標題: 瑪麗醫院D見習醫生好唔惦-.-...... [打印本頁]

作者: tai1986    時間: 2006-8-16 08:40 PM     標題: 瑪麗醫院D見習醫生好唔惦-.-......

話說小弟今日係瑪麗覆完診要抽血
  `) a: w- {8 B本人是一個比較肥胖的人,不是熟手的姑娘都會需要多刺兩針才找到血管
' M: ~1 b: x0 o, x, b, d' V無奈遇上一個見習的醫生..隨便的看了兩下便說找不到血管....要在手背位置抽血
% z' e/ N, I8 F手勢不好,把我弄痛都不是一個問題...還說"那麼大個人還怕被刺"
% V1 M6 ?. g' z5 [4 ]' n結果當然是抽不到血,但更方茂既事就發生,她把針從我手裡弄出的時間換了個拿針的手勢
; @* _6 b4 g, ~/ Q. |  O8 ]* z2 X手勢像拿筆一樣的...拔出來後,竟然像寫英文的句子結尾的慣性手勢,寫豆點...
0 F% |$ i& E  p6 H把針刺在我手上...............他媽的!!!
作者: cgdmzlam    時間: 2006-8-16 08:51 PM

哈哈~~~~~~~~
( j: C1 a1 N# l( [$ y. J0 c, z     寫得好有趣~~~~~~~~' x+ b/ W( a4 K% b# _
我邊看邊笑0 L! @9 X' e+ C7 [: a
  不過講返又講
: [) w4 I# c( L  f你點知佢就係見習醫生~~~~~~
* n, u: a5 U' [/ Q9 p( u, e6 W講左等大家如果有日唔好彩要打針( q) {& X) {9 Y$ ]
唔駛受咁多既皮肉之苦
作者: tai1986    時間: 2006-8-16 09:07 PM

因為以我覆診次次都抽血既經驗...有時又同D醫生吹下水...
/ F# M& g* U8 S9 a: s& Q+ [2 O佢地話多數一讀完既醫生都係D普通D既科到做3 v3 g% j! M+ R. Z- J, {/ k
每日都起馬抽成百幾二百下-.-......一定好勁好熟手
% j: c9 Y" X5 f) O  e- [% @我見條女又後生,佢冇可能係大醫生啦-.-.....(20出頭左右)( R, e1 m$ r$ s' Y* `2 p: h5 _
咁佢仲唔係見習XD-.-
作者: 76    時間: 2006-8-16 10:21 PM

係....有d 醫生都係
; c0 `' C$ k3 H, j
; H" a, C& S& \$ ?) C' ^$ e: i我第一次see 係個教授see>...佢話隻藥食左會面腫
  m+ \* G+ B# j1 o  J, d( F2 ~/ I/ q# {8 g  }+ p
我第2次see....第2個話一定無可能...d 類固醇好少份量....佢話面腫係我肥左........
. Z$ H$ J7 {0 H, V- P4 N. L6 [% P+ h

4 g: E. V7 C- R佢最尾個句令我 o 咀
作者: 小火山    時間: 2006-8-17 01:17 PM

我一路睇....都好似feel到你d痛...
8 ~* x: w1 c1 S! j  Q& Q0 N可怕啊~
作者: cgdmzlam    時間: 2006-8-18 11:07 AM

點都好啦~& f# d6 P4 ]. i! {3 ]
祝你早日康復% m$ i: D' `0 _0 r
無病無痛就好啦
作者: magic    時間: 2006-8-20 05:14 PM

Originally posted by 小火山 at 2006-8-17 01:17 PM:/ S8 f6 G8 a% |* J; w
我一路睇....都好似feel到你d痛...
5 B4 @  S) {$ m* D7 l" F7 v可怕啊~
, q) T: s) G8 ~
agreeeeeee

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0