標題: 電暖爐 暖風機,邊樣較好? [打印本頁]

作者: littlepig    時間: 2007-1-15 01:13 AM     標題: 電暖爐 暖風機,邊樣較好?

請問有冇人用過??除了價錢外,邊樣較好?
作者: beingkilled    時間: 2007-1-15 01:58 AM

要暖, 一定係暖爐,8 l+ m  x/ M# H4 c, i
暖風機要吹到先暖
作者: littlepig    時間: 2007-1-15 02:17 AM

電暖爐會否令室內變得乾燥?
作者: cyc1    時間: 2007-1-15 10:57 AM

Originally posted by littlepig at 2007-1-15 02:17 AM:
# f% b3 M8 G3 t& R電暖爐會否令室內變得乾燥?
2 L# z3 d3 ?' `/ i3 u9 {
會,你可放幾杯水响週圍咪得囉
作者: Killer111    時間: 2007-1-15 11:46 AM

Originally posted by littlepig at 2007.1.15 02:17:
" V5 v. \0 u2 F( t電暖爐會否令室內變得乾燥?
$ ?  w: |7 q1 {0 A5 `

- d. r! Z, R; H, }! v* O電暖爐比較安全同寧靜。$ }' e. z# l/ p+ u2 r
* U' N2 p. [% B: t
怕乾燥的話,可以放多一部加濕機。
作者: specificness    時間: 2007-1-15 03:02 PM

基本上睇你屋企有幾大,唔係好大的話,又或是房間用的,暖風機已足夠有餘。好乾的,記得放一杯水在房間中,保濕麻。
4 w5 `, o# F2 G5 w) [5 }2 Z# u7 P
祝大家一個溫暖的冬天!
作者: anakinchan    時間: 2007-1-15 05:44 PM

我用過暖爐, 我覺得係部機傍邊就可以, 太遠就唔多夠  L. H5 \& V+ @. F
再加上入面係油, 所以好重, 亦要小心漏油
( w8 t) r' @! q! y' f' S4 x暖風機未用過, 但應該ok, 因為四圍都吹
作者: 阿感    時間: 2007-1-15 06:35 PM

咁熱都要暖爐?買左都唔會太多機會用
作者: mayi    時間: 2007-1-15 08:55 PM

本人的经验是暖風機比较吵,,,
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-15 11:57 PM

電暖爐好,暖風機會好DRY
作者: super123    時間: 2007-1-17 02:29 AM

u can go to see
作者: tonyw    時間: 2007-1-17 02:34 AM

香港有幾凍呀其實...
0 G& C& n" e; Z8 l$ I4 X$ ]0 ?開暖爐會出汗個喎* u# D8 h, |% Z# v% h0 {

) G5 r: ^9 G$ |4 i0 U" L& d我記得早 10 年我都有用過
3 \6 h5 b% o: h) Q但係呢幾年真係唔駛
作者: hklady    時間: 2007-1-17 05:03 AM

暖風機 ... i am using it ... not bad !!!
作者: 卡娃兒    時間: 2007-1-17 09:58 AM

我覺得暖風機好d安全d~
作者: lizard    時間: 2007-1-21 12:27 AM

暖風機好d。
: ]( }* c4 H! z* |* W& M' o暖爐方向性強,一來較易著火,所以要小心使用。二來被佢長期吹住部位,皮膚容易爆冊。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0