標題: 戒煙 [打印本頁]

作者: cmyming    時間: 2007-1-7 04:19 AM     標題: 戒煙

我想戒煙,本人吸煙已多年比較難戒,聽說戒煙後會暴肥,係咪架???
作者: jimjim12    時間: 2007-1-7 04:39 AM

此說法沒有根璩,無需理會,放心戒啦~~多做運動就得喇,祝戒煙成功!!
作者: ch3mistry    時間: 2007-1-7 07:09 AM

有心就會成功嫁啦 +油
作者: hwkeung    時間: 2007-1-7 08:36 AM

戒煙未必會暴肥, 剩係知吸煙會影響食慾姐.
作者: sucker    時間: 2007-1-7 09:18 AM

Originally posted by cmyming at 2007-1-7 04:19 AM:% y3 Z8 @* ?- Y% l1 Z9 d7 d
我想戒煙,本人吸煙已多年比較難戒,聽說戒煙後會暴肥,係咪架???
: `# R  C9 J! V根本吸唔吸煙同會唔會肥廋沒有關係.肥廋只有同個人飲食和習慣有關係
. L& J8 S9 V3 V  K0 ]我通街都見到肥仔/妹同廋仔/妹吸煙啦.這樣好明顯是沒有關係.
* F( r' k4 J, \0 n$ o- P我覺得你如果想健康些就戒啦.3 j4 Z0 V: Y% ^( i) g- D
不過都係要自己決定....
作者: Maxson85    時間: 2007-1-7 11:06 AM

我捻或者有 d 人戒烟果阵想食烟就用食野黎代替,
0 V$ K, C6 t9 I$ e8 s甘食得野多咪会暴肥咯~!
0 g: f8 d3 c% B- l1 S点都好喇,恭喜你终于嫡起心肝戒烟喇!!!
作者: tomken    時間: 2007-1-7 12:38 PM

戒煙係應該會肥...
& g7 }, k* d+ _1 Z因為對身體有害既野少左
作者: kempesito    時間: 2007-1-7 12:40 PM

你作左一個對你一生好重要既決定
作者: cmchi    時間: 2007-1-7 12:50 PM

咪聽人亂講啦
! M4 c* ^$ P" T" G7 t戒左只會有利無害
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-7 09:11 PM

Originally posted by cmyming at 2007-1-7 04:19 AM:
3 a& @7 w1 L! H3 B. Y, J, p3 w我想戒煙,本人吸煙已多年比較難戒,聽說戒煙後會暴肥,係咪架???
! U7 l- Z5 n' o* L難戒都要戒,如果唔係有容易有肺氣腫等,好辛苦嫁
作者: pigcat    時間: 2007-1-7 09:25 PM

戒煙唔一定會暴肥, i# ~" D* p; q& e2 H6 w" ]2 p

/ y& j  G1 h8 S3 I; i但唔介煙一定會影響健康, C5 S+ l4 G; `: [: ]) ]

f$ L+ t* d7 U% n; z+ r/ P戒la!!巴打
作者: yuri    時間: 2007-1-8 03:35 AM

在此祝你會成功戒煙
作者: specificness    時間: 2007-1-8 11:14 AM

戒煙未必會暴肥,但吸煙必會危害健康!祝你身體健康!
作者: karen0123    時間: 2007-1-8 05:03 PM

戒煙點會暴肥............,你如果食蘋果戒煙包你更健康
作者: him1113    時間: 2007-1-8 05:52 PM

去戒煙中心lo* P" l- N: Q2 \' R1 U; n1 e
想冇用..有行動就話
作者: new_hp    時間: 2007-1-8 09:20 PM

戒煙後會暴肥真係無聽過亦無根據.....+ @- P1 g( J5 W3 V& w
2 e( Z! k  r+ m
但一手或二手煙對人體有害係大家都知..8 b- Y- ]) h1 a2 o! ~, K

6 X; m9 I' w: Z+ E' ?' }. ^支持樓主戒煙成功
作者: delete    時間: 2007-1-9 02:29 AM

我諗唔明點解會肥播?
, y1 d; n$ Y) B7 q( A- H2 B" q6 C如果唔食煙會肥, 咁呢個世界好多人都好肥啦
作者: 卡娃兒    時間: 2007-1-9 01:22 PM

我都戎緊~請問你點戎~因為我都食左好多年煙癮好大~( D& R5 f- Q! ^3 a9 T7 I; Y
尋日開始食戎煙香口珠~"但食完覺得好唔舒服~"有d想暈同反胃條氣仲谷住好辛苦~"
$ Z, m1 T: C& n0 i3 Q& j7 R! a: R9 B請指點下~"thx
作者: trunks    時間: 2007-1-9 08:17 PM

應該會肥少少, 因為胃口好左嘛, 口痕又會食多左d無謂野...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0