標題: 日笑15分鐘可減肥 [打印本頁]

作者: cgdmzlam    時間: 2007-1-20 10:11 AM     標題: 日笑15分鐘可減肥

【明報專訊】  a- z: y3 \  t" \
美國一項研究發現,每天大笑15分鐘,一年便可燃燒4.5磅體重,聲稱可能是對付癡肥的最佳方法。
$ _3 W" Z/ i9 X* I: O4 a3 s4 A8 l8 [) M9 ?7 b' q
科學家安排一批18至34歲的男女作能量消耗測試,參加者先收看半小時沉悶節目,再看55分鐘能令人開懷大笑的喜劇。結果發現,參加者看喜劇時的能量消耗比休息時高出一至兩成,相當於步行0.8公里的消耗量。此外,笑可加速心跳,鍛煉不同部位的肌肉。
% i# F) z  x8 X/ }( l1 J+ d& U4 N8 O2 v- N" N4 }" H- X
每日鏡報

作者: distance_1985    時間: 2007-1-20 10:41 AM

係唔係真ga=_+"笑得多咁減到肥?_?2 ]& N  c: k; I
第日d纖體公司咪要變令人大笑既公司^^"
作者: cgdmzlam    時間: 2007-1-20 11:27 AM

唉~~~~~~~~~~~! k" R0 K  x4 {& g) \/ s5 N
我好瘦   但我又時常笑6 ^* ?1 G+ y* P& a
唔通呢個就係我唔肥既原因
作者: billlau1215    時間: 2007-1-20 02:10 PM

一年先燃燒4.5磅體重) c0 C* G2 @. _# ]
得果咁少...唔知一日笑夠一個中..會唔會燃燒18磅體重
作者: Maxson85    時間: 2007-1-20 05:20 PM

点解我越笑越肥咧?!
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-20 11:36 PM

連笑15分鐘,好難呀
作者: lizard    時間: 2007-1-21 12:30 AM

香港人笑一分鐘都難啦!15分鐘根本就係天文數字。
作者: Legendrick    時間: 2007-1-21 01:00 AM

cut星爺d戲d經典場面出黎囉... 15分鐘有突啦
作者: lizard    時間: 2007-1-21 02:04 AM

星爺係吾係每日都有好多套新片可以剪輯先。最多笑幾日好未,點可以日日都係?
作者: yuri    時間: 2007-1-21 06:52 AM

好難可以一日笑到15分鐘  
作者: cgdmzlam    時間: 2007-1-21 10:27 AM

Originally posted by Legendrick at 2007-1-21 01:00:# X3 v) I1 U+ |# \. `- Z8 G8 m
cut星爺d戲d經典場面出黎囉... 15分鐘有突啦
2 F/ z9 f/ _2 `! ]7 y3 h! R
4 p) w, |6 F  I8 Y6 a9 ^
佢d既電影
# D+ |; i, o5 `0 e1 b攪笑既我起碼翻睇過勁多次
作者: pigcat    時間: 2007-1-21 11:37 AM

咁點解肥姐冇瘦過??
作者: Legendrick    時間: 2007-1-21 10:22 PM

睇n次都係咁好笑
9 C' X$ c4 v) A5 R, b6 R, p
+ s0 G8 ]9 ?. _1 @/ T4 G. ~最近睇港產凌凌漆
+ Y# R# U# T+ H, r. u2 p
' S! g# C& [/ r, `" C3 F如花:老細  要唔要叫雞呀
1 q+ d  L( i7 p, g+ Y% Z星爺:有咩1 b0 P" _+ J6 y9 y- c
如花:本地同北姑3 f+ i5 z. B6 o% M3 U0 X
星爺:試下本地' n% V$ g+ k( E$ D& @' {1 z
如花即係除星爺條褲4 U. H; [) ~% p# ^' U
星爺:阿嬸! 你做咩呀!?
$ ~7 n0 Q5 F% U- n" U; U& W7 C如花:本地丫嘛,我係呢行響曬朵架喇& E( T& d5 s0 S5 ^% H
星爺:點解咁做呢
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-21 11:40 PM

Originally posted by pigcat at 2007-1-21 11:37 AM:, H. c' e- ?3 m/ }, t
咁點解肥姐冇瘦過??
- T: r9 i8 F* t+ G5 S* c係呀,好問題
作者: cgdmzlam    時間: 2007-1-27 09:52 AM

依嫁既 ppilve網絡電視既軟件唔錯
) @$ d3 I0 J: P; S; A' C6 p雖然好多都重來重去咁播% j: e, _5 C2 s0 r$ F) g8 ~- X% H& `) |
不過當有新野來果陣    都可以第一時間看得到~
" z8 c% S8 b! o; R我覺得係一個好推介~
作者: zardeen    時間: 2007-1-27 07:42 PM

悶咁耐   有時間無聊不如做運動減左佢仲好
" m* }' ^& Z8 E
4 D& |3 `, [% q" @/ ?$ |[ Last edited by zardeen on 2007-1-27 at 07:43 PM ]
作者: trunks    時間: 2007-1-28 03:10 AM

我總唔信笑15分鐘減肥會好過做15分鐘運動.... 而且做15分鐘運動都容易過笑足15分鐘啦...
作者: ulysses    時間: 2007-1-28 04:33 PM

第時點票房實大收
: ~! a* ?/ a) ?. e' l4 U' l街上好多人傻笑

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0