標題: 容祖兒 <最受歡迎女歌手> 可以四連霸嗎 ?? [打印本頁]

作者: 陳永仁    時間: 2006-12-23 12:54 PM     標題: 容祖兒 <最受歡迎女歌手> 可以四連霸嗎 ??

最近出左新碟谷人氣, 唔知有邊個可以威脅佢呢 ?

個人認為今年Joey機會係大, 如果陳志雲唔好因為想谷收視而玩野 (01年老鼠安爆大冷和SAMMI同時取得最受歡迎獎), 希望一切順利

[ Last edited by 陳永仁 on 2006-12-23 at 01:22 PM ]
作者: policeman    時間: 2006-12-23 01:00 PM

我.......................
作者: littlenic    時間: 2006-12-23 01:14 PM

今年,千fa同Hocc年頭派得太少歌,Janice同王菀之又未夠紅,威脅唔到Joey,所以今年Joey應該贏。

反而,男歌手,Eason同古巨基邊個係最受歡迎男歌手,呢個先激烈。
作者: kengaroo    時間: 2006-12-23 03:57 PM

樓主係咪講緊TVB?
鷹皇向來同TVB關係密切, Joey實有bouns加
作者: GaryJoeyTmac    時間: 2006-12-23 03:58 PM

i think Hocc will get the award
作者: eric1874    時間: 2006-12-23 08:59 PM

tvb ge話我無興趣,我只係會留意叱吒;如果叱吒ge話應該係HOCC,joey今年跌左
作者: A-艾佛遜    時間: 2006-12-23 11:17 PM

無ka la...應該都係joey ka la
作者: initial    時間: 2006-12-24 12:53 AM

HO CC 真係唔夠班!! 個獎係"最受歡迎" 唔係 叱吒個D, HO CC 點睇都一定唔係 "最受歡迎" LAW~
叱吒個邊仲冇謂, 完全係 dj 操控結果, 日日死播爛播就以為好HIT.....
作者: 足球王    時間: 2006-12-24 12:55 AM

我覺得joey好大機會
作者: pkcheung    時間: 2006-12-24 01:04 AM

in fact, i think Joey's performance this year is so bad that she should not get the prize.
However, other female singers are even worse than her (i think Janice is quite gd, but she is too "young")
作者: flpo    時間: 2006-12-24 01:18 AM

joey joey 支持您
作者: 艾奧羅斯    時間: 2006-12-24 03:26 AM

無記比較大路... joey無咩意外都可以拎多兩三年或者梗長
作者: Photohunter    時間: 2006-12-24 03:29 AM

其實香港樂壇真是非常地區性, 古巨基, 容祖兒, 離開香港, 基本上一d 都唔紅, 台灣, 中國, 無乜人聽佢地o既歌,  周傑倫, 梁靜茹,等才是叫巨星.
作者: butbut    時間: 2006-12-24 04:00 AM

容祖兒應該可以
老既老,新既新,無對手

近幾年無在香港,最近近期再來發展既張信哲在某期tvb週刊中訪問中被問到,識唔識側田,同衛蘭,佢話有人姓側既嗎,咁奇怪

以前九十代四大天王,王菲,林憶蓮,草蜢,beyond等香港最紅歌手紅遍東南亞,在外面不一定要唱國語,唱廣東歌一樣掂

現在唔計舊一輩,新一輩(即97出道以後)有幾多有出國語碟

[ Last edited by butbut on 2006-12-24 at 04:14 AM ]
作者: toy739toy    時間: 2006-12-24 05:10 AM

未覺有勁敵喎
作者: LeonDise    時間: 2006-12-24 07:08 AM

個人認為HOCC非常唔夠popular, 贏左反而覺得驚奇
另外亦反對樓主所講許志安01年爆大冷
唔鍾意人地唔等於人地贏就爆冷既
作者: sucker    時間: 2006-12-24 11:16 AM

Originally posted by LeonDise at 2006-12-24 07:08 AM:
佢講得正確.許志安在01年真係有好好表現+上d歌都唔錯.
今年joey冇威脅之下拿穩 (本人需不大喜歡)
作者: qetuoadgjl    時間: 2006-12-24 11:30 AM

Originally posted by LeonDise at 2006-12-24 07:08 AM:
許志安果年其實幾正路,李克勤果年未唱高妹仲係沈緊,

古巨基未大紅,陳奕迅又未夠資歷 ..... 四大天王又out左了 ....
作者: hkpoonki    時間: 2006-12-29 09:04 AM

我覺得joey好大機會

作者: askalpk    時間: 2006-12-29 09:00 PM

有邊個女歌手可以win到joey丫而家-.-""
kelly再姣d我會支持kelly
作者: chanbc    時間: 2006-12-29 09:11 PM

依定香港有咩女歌手可以威脅到佢呢??
作者: andy仔    時間: 2006-12-29 10:03 PM

Originally posted by chanbc at 2006-12-29 09:11 PM:
依定香港有咩女歌手可以威脅到佢呢??
睇黎, 只有 何CC
作者: michaelx    時間: 2006-12-29 11:11 PM

其實大家有無想過twins?
作者: 靚仔無罪    時間: 2006-12-29 11:19 PM

how about 楊千嬅呢?
係第 d 論壇佢人氣好勁呢...
作者: ericpk001_9    時間: 2006-12-29 11:33 PM

我想千嬅or hocc攞lo.不過今年d歌又唔夠joey勁...應該係佢啦
作者: disposable    時間: 2006-12-29 11:52 PM

就算joey 拎左..都覺得有點那過..
女歌手果邊..而家真係冇對手..個個都係同一個階段..去唔到巨星級..
903果邊我諗多數何韻詩..佢同903果邊好友度高d...
男既應該eason..
不過都係果句..今年個樂壇有d悶..舊人玩哂....
作者: bobokeung    時間: 2006-12-30 12:02 AM

今年可以祖兒
作者: 透視公主    時間: 2006-12-30 12:08 AM

This yr not a lot of songs, i don't think anyone really deserve any awards.
作者: shoot_the_girls    時間: 2006-12-30 12:13 AM

容祖兒今年沒咩好歌lor
但係佢一定win到, 因為蜀中無大將
作者: Juventus-2    時間: 2006-12-30 12:17 AM

其他未成氣候

joey冇乜可能撻q
作者: 牛仔    時間: 2006-12-30 02:01 AM

我深信呀...
tvb一定係joey
而903..一定係HOCC
作者: superlover    時間: 2006-12-31 09:12 PM

絕對可以!!!
作者: wongchimee    時間: 2007-1-1 04:16 AM

我就睇好衛蘭, 佢唱歌好過JOEY
作者: hk9527    時間: 2007-1-1 04:20 AM

剛剛睇左生果既報導....更加對佢同佢公司討厭
"攪零生"堅持呀...我唔信佢地會做野呀!!
作者: 陳永仁    時間: 2007-1-1 05:59 PM

Originally posted by hk9527 at 2007-1-1 04:20 AM:
剛剛睇左生果既報導....更加對佢同佢公司討厭
"攪零生"堅持呀...我唔信佢地會做野呀!!
生果成日吹水..................唔好信
作者: 屎高斯    時間: 2007-1-1 06:39 PM

今年d joey,kelly,楊千嬅個勢都唔係好勁..但joey應該可以4連霸
作者: lks    時間: 2007-1-1 07:34 PM

Joey sure will get it because don't have other strong candidate.Beside that Joey is still the best female singer.
作者: 風塵中人    時間: 2007-1-5 02:19 PM

做馬.佢公司有錢就可以四連霸
作者: 2003    時間: 2007-1-5 03:19 PM

雖然何韻詩真係好好,但重未可以威脅到佢
作者: gigg11    時間: 2007-1-5 04:30 PM

雖然我唔太鍾意宜家既joey~
不過我諗佢都會輕鬆攞到女歌手獎~
作者: Nucks    時間: 2007-1-5 05:12 PM

無線果個的話,相信祖兒攞硬

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0