標題: 香港人真係...... [打印本頁]

作者: super168    時間: 2006-9-13 03:25 PM     標題: 香港人真係......

今朝返工,好大雨,有個男人抱住個BB等過馬路,因好大雨個男人想企入d,點知有個師奶唔讓開仲要玩怒啤,見個男人成身濕淋淋,佢把遮遮住個BB,咁咪幫下佢開遮過馬路,唔知個師奶係咪雌激素上升,內分泌失調,一過馬路就係咁撞,攞住把遮週圍篤,又用力踏水,最離譜就係篤到個BB,仲鬧人話落雨就唔好帶個BB出街,篤死唔抵可憐,個男人冇出聲,不過週圍D人就睇唔過眼,有個阿叔正想鬧佢,佢立即上左架小巴走左
% I5 [8 x0 J' O1 l+ s% L& ]! t+ ~( |4 ^# `) P
下次見到個師奶,影張相上來比大家睇下,睇下大家識唔識佢
作者: tsowaiman    時間: 2006-9-13 03:32 PM

我話應該唔係師奶,十成係幾十歲都嫁唔出,唔低得見到人地有個BB咁幸福.2 D- c6 ~" Z3 {- K/ Z
- C8 k0 w" N" ]8 z$ v1 n! \' M
我話佢係變態老姑婆至真.
作者: Norman Chan    時間: 2006-9-13 03:57 PM

我覺得 個 topic "香港人真係......"   應該改為 "哩個師奶真係......"
作者: to99170    時間: 2006-9-13 04:02 PM

需然我自己都係香港人...
/ r, e  V& J0 K( X: @# S但見到咁真係唔低幫& P2 S& V! i) O6 Z: {2 I2 j
香港人大部份都好睇唔起人
5 O! {+ L, B; ~% w: o* U! A7 D由其係見高拜見低踩
作者: pops    時間: 2006-9-13 04:34 PM

的佢去打靶!
作者: 衰貓    時間: 2006-9-13 04:49 PM

其實佢係一個好好既反面教材,令我地可以知唔顧他人,自私自利係有幾黑人憎,時刻話俾自己知千其唔好做一個咁既人‧‧‧‧‧‧
作者: mayin    時間: 2006-9-13 05:13 PM

d c奶永遠認為自己係對的
) v3 H7 ~0 t# i) a. H( `7 U有次我搭lrt時 落車 有個師奶一部手推車車埋黎 跟住我望實佢 佢仲爆粗鬧我
作者: Allen86520    時間: 2006-9-13 05:16 PM

D 師奶係咁...只係識話人唔識幫人...
作者: sakura310    時間: 2006-9-13 06:25 PM

你咪話我得罪d師奶啦, A& S- J: F4 w( \3 t
有d真係好過分ga,有佢講無你講,鐘意講人是非,又鐘意著數
- C3 A5 n( }9 |) {1 u佢搵人笨就話自己精,人地搵到佢笨就話「連我都夠膽厄?有無搞錯呀」咁
: J. c( C* E8 h" i9 J  \1 U; |# z$ a% Y1 S3 N# z, [. h! Q$ b
記得有次我行街,見個師奶拖住一袋二袋ge野迎面而來1 ^8 x/ U. V0 X3 [1 u2 K( O
見佢都幾狼狽下,點知突然間佢有幾袋野跌左,裡面d生果跌哂出黎) H% A) i% q0 g
我見到咁,好心快步走上去幫佢執, p/ v% Q4 \( _3 l4 m
佢竟然鬧我「你做咩lor我d野呀,趁我跌哂d野你黎偷野?!...」跟住連爆粗,d點點點係粗口,我唔想打,當時周圍都有其他行人,俾佢咁鬧我就好似變左賊仔咁,都幾尷尬
! X& L- I6 A0 s  B我唯有同佢講,我好心幫佢執野
$ x; Y1 ?& s4 k& K5 ]可能佢見到周圍都係人,佢怪錯我會好瘀,又或者佢始終認為我想趁火打劫
+ O2 X& N5 f. `* x  b; L0 n: i+ }6 y6 S佢話返我「你俾我篤爆左你先咁講之ma,你唔使假好心啦,...」又粗爆,真係ar,唉~
% \* m. k3 h9 r' I俾佢鬧緊哥時我都仲執緊佢d生果) S6 k0 x8 S- Y+ Q
俾佢鬧完之後,我嬲得濟將我執起ge生果倒返哂落地,仲要係企起身倒,等佢d生果跌爆哂 XD( }7 b; a: S9 g, _
佢見到咁,即刻鬧我「喂!你做咩x呀」% M/ {6 n' B8 {  O5 ~5 E# Z$ P
我劈返句俾佢「你唔俾人幫你自己執飽佢啦」: p# ?8 [! m6 ?8 ^$ V7 I1 {0 z8 M
跟住我就行左去,自此以後,係街見到有咩事我都唔會幫手,免得又無啦啦俾人鬧餐死
作者: littlenic    時間: 2006-9-13 07:49 PM

D師奶真係冇乜公德心,有幾次我好肯定佢地見到我叫等埋,佢地都繼續唔理照close door,自問平時自己都唔會咁冇品la。
作者: dllm    時間: 2006-9-13 10:02 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-9-13 06:25 PM:
+ i  _6 K* o$ P. z你咪話我得罪d師奶啦% b$ B9 C8 Y0 o$ a+ T
有d真係好過分g...
: D9 s1 q6 @8 l* C! q' b( B
係我實打7佢!
作者: jui    時間: 2006-9-14 04:52 PM

I am C nine also, but I never do like that.
作者: davyloh    時間: 2006-9-14 06:01 PM

Originally posted by dllm at 2006-9-13 10:02 PM:
  ~+ Q% c9 i. a  [; ?$ L( ^# ^* s% t" T" O
係我實打7佢!
  v3 s) ]$ Q: l/ P
4 ?& v9 K! B! G
比我就襯大雨專登"kick" 跌個 C9 , 跟住扮傻走人

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0