標題: 我有d煩惱有無人可幫下我 [打印本頁]

作者: kjkj    時間: 2006-11-27 08:39 PM     標題: 我有d煩惱有無人可幫下我

我個肚唔知點解成日發出聲音,只要一坐係度就有會
! `# P! P; S2 b3 v0 H3 j  ~& O9 u  a(人地以為我放屁整到我好..灰)
8 T4 \( h9 O5 {7 S1 T重有唔知點解一日開大開成3,4次,成日睡覺,一起身馬上肚痛
5 X9 E3 @3 C/ Y4 Z6 @; S有時睡下睡下,一肚痛,又......,再睡後一起身又......
3 Z5 i% x5 Z7 p6 {5 `好影響我d生活啊,各位幫下我ok?
4 P" ?5 y& `: A* b
* N) u! Q2 g  {, P/ I4 |/ e& i重有我想學英文要點做好,我又無錢
; l7 \6 F% ?, u1 [2 @(我係英文文盲,成日比人用奇異目光望著,好辛苦好難受啊)
! U7 m  p; \1 s. P0 }(只懂26個英文字)
作者: Kev    時間: 2006-11-27 08:45 PM

可能個胃有事.. 睇醫生好d.. 冇錢都一定要借返黎呀.. 身體緊要..) `! [' D% f6 G, D) e; q9 X

4 h+ |( C: ^" s: I/ X% o; X$ f英文就.. 你幾大個呀??
8 y/ w" l9 y) n7 A4 @% q細就多d睇囉.. 學下 d basic vocab.. (簡單..詞語)...
+ K! f4 L8 u8 _2 [; b. j可以上yahoo 字典打中文.. 搵個英文出黎..+ d7 H6 [$ D6 z+ G' @5 x6 [
or.. 搵d易既英文書睇下.. 唔識就搵字典..$ r( a9 q9 E! `+ Y# Q! R
識左少少既.. 就上多d網.. 一定學到英文..
3 I  G" `; y3 I. W有時d野真係慢慢積返黎架.. 冇得急..
作者: kjkj    時間: 2006-11-27 08:58 PM

Originally posted by Kev at 2006-11-27 08:45 PM:5 S) Z5 ~' g7 t/ a4 k! @4 J! M
可能個胃有事.. 睇醫生好d.. 冇錢都一...
8 {7 X  W* p1 ]8 a6 K# h) Q: M我18歲啊9 |6 Q0 ]/ o3 j' y3 X7 U
我之前個胃係有胃痛啊,但e家無痛,都關個胃事咩???
作者: 極樂    時間: 2006-11-27 09:16 PM

Originally posted by kjkj at 2006-11-27 08:58 PM:
" I) _  t6 {9 ?) x: c( Z/ B5 z' b0 i3 v" z& ]0 f
我18歲啊
4 B; w. `2 K2 ]我之前個胃係有胃痛啊,但e家無痛,都關個胃事咩???
: p+ ?* w/ l. M# {+ h, M3 q
+ e5 ?$ ?/ S$ i' v6 M3 L# u, }
我覺得可能係腸有問題....( \- F8 G5 Z4 P
點都好啦~~呢d錢唔慳得架~~
  f  @: p0 d3 i7 A睇普通科e醫都係百幾蚊....6 Y3 R) E# X1 m! [: j: ~. Y) ~. J/ _
你可以問下個醫生, 寫張轉介紙....
! a0 [0 W, I( n  s/ ?( i轉介你去公立醫院睇専科....
5 ?) k8 }; d0 H; c5 j/ ^: ~# j) _5 g
! l' ~/ G1 G# e7 E個肚咕嚕咕嚕聲, 應該係條腸郁得太快.....; V" O' ?$ L5 Q" x4 J
所以有聲, 同埋你會一日去咁多次廁所....+ U- T3 O+ P' B- b9 z/ R" |

4 E4 m7 q  `  U% o仲有....你要注意下自己飲食. ]* d' {0 H$ z7 U# X
(三餐要定時, 注意份量)
作者: 衰貓    時間: 2006-11-27 11:34 PM

肚痛既事,不便多加意見,拿拿淋去睇醫生係唯一能幫倒你既,咁大個人,睇唔睇你自己去決定‧‧‧‧‧" R1 X+ i$ v& l# Z& V! b* N
你識得廿六個英文字母,就已經唔算係文盲,你想改進既,好易,你可以係網上搵啲英文既網去睇,只要有興趣便可,遇唔識得既字,就查字典,或者你再懶啲,可以用網上字典亦可,呢個世界無免費午餐,想要逹到自己既目標,一定要自己主動及付出努力‧‧‧‧‧

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0