標題: 可口可樂VS百事可樂 [打印本頁]

作者: cmyming    時間: 2006-12-22 03:49 AM     標題: 可口可樂VS百事可樂

點解PIZZA HUT,肯德基只提供百事可樂,無得楝可口可樂,我比較鐘意飲可口可樂,原因無咁甜,大家点睇?
作者: 當少    時間: 2006-12-22 03:57 AM

因為來貨價可口可樂比百事可樂貴15%左右,超市都貴$1.00至$2.00
作者: hlf    時間: 2006-12-22 04:28 AM

我鐘意飲百事
作者: au212001    時間: 2006-12-22 10:10 AM

我覺得可口可樂係亞洲係有市場, 但百事就出到歐洲都十分歡迎...6 g  I6 r! I0 \# {1 }, f# ^5 n
我自己就鐘意可口可樂
作者: Alan1234    時間: 2006-12-22 10:51 AM

通常都飲可樂,有時出面冇得揀就飲百事
作者: keip5    時間: 2006-12-22 12:45 PM

我只係飲可口可樂.....幾好味!6 h' s! u, _2 b
百事味道好怪
作者: magic    時間: 2006-12-22 01:07 PM

Originally posted by cmyming at 2006-12-22 03:49 AM:+ u' x- d' g4 a
點解PIZZA HUT,肯德基只提供百事可樂,無得楝可口可樂,我比較鐘意飲可口可樂,原因無咁甜,大家点睇?
/ x3 U! @2 P- ?  W  ], q. \
我比較鐘意飲可口可樂
作者: fung225    時間: 2006-12-22 01:15 PM

可樂好飲d
作者: Ned    時間: 2006-12-22 02:19 PM

有一時期喜百事,但現覺得可樂better
作者: vv1668vv    時間: 2006-12-22 02:42 PM

含 上癮可樂果,糖量過高,6 o- [+ h5 a; D. x
兩隻都對身體無乜益處。。  H9 f2 ^% p2 e3 w: o! Q# m+ O- _
少飲為佳。
作者: cyc1    時間: 2006-12-22 05:07 PM

因為 PIZZA HUT and 肯德基是屬於百事可樂集團
作者: playbr2    時間: 2006-12-22 05:24 PM

Originally posted by cmyming at 2006-12-22 03:49 AM:% K7 ~. B" u" }& V! {
5 z; Q7 t+ }5 v
% w, F# f1 j+ x7 y# p4 }PIZZA HUT,肯德基 係百事可樂既業務,開PIZZA HUT,肯德基主要目的係sell 百事可樂 , 增加佔有率同利潤- f$ r7 Z  M' \" T. H# B" a, i; {
$ [8 [8 a: U1 x- P7 l5 O
百事可樂比較健康,所以加拿大同歐洲一d注重健康既地方都比較多人飲8 `1 F/ p( S4 M/ N# t/ }

6 W0 w. a5 j9 c! h- a5 `可口可樂比較好飲,亞洲、美國都好受歡迎.......因為好多亞洲人吾知可口可樂冇咁健康,而美國人係只顧味道多於健康既民族
' R1 F" S* y+ x4 ~. o& b6 z6 X
: [8 Q( x3 k# v8 R- ee+百事可樂既佔有率雖然同可口可樂比重差十幾個百分点,但利潤上已經反超可口可樂,由公司股價就可以反影,百事可樂市值已趕過可口可樂市值.........ed都同百事有發展業務,而可口可樂齋sell 可樂有主要關係$ _4 W1 N0 N6 C" _' r; B$ C0 P

( X$ m0 ^7 G# a我個人都鍾意飲可口可樂,因為只是偶一為之,所以飲好味d既可口可樂
作者: ricky824    時間: 2006-12-22 05:48 PM

而家成日食kfc飲百事,( a' {# \! q: E* r$ m) X
搞到有d掛住可口可樂
作者: s_mon    時間: 2006-12-23 12:45 AM

我不嬲都係飲可樂,百事好似好甜
作者: new_hp    時間: 2006-12-23 12:49 AM

我覺得我對飲可樂係先入為主, 所以飲百事覺得味道有点怪!!
作者: wah2000    時間: 2006-12-23 10:24 AM

我覺得兩樣都差唔多,分別唔大
作者: dicky1994219    時間: 2006-12-25 07:28 PM

鍾意百事多d
作者: dicky1994219    時間: 2006-12-25 07:28 PM

但係我比較飲可樂多
作者: 彭狗    時間: 2006-12-25 08:55 PM

好似係因為百事平d嫁ma!!
作者: cristiano3156    時間: 2006-12-26 07:04 PM

可口可樂勁d: C3 b; e+ o$ u2 w  r: D1 T3 {
百事可樂甜d

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0