標題: 最好~小睡在什麼公共交通公具上 [打印本頁]

作者: cmyming    時間: 2007-1-23 01:48 AM     標題: 最好~小睡在什麼公共交通公具上

(1)巴士,(2)渡海小輪,(3)地鐵/火車/輕鐵,(4)小巴,(5)的士,(6)飛機
8 Q5 f1 }# S0 Z8 V9 N  Z# p
+ C9 y0 L" v; h' E9 `& m0 W! b8 Z2 l我首選巴士
作者: locklock    時間: 2007-1-23 03:11 AM

小輪,因為沉船時間會較長,可以易醒D逃生!
3 p' f$ D9 O& p6 v0 o, o0 k  Q巴士和小巴是高危交通公具,一撞車就死有全屍!最好都係唔好訓,但結局都係訓了!! z2 S, Q. m# S) q! `" J$ ~" `
地鐵和火車就真係訓得好唔爽,要苦練一段時間先可以入睡,因為離心力太重了!# {, ~# p  h5 b1 R1 C
長途飛機好少坐,答你唔到,但短途機有好多野玩同食,唔想訓!6 |; F* B7 ~$ M/ V# g
我住香港小坐輕鐵,好難答你好唔好訓,但係電車就幾好訓,行得慢,訓得好開心,但飛站就苦個DD!
: v3 E9 {# h1 A
8 n& ]' X) w" I) f7 o. M( I* M! B- ^$ x+ \+ m/ i& w) |0 e
' z. D' M8 B1 Y3 f7 ?( b# E! D
[ Last edited by locklock on 2007-1-23 at 03:13 AM ]
作者: wind69    時間: 2007-1-23 05:23 AM

一定係船..........
  o. X# p/ x; o- H+ t% U% O2 t曾幾何時係紅磡做野,收工有過海巴士唔搭,特登走去紅磡搭船過北角轉車返屋企,試問有咩舒服得過日落時段係船上面吹著海風小個睡?十幾分鐘船程,實在快活過神仙!好幾次重要勞煩其他乘客拍醒我落船添
作者: RainRainピ    時間: 2007-1-23 01:36 PM

巴士最好訓...../ `; f$ F  Q  @2 h6 m7 H
以前由元朗出九龍返工,車程要粒幾鐘,回程如果有位坐就實訓覺,
' ]$ L3 J, W: r因我落車個站下一個就係總站,有好多次訓到總站要司機叫先知醒' l& m2 N  K. `
記得有一次又係咁訓到總站都未醒,今次冇咁好彩有司機叫醒,足足5 Y. i! d; \( P
到站訓左成粒幾鐘至醒,諗住即時落車啦.....點知到車們鎖Q左..SHIT,
4 V1 h1 E- Z: v, ^8 w等左好耐先見到個司機大佬叫佢開們比我,勁淤!!!
作者: march23    時間: 2007-1-23 02:46 PM

我覺得電車最好訓同埋訓得安心!
作者: 12d3    時間: 2007-1-23 05:56 PM

Originally posted by RainRainピ at 2007-1-23 01:36 PM:
2 Q7 ~' R# V2 ^+ `5 X巴士最好訓.....1 U1 \! D$ l* k0 s& ~- R! W; ?
以前由元朗出九龍返...
$ ^6 Z6 A0 E- U1 z8 i

# m. F( B4 J, W+ ^% {/ R0 E我有一次都訓得好激:5 B- z/ _/ e" k
原本諗住訓過龍都冇所謂, 因為我要落車個站同總站都幾近, 點知一訓醒, 發覺完全唔似總站, 原來架巴士入埋廠!
作者: loklok117    時間: 2007-1-23 08:16 PM

龍貓巴士
作者: tomken    時間: 2007-1-23 11:00 PM

Originally posted by loklok117 at 2007-1-23 08:16 PM:- ^0 z; {9 l/ ]
龍貓巴士
0 x. _+ ~( `! Q$ v) u4 L# ~0 `! M我都係咁話...
9 G! r6 W; B$ g8 G3 B2 i如果有位既話
作者: cristiano3156    時間: 2007-1-23 11:47 PM

巴士啦,d位多d,人小d
作者: 奇    時間: 2007-1-24 06:01 PM

的士幾舒服,不過一條友就唔好啦!!唔係兜你路都唔知
作者: ASPP    時間: 2007-1-24 08:23 PM

好多小巴都好污糟
! L2 L! b! P3 Q3 x$ P; ~4 \9 M. E# ?訓唔到
作者: jonaleung    時間: 2007-1-25 12:02 AM

攰的話坐乜車都訓得著
作者: kingsun2433    時間: 2007-1-25 01:57 AM

Originally posted by ASPP at 2007-1-24 08:23 PM:& ^, P3 F# u' h! b/ c7 H+ ^4 a
好多小巴都好污糟
( ]1 C$ |. |2 H) K2 D2 y/ [- k訓唔到
: e2 J9 \( k5 |$ C5 E) M. ?) g& t

) z" n0 g+ g1 J7 l個彈冷氣味好難頂
作者: 小岡1987    時間: 2007-1-25 06:15 PM

巴士 ..架車震震下好好訓=.=一上車就眼訓
作者: wer    時間: 2007-1-25 06:32 PM

Originally posted by 小岡1987 at 2007-1-25 18:15:
. |  U* W6 {# ?& ]$ R) i: k巴士 ..架車震震下好好訓=.=一上車就眼訓
/ ~4 o2 v( }. s* J5 w" d+ P
唔好洗板
作者: 夜夜生歌    時間: 2007-1-25 06:37 PM

飛機啦.......又唔會太"等"...
作者: littlepig    時間: 2007-1-26 12:19 AM

巴士上層最好訓,唔滿座最佳
+ i7 F0 n! ^3 S# k8 i- g2 x) [- v2 H: y! u- z; c$ r% n, N
小巴位太窄,即使坐單邊位都訓唔到;車速超快,搖到你飛起,點訓?+ U6 a6 P/ B# Y+ {  S
% c; [4 o- o" D% X4 P& a
地鐵太跣太迫,訓得最辛苦
作者: vinvin    時間: 2007-1-26 11:58 AM

巴士 > 渡海小輪 > 小巴 > 地鐵/火車/輕鐵 > 飛機 > 的士& H/ B( q" S0 P6 Y

/ e# {$ \- F" U! k; }的士...beware of the fare...
作者: leeyanta    時間: 2007-1-27 08:41 AM

巴士上層窗口位...
作者: 155220    時間: 2007-1-27 09:46 AM

冷氣巴最好!!!
作者: 月巴仔    時間: 2007-1-27 10:29 AM

我覺得係長途巴士   上車訓覺 訓醒啱啱落車~~  讚~~
作者: ulysses    時間: 2007-1-29 07:56 PM

的士, N: V) Y5 F4 s0 g3 n1 r" Z
得自己一個/ N; B  w' b" Y* l9 U2 z
安心點
作者: joe159357    時間: 2007-1-29 08:17 PM

Originally posted by loklok117 at 2007-1-23 08:16 PM:
7 r1 h3 m5 M0 y/ w8 K) R龍貓巴士
5 B7 {: s; B3 I3 a% @$ @so good 龍貓又肥又大舊,目訓落去好舒服
2 w# |+ a, u# p4 d5 q2 ?又暖,抄車都有龍貓做底
作者: fung225    時間: 2007-1-29 08:23 PM

飛機啦 又吾會點嘈
作者: newman2005    時間: 2007-1-30 02:37 AM

巴士上層, 冇咁迫人, 瞓得安樂d!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0