標題: 香港與國內女子不同之處*(一定要睇) [打印本頁]

作者: manboyyyc    時間: 2006-8-11 03:32 PM     標題: 香港與國內女子不同之處*(一定要睇)

香港與國內女子不同之處男仕們: : i! U& J& x" G- F6 L
香港女仔有幾好,你自己睇啦!唔好成日話香港女仔"懶矜貴", % Y5 y$ K- J- V; q+ L, a
但事實上又真係貴得有道理嘛!!!!! & l" v- H: O! ~' `: \
香港與國內女子不同之處 , K% Y& I8 l/ q; ~1 D
1.前者識搵錢:後者等人俾錢 " x8 ~; i' I$ T' ?& X
2.前者只想搵一個老公養:後者要搵幾個老公養。
/ V1 O: C! l3 X% L& q& l, z& d3.前者肯同老公供樓:後者無諗過要供樓。
9 n: w: h- U  b0 s: i6 w4.前者無錢,點都靠對手搵錢:後者無錢,香港政府俾錢。
+ ~' u1 C/ }- q/ L3 M5.前者五百呎樓同你慳到似隻狗:後者五百呎樓嫌細唔肯入門口
, L" r6 B) [4 e- G' Y) @( c' r5 }6.前者大肚返工迫車迫到四圍嘔:後者坐嚮屋企馬桶侍候。 / ?3 d! z. ?/ t  S$ K3 m
7.前者家庭開支兩人支撐:後者家用唔洗旨意減。
! u* g$ M/ w! W& `6 t, R8.前者返工前湊返學,放工接放學,之後仲要去買送: : }0 i( ]1 Z( O( ?& r0 O9 e
後者送完返學unun腳,嘆茶或者打麻雀,之後先去買棵蔥。 1 L" {4 A# ^1 S* X5 [) {
9.前者辛苦想同老公呻,老公一早去左訓:後者揀定睡衣同pose,老公仲答幾多分。 7 }( w1 `4 u, W- @5 z* s& y* k
10.前者"老公幫手洗碗得唔得?",老公話你唔賢良淑德:後者洗碗洗咩咁鬼急?聽日洗都 仲得!
作者: bblee    時間: 2006-8-11 07:08 PM

funny
作者: 北地有人    時間: 2006-8-11 08:50 PM

Originally posted by manboyyyc at 2006-8-11 03:32 PM:
- f+ a+ q1 b: \( g香港與國內女子不同之處男仕們:
) X9 x2 q# f7 [! R3 `+ V: }香...
4 Z1 K* x1 z% h6 h" M
都唔係全部大6女咁ge...堔圳..o門比較係lo
作者: 奇    時間: 2006-8-12 02:25 AM

唔好以偏概全WO~問心香港有幾多個3代前係原居民?
* I  L4 G" ]% o# T* J你阿媽/阿婆唔通又係政府養?
作者: 12d3    時間: 2006-8-12 09:25 AM

前者煮隻蛋都唔識;後者家鄉菜風味無窮.
( u  o/ K* T; `# y5 `4 W& a前者平均得A cup;後者B cup都萛碎料.
5 w  q, P$ F5 p1 W  H% R1 g; Z; E5 x; v7 Y& o* E
反對以偏概全, 更加討厭的是踩低人地, 抬高自己.
6 _2 d8 W9 u0 _. v" f1 g) a5 e' z# Y, A4 u3 h; n  v
"慳到似隻狗", "家庭開支兩人支撐" 呢d都冇香港女人願意做...都打橫黎講.
作者: ultraboy    時間: 2006-8-14 05:46 PM

我估你係一個受害者.係唔係?你係國內的老婆來到香港原來咁對你.我好同情你.
作者: 打狗棒    時間: 2006-8-15 01:30 AM

香港女仔為名牌做雞;# }/ \& Q% [* F, K$ ~
大陸女仔為生活做雞。

圖片附件: 001為什麼變成雞.JPG (2006-8-15 01:30 AM, 22.5 KB) / 下載次數 12
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=949460&k=524a7ecc9fdf336a82ec2cc192d80887&t=1726961693&sid=9L1nWk

作者: kiman    時間: 2006-8-15 07:10 AM

有D唔系好啱啰!你讲果D系唔系做啊二嘎?我净系知上海D女人就好似系咁。
作者: Dolly!Sit!    時間: 2006-8-15 10:55 PM

根本以偏蓋全! .前者五百呎樓同你慳到似隻狗:後者五百呎樓嫌細唔肯入門口 ?
+ f3 I3 k2 \0 T+ {& @你試下俾少d 家用,香港女仔大部份都即刻走人啦,反而內地既人捱慣,有機會同你一齊捱~  d+ [5 P: Y2 S$ ?. c
最重要既係香港回歸左都成 9年啦,香港加澳門加台灣加內地 咪又係中國女人, 有咩好比= =?
作者: bwk0317    時間: 2006-8-19 10:12 PM

girls in mainland are higher quality than many local HK chicks!
作者: 藍熊    時間: 2006-8-21 09:51 PM

慳到似隻狗? 咪好笑! 我朋友之前識個女朋友真係......唉! 貪錢得黎又奄尖, 香港女人就係咁, 對拍拖總係玩玩下, 難怪依家咁多香港女人嫁唔到人.
作者: 大公仔    時間: 2006-8-22 05:34 PM

EN~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 奇    時間: 2006-8-29 07:24 PM

Originally posted by 藍熊 at 2006-8-21 09:51 PM:* @/ I1 q# g6 f. ^- h% s  H
慳到似隻狗? 咪好笑! 我朋友之前識個女朋友真係......唉! 貪錢得黎又奄尖, 香港女人就係咁, 對拍拖總係玩玩下, 難怪依家咁多香港女人嫁唔到人.
6 g" C  v" {! m5 L可能呢篇野係個待嫁的苦命香港女人作....
* p# T# ?& W! \8 O, U! d+ z6 A/ S9 |8 o: C4 h- u7 g9 H; Y7 _6 \0 g
[ Last edited by 奇 on 2006-8-29 at 07:25 PM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0