標題: 碧咸轉投洛杉磯銀河是否為錢? [打印本頁]

作者: 陳永仁    時間: 2007-1-13 12:08 AM     標題: 碧咸轉投洛杉磯銀河是否為錢?

路透馬德里電---貝克漢姆(碧咸)將在西甲本賽季結束後離開皇家馬德里,並和美國職業大聯盟(MLS)球隊洛杉磯銀河(Los Angeles Galaxy)簽下周薪高達100萬美元的五年合約。
" _9 j- E2 r) P+ Y4 B# x+ L& P* v' E8 m1 e5 a% o  u7 `
4 A9 @: j% S5 w* a" B0 ]$ T
「要續留皇馬,或加盟其他英國或歐洲主要俱樂部(球會),這問題我已先和我的家庭及顧問們商討過,最後的決定是在今年8月加盟洛杉磯銀河,」貝克漢姆對路透記者說。
# ^3 i; D) G3 H$ v: f% x- d( y$ ^2 ?3 G4 H9 {$ U
前英格蘭(網站 - 圖片)隊長貝克漢姆現年31歲,妻子維多利亞(Victoria Adams)是前流行合唱團辣妹(Spice Girl)成員之一。貝克漢姆這份五年合約總價將達2.5億美元,其中包括表現獎金,及來自美國職業大聯盟經營所得的紅利。
" V+ q. y) c6 Q
# B: L  K' i- a「我感謝皇馬的球迷,還有在這段期間熱情支持我和我家庭的人們,這是一個非常難下的決定,」貝克漢姆說。
  x& R+ b( Y! B1 C9 C& i8 G5 G" l9 p, |' r
貝克漢姆在2006年6月從曼聯加盟西甲豪門皇馬,雖然英格蘭在去年世界杯八強戰出局後,他便未再入選國家隊,且本賽季多數時間擔任替補(後備)球員,卻仍是全球知名度及市場價值最高的運動員之一。# V0 Y- c: J- h" E& T

6 h* _+ e7 ~0 c; Q. i; J! `100萬美元 = 50萬英鎊, 比現時任何一位足球員還要高(包括朗拿甸奴)
2 Q/ _% _2 S" U; X. q, q2 ~6 O! I( J
31歲有50萬英鎊週薪是否物有所值呢 ?' v5 X# h% u+ e
! x& k6 z' l4 R( P
[ Last edited by 陳永仁 on 2007-1-13 at 12:09 AM ]
作者: jublio    時間: 2007-1-13 12:16 AM

如果為重投國家隊,就會揀番英超球會啦,bolton, blackburn, man city 都話想要佢, bolton 下年仲好有機踢歐洲賽添
作者: alan1984    時間: 2007-1-13 12:19 AM

絕對係為錢,不過唔怪得佢,佢踢波都係為左賺錢姐0 U4 h$ Z" t+ b6 H2 B5 M( n, A, ?
佢一向都唔係點跑動,踢波又錫身,其實佢0係4大聯賽肯定可以打多幾年- J/ i# w9 B9 g* D3 [% T

' ~% m& y" i' ]- F至於是否物有所值??一定值喇,宜家邊個唔識db7,佢將會效力果隊知名度都會提高不少
4 `; R, N. X* y% s$ D, `賣波衫,入場觀眾,電視直播等等費用已經0係番度
作者: leo_ferdinand1    時間: 2007-1-13 12:33 AM

最衰都係佢老婆...超大洗...
! G, |5 T/ j; ?2 |* l- q0 W你話去美國唔係為$$$好難有人會信...
作者: 大優勢    時間: 2007-1-13 12:37 AM

喂運動區還........
; R4 r, Q' i; x' m! |) {" v7 d6 m5 j6 @5 l  Q8 D* U
你 去錯地方post 喎
作者: 阿感    時間: 2007-1-13 12:53 AM

佢唔係為錢,人地使乜重金禮聘?
6 Y) ?! I$ `3 E& K5 D3 [0 T& K; t/ h如果佢真係好似佢自己口講咁,為左推廣足球,人地畀少D佢都會去
作者: 卡娃兒    時間: 2007-1-13 01:22 AM

咁都仲唔係為錢~唔通同佢講心
作者: specificness    時間: 2007-1-13 01:56 AM

Originally posted by 阿感 at 2007-1-13 12:53 AM:
; M' K1 M" ^6 c' j( J佢唔係為錢,人地使乜重金禮聘?- a% d( S0 I8 h+ A0 Z" a% y  _
如果佢真係好似佢自己口講咁,為左推廣足球,人地畀少D佢都會去
; U5 B' w* f& j; h2 _6 o* X" P3 v- }
對,有乜可能唔係為錢?真係推廣足球的話,收我地南華既人工黎幫下我地香港足球打入世界頭五十名啦……我唔係怪佢為錢,為錢都好正常,不過就先其唔好美化為為推廣足球、或想重返國家隊……上面仁兄講得對,為返國家隊就應該返英超,而唔係去美國……
, P; f6 m+ t5 x; E0 T% g5 D& p/ @* O, O& R/ T1 V2 U9 @
另一個絕對可能的原因是因為佢老婆想去美國住……
作者: 中華卡樂b    時間: 2007-1-13 01:57 AM

我覺得1係因為錢,2係因為想鋪路做明星
作者: new_hp    時間: 2007-1-13 01:59 AM

講真世界上有幾多人真係可以唔為$$ 而生存
作者: two1002000    時間: 2007-1-13 02:13 AM

好大機會啦7 m) s( @3 A  ?, W* b: C) \4 G$ a1 b
唔係因為錢咁不如退役
作者: newman2005    時間: 2007-1-13 02:57 AM

話唔係為錢搵邊個信呀?
$ c3 k* a/ o; n. q% a7 p可能佢兩公婆其實係想殺入荷里活做明星都唔定....
作者: ronald001120    時間: 2007-1-13 03:01 AM

賺到錢之如
) d- A4 l, |0 w. ^/ h4 k# c可以係美國谷下人氣& T, J" ?: `% U3 K4 K& ^
幫佢係美國間足球學校賺更多錢
作者: jimjim12    時間: 2007-1-13 03:06 AM

去美國錢途無可限量呀,吾踼波又可以拍戯做明星,淨拍廣告都發啦~~
作者: yuri    時間: 2007-1-13 03:24 AM

我覺得佢係 週薪100萬美元wo
作者: two1002000    時間: 2007-1-13 03:39 AM

都唔知全世界有幾多人一世都搵唔到佢一星期既錢
作者: joeso1    時間: 2007-1-13 04:21 AM

銀碼大成咁, 點解釋人哋都覺得佢係為錢啦
作者: wer    時間: 2007-1-13 10:21 AM

話唔係都沒人信
作者: 12d3    時間: 2007-1-13 01:51 PM

期待大魚的分辯
作者: ironcross    時間: 2007-1-13 02:37 PM

Hollywood係正隔離—準備做下任James Bond
作者: 155220    時間: 2007-1-13 05:21 PM

Originally posted by joeso1 at 2007-1-13 04:21:
$ i' I5 j( G' m/ S銀碼大成咁, 點解釋人哋都覺得佢係為錢啦
& ~% p* E* s; @; e- I+ D+ i1 u9 s& p+ G
2日薪金就買得起我個單位
作者: atimsi    時間: 2007-1-13 05:21 PM

摆明想转行拉!!!" x3 B5 o7 i0 [, K; m( d
足球员生涯最多就20年~~但系做戏子,可以话长做长有!!
  C# V. ]: s) p0 c/ ]耕系转行好啦!!
作者: fss16    時間: 2007-1-13 07:01 PM

一個禮拜50萬英鎊喎, 唔係為錢為乜呀 =.= ?
作者: delete    時間: 2007-1-14 01:55 AM

三十一歲啦, 唔攞定錢, 過幾年無得搵啦
作者: gackut    時間: 2007-1-14 04:12 AM

講真緊係為錢啦/
' q9 @- e% a! _! i4 W話就話為左推動美國足球事業
  G( i& b! p, ?3 Z- F! e實際上係為進軍荷里活鋪路姐
作者: abcde1918    時間: 2007-1-14 09:42 AM

肯定係為咗錢,成周薪100萬美元周薪....
作者: wer    時間: 2007-1-14 02:24 PM

Originally posted by ironcross at 2007-1-13 14:37:& Y$ Z( L( I4 x
Hollywood係正隔離—準備做下任James Bond
6 {& t4 R! x$ e& I# a2 A合適嗎?
作者: beingkilled    時間: 2007-1-15 01:59 AM

幾難搵人信唔係為錢
作者: beingkilled    時間: 2007-1-15 02:01 AM

Originally posted by wer at 2007-1-14 02:24 PM:8 r: l; g# e$ Y
: c  Y: I" M" |: N% X  a' R
合適嗎?
梗係唔啱, 占士邦係用鎗, 幾時見過007踢波
作者: hahayo    時間: 2007-1-15 07:05 AM

係為左錢人工咁高0 S+ Q2 b0 o' `
   二來係皇馬後備都冇得出; \2 L6 M( ~1 i' S# @) H, m
      緊係點都急咁腳轉會啦
作者: snk    時間: 2007-1-16 10:36 PM

係啦~~不過都無可口非ge~
作者: 小小喇叭    時間: 2007-1-16 11:21 PM

肯定係為錢喇! 唔通真係咁偉大去推廣足球咩!# Q. P' m+ ~+ ?' y! Q
兩公婆咁大使, 唔努力搵錢點做上等人丫!
作者: nono_comdan    時間: 2007-1-16 11:29 PM

為左錢# K, `) V, M: J7 [
係皇馬被人針住晒" {  {9 G3 s1 \' s
比我都轉7 ~# {4 d8 \  H4 x9 x  F9 O
而且條件也不錯

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0