L7 Y1 u* `& Q+ H) S4 V
仲有個d咩職位..咩雀士..係咪?
, _2 ^8 u1 A0 l/ s間公司係香港島.係咪..要俾入會錢..同5000文啊ma係咪?
0 Q4 ?2 `% ^# w" `" r6 G介紹完佢d貨個部長同你個fd會叫你上課程(我估你係fd介紹啦)
  Y8 U6 w3 z' w4 L; v我都唔想講咁多..$ ^$ Q  D* E$ d/ V8 t2 ]0 F5 v
1句講晒介紹你入行個傻c起碼俾人呃左唔只15000
. F% p+ s5 }7 |& l: {! V呢d  fd 下次見到面小9佢又話打9佢又話..呢d人低打..我話ge
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:38 AM

好似係係銅lo灣mtr出口個度..d人著晒老西..能係野咁..
5 m. K/ g  P: [8 v0 t冇記錯會有d女企係門口
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 01:43 AM

北地有人..
' K; u( q9 U: b& o
( H0 [3 e2 @% ^. r) w中q哂...你又冇上去視察過...??
& t0 ]! g' @" r我唔清楚我個fd點..佢入左行幾個月...會玩到咩地步...??5 F& n3 J2 k# i. N
有冇辦法救到佢..??# U) x* t) t  ?  m) w
' l3 e& E* y! i" x# L
佢而家好似好心紅...覺得會發達....
作者: 76    時間: 2006-8-11 01:44 AM

係咪某廣場20幾樓?
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 01:48 AM

你覺得佢當你係fd?
作者: kawing01    時間: 2006-8-11 02:04 AM

佢地咪係LB囉( Q4 O$ M  I0 l# F+ l& ?7 F' v
你地可以上網check 一check呀!
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 02:10 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-8-11 01:43 AM:
; B4 m4 J) `5 J) G6 c" P' j北地有人..! h8 Y/ P+ K! W& }

! d6 q/ }" x1 \! r' l5 y* e中q哂...你又冇上去視...
7 R4 d3 \! E5 M
視察就沒輪到我呢d低下階層啦..
, C2 c. X% G1 P. P8 g睇過就有2次到..講真我最憎打字..不過我唔想你地步我朋友條路4 W# c/ A2 J. e/ Q
第1次係我個有錢佬fd帶我去見佢地第2老晒陳志x傾中國伐理權(以為有得禶)
  f6 V0 f' r& }$ X* I點知係搵笨, `! ~: T) A! V$ ^! x, |( Y$ W3 G
首先你個fd唔當你係fd先啦第1點...第2做人唔好咁單純啦
( J; {3 F9 w* i8 T) o第3你個fd西唔知唔讚得咩..唔拉d傻hi入去點得啊..
作者: pigcat    時間: 2006-8-11 02:14 AM

好彩巴打你頂得住冇簽ja!!
! T: n+ `7 D0 d% l真係要比個gd你
) I# P; D: ^, X$ o/ I4 f
: x' M. f7 k; l2 N6 @& I* F朋友..有時你當佢係..佢未必係咁諗....
作者: 日比野達郎    時間: 2006-8-11 02:39 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-8-11 12:53 AM:3 n' y- P$ a+ W
無論如何...真係要睇下....一定對大家...
) [1 l/ ?  F9 [$ o
我都有過類似你以上嘅經歷,不過都已經係01或02年嘅事嘞(確實係邊一年真係唔記得喇),% D, p. h4 C0 r3 J& Z! H
人物地點內容大致相同(冇記錯好似係sogo樓上office).& g: `! a; t5 I, E5 a# Q

0 n' A& o5 d6 h5 Z! U呢個moment乜嘢人勸佢都唔會有用,勸多兩勸佢勸你入佢會轉頭添!真係架! n& _# A" v( T) z( s
!
8 p8 m9 ~6 d, X- d% C" R$ N1 U: |) _( V0 ^1 Z% h! p& P. |
嚟游說我嗰個部長佢話佢打咗呢份工之後,又樓又車...
6 o3 Q9 e- O+ r$ O; {7 n! i: E; _6 v不過,各人現況如下:
, @5 k2 F. u8 E8 I, h  x1.我fd:保險經紀(雖然都係"氹"人買嘢架喇,但起碼比以前踏實咗&說服力都大D啦!)  t8 Y* D% W( n! t$ Z
2.部長:我有日喺街度見到個運輸跟車好熟口熟面,原來係佢!-_-(咁層樓同部車豈不是...)( c7 J# @  b, U+ B! ^

3 K3 `0 ~  I& X/ f你放心啦,我諗你朋友最後會同我朋友一樣,鳥倦就會知還架嘞!
作者: teramishu    時間: 2006-8-11 03:21 AM

呢点野在马来西亚叫做传销,唔知你地香港叫咩?) D1 w7 H: P$ c6 K! v2 O
呢道有好多传销公司,有合法同非法ge,但大多数都骗人ge!
0 |' T& t6 w( }# W" X5 k/ R话有几多个人 under你就'稳大钱') K. b$ f- }/ T$ z  O: I5 a. f
Multi Level Marketing,金字塔, 骗人ge就叫钱'稳'钱!' F+ H  g7 x) h
马来西亚最兴卖营养(Vitamin)同香精!
% e# e0 g2 K  r) O3 p/ C4 E
+ J+ e$ W) K& @+ I2 W# k我好讨厌呢点野,因为他们做人好唔老实.
0 }) C1 {$ E1 i9 h- g3 C: E4 O他们成日在商场道识人,
0 b1 _9 [5 I$ A: B我前两年中过两次,一开头问你野...% g: S7 V0 F$ w; L9 b
比如话 '你个 Beg好靓啊,边道有得买...'( f1 l; r8 Z. Z7 N, Q; m0 v% H; I5 k
之后同你做朋友...
& }% J. W8 A: c9 U) f
6 j: E) y& ]  X4 x! q+ B% \你问对方做边行,他们永远唔会答你话 '我做传销'' }. b" m! A' ^5 u4 b0 @6 N, ~% C  T
转来转去,之后下次约你出来饮茶,2 G- s: k& z: b6 z% H1 n1 k# r
同你讲一大堆人生道理,听到你都烦!6 Y8 r; \! g) |- ?' r, s7 U
讲呢个朋友几劲几猛,其他ge朋友又'稳'几多钱,
- E6 H: g: N- }# ^5 A  N之后再同你讲话多几天有个讲座会好好,约你去听.
7 A% v+ m3 A' y, d到左过道先知是他的公司推出新产品...0 k+ J/ E, }8 f( q
之后一大班人来帮你洗脑.../ M" R! G* L6 i6 x

9 z8 m  f7 m1 a, ?/ {我好唔顺呢点人...2 k7 n# T* W$ g2 P' c  n& N. r" C6 X7 E
成日话个阿头或者边个边个'稳'大钱,驾 Benz驾 BMW 住大屋,
/ q2 v% [; A# @你自己又掂啊?
/ {2 @; S- X7 V1 [# [/ n2 ]3 s掂解你又唔得啊?% Q: i' v( c6 D5 W! M* ~) l
你咪想踩住我来'稳'钱啊!5 s& l; ?/ \* S& W

, B" k3 o' q, E" n- Y% D话我唔为家人未来打算...9 [0 \4 g/ M# x4 B. ~
我吊你啊,你凭咩来闹我!5 B% V, o+ F' v( A
做朋友讲心讲诚意,但你条粉肠来识我就有目的ge,扑你个臭街!
6 [: q* {% w. S3 d) z" `" e! X3 J你唔觉得羞耻我都登你老豆老母伤心,5 C9 N! R8 q6 \" u' z7 U; b3 c9 o& N
9 V- O  ?  M9 @
马来西亚好多人都好排斥呢种职业,尤其老人家最抗拒!
/ J+ V3 s: H7 n1 A无可否认呢个行业有点是健康ge 同可以'稳'大钱,
7 n6 v$ E/ l# H( H但你要我做人做到好假,我会对唔住我爸我妈!" ~! S& E1 W7 H4 ^* L" u
7 r  {2 s" H% d; C$ r5 t. k( a6 e8 U
马来西亚依家好多传销公司都向学院或大学生入手,
7 v8 ~1 V( P9 p1 e9 ?* k) I7 d报纸成日有报道话学生为左加入会员而走去问大耳窿借钱,
( ?1 `. u6 R: p大概港币六万,搞到人家老豆老母要挨苦来帮你还债!+ S: z7 _) g$ S
我吊你老母啊!: _" t7 T$ n. A4 E3 u7 v
/ k2 P6 W, E1 g1 Y
传销有好ge一面,真是可以'稳'到钱,
3 g, @" ]) U0 F9 Q& k$ L) b& C但好多人做野个方法都有问题,2 Y( b! x0 y. b% \# l/ e5 R
而且你会失去好多朋友,  U& j; F) N" i$ Q( X8 ^
知道你做传销,见到你我唔走咪是傻老,! T: o. @+ m2 E/ n  x1 |  g' w
同你坐埋一起听你讲人生道理,睬你都傻!
' O8 \, G7 `' i9 ?! U& X- q$ o2 I* o7 f& W( |7 _: D
最讨厌他们来同你做朋友是有目的ge,我吊你老母!
+ [; y7 p' o5 A$ f  X另一样最讨厌ge是几十年唔见ge朋友一日突然约你饮茶,
. C! w3 M) K* L4 X掂知出到来原来要拉你入传销,我吊你老母!; E' w* m  Y, q$ R) N' K# w
$ U" u* {7 I7 y) e" f% |
请原谅我爆粗,但呢道做传销而人又假ge真是曾经骗过我的感情,太失望左...
作者: 自由神    時間: 2006-8-11 10:32 AM

又一層壓推銷!
作者: kwong man yeung    時間: 2006-8-11 11:16 AM

做朋友唔係咁做,真正朋友唔會介意朋友推卻佢既邀請,如果佢介意,呢啲朋友唔要都擺啦。至於點救你朋友,老實講,向佢陳述過利害關係就算喇,若然講都唔聽,已經唔係你既責任,佢要去死,唔通唔畀佢去咩?
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:05 PM

北地有人..3 f& J) h6 a. i% G9 R

* t7 ?0 U. U# @9 n& X多謝你啦...咁而家我可以做既就係等佢回頭...: v% |, \$ r$ X2 f' _
我有諗過幫佢...雖然佢咁對我...低我唔想..
1 x/ M. B# b$ q! H點講呢...係..我係已經變左局外人...冇事..
( d' ?" ?& ?5 f6 a' P* ^但可以既都想佢快d出番黎...我睇番一d相關網頁..
" t& z7 F$ A5 d& N$ b9 H( M. c有d仲要問大耳窿借錢去玩...  H0 D  g  H$ P* _% e
盡可能制止佢啦....
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:09 PM

teramishu
9 ?7 K  h1 O- s$ u& r) i3 T! ]: e, P8 C
我同你既感受一樣...
) C- G: U; z7 a0 D! [1 s# q1 T我點都估唔到...一份咁既工..! e( |1 I) a1 g( Z8 Q
唉..我個fd之前好好人...乜都會幫手...; q5 f# x" Q; y/ O% X
成班fd好關照大家...0 d0 O5 y/ J- A
點知佢一做左依份工之後冇哂人性...
9 J! I' @+ Q3 }. C" e; S& s- N. m2 B5 ]$ U
但我再回頭諗諗...佢連我d咁多年既fd都出賣..
; e* E' F+ C: p4 b2 \+ u% C大約都去到末路喇....- n2 @8 R8 m+ V% z+ W5 @3 T: j$ m

- Q6 f, B7 F- P仲有呀...佢都有同我講..說話係好似..你唔做我依份工..1 H# S  {: t4 g* a
就冇左一個賺錢既好機會...唔考順父母..依樣果樣咁...
5 L, C5 x# q/ {; [( d" y佢同我依個第一次見既人都講d咁既野...
& }3 R% Z) C; u" e( J. u5 \我朋友...應該聽左更多同更強既洗腦說話...
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 02:10 PM

總之多謝你既回應..我知點做架喇..3 W, h4 N" F+ n: m
多謝各位先...9 b+ Z$ n  ]. l/ X9 U

. ]( G9 a" i9 V, f仲有..真係唔好做依行...乜人格都冇哂..) N$ N0 j8 U7 e! y- v0 N
賺番黎既錢都係臭架...
作者: Chenjinnan    時間: 2006-8-11 04:11 PM

你好彩... 得一個 friend 揾你...
0 Z! v9 i" t& L) I. \6 [0 x我被幾個 friend 揾過...
作者: honeyfei    時間: 2006-8-11 05:01 PM

哈..幾個你咪好忙...??( b+ B9 K$ l9 O& O5 l. b" m
我諗過好唔好話俾佢屋企人知...
0 c1 T- O  h' G1 C+ Z但我驚佢屋企成家已經佈置成一個香芬總壇....=="
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 06:09 PM

剛收工..好辛苦aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
: v4 s* ]3 s: D0 o: H7 [* B) ]冇話賺番黎既錢係臭ge...$ _1 K6 G" ~0 K" \+ n
我講真個句..d錢就算有幾臭..讚到ge有邊個會唔讚..% L2 j7 b" K# L# G% m
不過.讚ge只係個2條友
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 06:15 PM

Originally posted by Chenjinnan at 2006-8-11 04:11 PM:) `' j* u; y9 v+ K" w
你好彩... 得一個 friend 揾你...1 a$ \( p5 M9 p# |: _
我被幾個 friend 揾過...
+ h4 o( W; W, L9 u! G真係夠兄弟
作者: shingshing1234    時間: 2006-8-11 06:45 PM

多謝你既分享....我雖然唔可以給到d 咩意見你..但係我明白你那刻的心情....尢其係 d fd都想你做一樣你明知錯既野既時候..真係好難講.....加上自己唔係那些直接既人..我如果好像版主咁既情況.....我覺得我跟你既 行為都差唔多..仲要係d 好好好 fd .....不過我最後都會call佢..跟佢講呢d 野係昆人希望佢自己好好的想...!!
4 C/ O' o& [  i# w1 `" _: ^, s謝大大分享...又對呢d 野多d 認識啦~!
作者: BBNN    時間: 2006-8-12 12:54 AM

好,寫得好! f- n7 B/ V( o- N! A
支持你
作者: honeyfei    時間: 2006-8-12 02:50 AM

我一早已經聽過...但當耳邊風.....0 h8 F* T# x$ [- r

' a7 L; H( O1 U+ l+ S! B! G* E; u( e# t你上過去一次感受會好唔同....
作者: steve123456    時間: 2006-8-12 02:28 PM     標題: .

你post上去高登大把人招呼你

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0