標題: 條頸轉唔到,你地有冇試過? [打印本頁]

作者: yutik    時間: 2007-1-8 10:22 PM     標題: 條頸轉唔到,你地有冇試過?

唉...條頸已經痛左3個月啦
' G: j' }% ?: k, I. y9 a0 S) L& i' Y# z* _/ M最初以為自己落枕
2 c+ {$ b0 \3 N% R. `8 A8 N1 J左轉會痛..右轉又痛...
+ v5 J" p) h4 h* d( k, I上望又痛下望又痛....0 y: N/ s' Q  T* J
之後去睇醫生...佢話我坐姿有問題..佢話年中見唔少呢d人黎搵佢....而家d細路個個都係咁!!!" `3 ~5 j) P0 n9 ?' Y
開左d藥我食....食果幾日好d...無咁痛....但食完後又痛....都係轉唔到個頭!!!!!!
) X& v/ V4 N6 P4 R$ R( q7 \/ L$ d之後又去睇...佢話有排好wow.....食完d藥而家都係咁.....都唔知點醫/ H% x- F* i, Z" b9 E
又試過活絡油...都係未好
& O" y: _! s' d有冇人有經驗?2 T  J) Z6 L" ?( R
救下我
作者: 衰貓    時間: 2007-1-8 10:55 PM

我都係經常會扭親既人,我初時會去睇物理治療,依家去睇針炙,你可以任選其一,但鐵打我就唔係太建議,純粹個人意見‧‧‧‧‧但以你既痛症黎講,你的確係日常生活中有些習慣令你出現如此情況,例如坐立(姿勢)或睡眠(床肉不適合)等,搵專科幫你係唯一辦法,而且唔好等,因為問題已經好嚴重‧‧‧‧‧
作者: D9B9A97E    時間: 2007-1-8 11:21 PM

如果你痛左咁奈5 h- f& u% K- Q  E0 V7 Y
我諗你真係要去專科睇下,例如骨科
! K4 H, q$ y! ]! x% U+ O因為現今的人姿勢唔正確$ i3 L* }. k$ y( I" c( D
經常都會周身痛
+ q4 Q. S* ?4 v- D- i- P4 g& @曾經有報導話有廿幾歲的人
6 a) p2 A& C0 t佢頸部生滿骨刺
作者: 風塵中人    時間: 2007-1-8 11:26 PM

佢可能比止痛藥比你食-.-
% p4 M. ^% F* i. n睇過第2個醫生
作者: yutik    時間: 2007-1-9 12:09 AM

唔該晒
) M) i. |/ K0 L係la, 可能畀左止痛藥我食
  L! ^+ T- h/ E5 Z  Y$ M/ R: k7 Q: b4 q一於去睇骨科...你地有冇醫生介紹?
2 @7 z) t7 I; H- G# {' Q我上網check見到一間only-----康衡http://www.cor.com.hk/
; i  o7 A7 G9 E' [針炙掂唔掂?幾錢?
5 x3 `3 A1 y+ r/ h物理治療實貴啦!!!
作者: delete    時間: 2007-1-9 02:27 AM

快啲睇醫生啦, 遲左唔知唔會會有手尾架

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0