標題: 電話問卷調查送郵輪船飛,有冇人上過去取? [打印本頁]

作者: Poker    時間: 2006-10-13 04:32 PM     標題: 電話問卷調查送郵輪船飛,有冇人上過去取?

前幾日有個電話打黎話想同我做個問卷調查, 我答左佢幾條問題之後佢話有張郵輪既船飛送返比我,比左幾個時間叫我過去尖咀取., N: {9 c. H: K; g
我問佢無端端做咩會送船飛比我. 佢話近排淡季, 船公司就想送d飛出黎帶返旺個場.
- J7 U3 p6 T+ I- g  h之後又話,我今日上到黎只要做多一份問卷,再聽多90分鐘既講座介紹船入面既活動及設施就可以取到船飛. 最後佢比左個座位號碼叫我對號入座,因為到時黎聽既人會好多.   
) a2 m# Z& W# Q( D9 n       
3 q* M& O! O7 {. j: ?  A# c6 S8 l6 m$ n我想問有冇人接聽過呢個電話,聽完講座係咪真係會有船飛送??
作者: pigcat    時間: 2006-10-13 04:41 PM

應該係話你聽完講座) I9 U& P) V  v" N4 m
入左會,比埋會費就比飛你
  g/ l/ A+ [# Y/ J+ C3 s: U4 y
- j. b  q" t) k& _* E3 L你唔肯都唔得..8 ?1 H5 i$ T; m3 u; e
佢一定唔比你走3 O1 D7 q% z/ U& t2 i- x
d一人定會不斷咁圍住你...
2 v: U9 u  C. A攪到你煩...9 {6 N( b0 _1 C8 M" i! v) P- P- {

/ H: ^; V8 @2 S  j+ V2 h6 H6 ?$ c9 _

* W, C8 J% h2 @9 o# F* g; x巴打
" \. ?+ Q( C2 h% k. }得閒要睇下警訊啦!
作者: Norman Chan    時間: 2006-10-13 04:43 PM

好明顯係推銷手法之一, 到時候就會叫你參加 某某 plan.
作者: baatkung    時間: 2006-10-13 05:15 PM

我上次唔肯答佢,點知過幾分鐘有另一個人打黎話多謝我頭先答佢地問題送郵輪船飛比我添!!!!真係比佢吹漲!!!!
作者: Poker    時間: 2006-10-13 05:46 PM

佢係電話完全冇提過d某某 plan某某會.....# u- G8 ~' Y7 M7 Q" e6 M
如果我唔入會佢唔比飛我,係咪可以告佢?
作者: kakeidevil    時間: 2006-10-13 06:35 PM

好心你咪貪小便宜喇!
作者: funnygay    時間: 2006-10-13 07:07 PM

我經常都收到ed電話,通常我聽佢地up完一大輪野之後5 n5 |! U7 ~/ P0 `
我就會話我而家唔得閒,之後極速收線
作者: chicken    時間: 2006-10-13 07:15 PM

This world does not have free lunch.
作者: yksin    時間: 2006-10-13 09:34 PM

曾有人聽了講座後, look了6張信用卡,買了30多萬的東西,那就是一個會籍
作者: guswan    時間: 2006-10-13 09:52 PM

原來仲有咁多蠢人,
1 O$ w8 I0 r0 S0 ~+ P# f錢真係易搵...............如果肯埋沒良心的話!
作者: Athlon 64    時間: 2006-10-18 12:24 AM

有船票都唔樓主真笨
作者: Kian76    時間: 2006-10-18 09:13 PM

唉,算啦,呢d全銷既手法係最舊最老土,但估唔到既係原來仲有咁多蠢人受落。唉....
作者: 阿感    時間: 2006-10-18 10:05 PM

千祈唔好去,正如大家所講,係引你上當
2 G0 v% \- N6 u+ X有野唔清楚不妨問問人,唔知就問人係好正常O既事,不恥下問係好事O既架,問完咪知多樣野O羅# b) n$ f7 k( Z! h1 G" S2 p1 G
O係網上問就更加唔使怕煩到人啦

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0