標題: 各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗? [打印本頁]

作者: rayyipas    時間: 2006-10-24 05:22 PM     標題: 各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗?

各位認為搵工的先決條件是運氣?是實力?還是經驗?
作者: athome    時間: 2006-10-24 07:33 PM

我覺得係事前準備係最重要...- X' e* l& w& [3 E9 t
知道間野係做咩...# r5 a  q0 ]% S" n& P1 R
有咩要求...$ s9 _  J/ Y+ C: e0 z
有咩大計...6 J- D1 Q" F" E" Y7 [" |
咁先可以做好準備...
% J0 U! Z6 |: O5 }2 T7 t( |9 q0 n) V攞份工番黎...
作者: YingTung    時間: 2006-10-24 11:24 PM

經驗+外觀=90%成功。
# `  Z) d, x& Q4 d實力幾勁,Interview都無用武之地,除非人地公司俾Test你做...! V' r  Q- H5 w3 F" p; w7 H$ f! q
靠運...全職買六合彩吧..
作者: 心亙    時間: 2006-10-25 10:52 PM

我覺得運氣最重要
作者: pigcat    時間: 2006-10-26 01:55 AM

首先係運) l7 A7 U6 ~. D# F
之後係實力...' i% ]7 c4 M2 k6 |- @
6 V$ z* J3 l0 N. t3 M: h1 _! ^
經驗就....: n; ~$ B, d* b" n0 C1 Q3 _
三者中最後
作者: Jk    時間: 2006-10-26 05:41 AM

搵工的先決條件是......冇錢& @1 G( v6 p- I6 s! @

& w1 P, \, x: Y( b0 e9 C1 P5 z$ w6 U2 a  n6 i" |9 v
有錢使鬼做~~
作者: Kian76    時間: 2006-10-26 07:28 PM

實力最重要,但係講緊把口既實力,唔係做事既實力,經驗係最唔重要,經驗只係吹水出黎既虛構故事,要見乜野工,就吹乜野工作經驗,只要你夠牙力,講得頭頭是道,對方一定請你。; E9 F  E" p3 }% W- u. ~: d/ k
8 J! {  a# a( I4 N
而外表也非常重要。
0 j; i1 O+ t5 |1 G* O, O- K) ^) Z! |3 H) ?! g
運氣就必需,但點樣去計??見得成就叫好運,見唔成就叫唔好運,就係咁簡單。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0