標題: 兩個月亮? [打印本頁]

作者: 良友    時間: 2006-8-22 02:06 AM     標題: 兩個月亮?

我收到個e-mail話今個月27號00:30會出現兩個月亮,. f- k7 t% T6 _# h+ E
我想知係堅定係流,請問有冇人答到我呀?
作者: dennis3814    時間: 2006-8-22 04:25 AM

唔該你睇報紙, 天文台已經公報係惡作劇,唔好再周圍send啦, 會比人笑
- z8 ?# _7 t, I. K' ~琴日東方,自己睇
3 K  r5 X7 z$ K* ^7 i; j, r: c/ T& u: p+ ?$ c  R3 a6 D
請記下這一天並且不要錯過這次難得的機會。 - U9 z' }4 n! `0 d3 {* Q+ j
從八月份開始,火星將會在晚上呈現出最明亮的 ; O% P7 w" P& c
時候。從肉眼來看,
' P7 n  z4 b) K& s3 N它會像月亮那麼大。繞著地 球走了 34.56英里後,它的大小將在 2006年8 月27號 達到最大。
) d* R) b4 q, l在 2006年 8月 27號淩晨 00:30一定要觀看哦!那時天空會看上去有兩個月亮! ) n/ k/ u0 n  ^$ L9 |8 n0 e
相同 的景觀再出現將會在2278 年。
0 \1 r* z1 _6 a一定要轉發給你的朋友因為一旦錯過這次,我們沒有機會再次見到這樣的景觀了。
作者: 良友    時間: 2006-8-22 01:08 PM

問下姐,dennis仔( K. g+ q; b7 ^6 R/ N0 j
好日唔上黎,唔駛咁乜串雅?
作者: queenly    時間: 2006-8-22 11:18 PM

Originally posted by 良友 at 2006-8-22 01:08 PM:
# ^/ l" s" L! a* f! _/ Y問下姐,dennis仔& f$ t% H! Z- m* w! ^
好日唔上黎,唔駛咁乜串雅?
/ v3 T$ V9 V. [: }* l7 u6 s' g呢到好多人都係咁

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0