標題: [討論] 大家有無睇呢篇新聞^^ [打印本頁]

作者: karen0123    時間: 2007-2-4 11:25 PM     標題: [討論] 大家有無睇呢篇新聞^^

牛精液Gel頭 護髮防開叉
- U/ w/ z4 L$ W5 x* g; b (明報) 02月 04日 星期日 05:10AM
4 M$ R! H  Y9 h6 p- ]2 \' r【明報專訊】精液「gel頭」原來不光是搞笑電影的橋段。倫敦    一間貴價髮型屋最近推出新服務,用公牛精液為客人作頭髮護理,每次45分鐘,盛惠850港元。
4 O# C1 \0 Z/ e: [" v8 J# K8 A: B2 q9 S. ?' D

{& j. h1 ?# l髮型屋挑選了來自柴郡農場的安格斯公牛精液,混和蛋白質豐富的植物根部作修護精華,聲稱可滋潤乾旱的秀髮,防止開叉。髮型師在替顧客洗頭後,會把混合好的「精華」,搽上顧客的頭髮上按摩,再用蒸氣機焗頭,讓「精華」滲進髮內,最後吹乾。1 i& }8 [0 Q4 k( j  Z- L! f

# ~7 z& T# \0 D% G9 o髮型屋屋主塞勒姆說﹕「我一直在找一種含豐富蛋白的有機物質,因為頭髮由蛋白質組成,而且乾旱時最缺乏的亦是蛋白質。公牛精液經雪藏才使用,而且沒有異味。實驗證明公牛精液的確有效,它會令你的頭髮顯得既柔軟又茂密。」6 k& b. B+ v' F* J1 v' b( f

6 g% l; F) M) C8 `5 }' ?1 f大家對呢篇新聞有咩睇法?女士敢唔敢用試呢?+ D9 T: a. i: q; _1 _

作者: ckyckk    時間: 2007-2-4 11:53 PM

Originally posted by karen0123 at 2007-2-4 11:25 PM:' }* s) V- u" w9 Q2 v
牛精液Gel頭 護髮防開叉
" [' P* v+ B' A) E3 Z; w (明報) 02...
2 Z9 C; a$ x# T) `* m
+ F  d# M* j1 i( z咁樓主你又會唔會一嘗"以精護髮"呢?
作者: easy_man    時間: 2007-2-5 01:02 AM

新奇新奇 ~ 個位仁兄有諗頭 ~
9 R  e  Z/ D  j不過小弟就不敢恭維喇 ^^"
作者: keip5    時間: 2007-2-5 05:06 AM

Originally posted by ckyckk at 2007-2-4 10:53 AM:2 f. Q. I7 H( G& z$ ?+ x

& U- v& C% J8 [/ A9 x$ Z) r" D9 b+ t" G" d# ]& c+ k
咁樓主你又會唔會一嘗"以精護髮"呢?
/ C6 v7 }8 G& a1 Y6 v: p2 ^

( X+ m! l' l2 x7 M- O$ A
- Q# C2 l5 _5 J" Fuse what 精???
( `% c, o, x7 Y. q你d精????
作者: lizard    時間: 2007-2-5 06:18 AM

有錢佬早就捐好多錢給地中海貧血証基金。
4 F9 a) m5 ]7 h$ w驗下佢地dna同常人不同。1 `  C/ }9 U* n
可能幾年內就真係有得醫
作者: abcde1918    時間: 2007-2-5 08:47 AM

咁怪,用精,仲收咁貴,我唔會試~~
作者: vcrcan    時間: 2007-2-5 11:29 AM

為左靚效果好,我諗顧客都唔mind 精液成份問題
作者: magic    時間: 2007-2-5 11:41 AM

....用人的更好..因為基因近..易滲透..
作者: zaft009    時間: 2007-2-5 02:14 PM

知道係就唔想試........
作者: karen0123    時間: 2007-2-5 04:44 PM

如果無味既話,都無所謂既,不過用左都唔會話比人聽,^^
作者: kaka098    時間: 2007-2-6 01:26 PM

牛精- -"
作者: RainRainピ    時間: 2007-2-6 01:32 PM

唔好講比d顧客聽話係牛精液米得囉~~
作者: Nucks    時間: 2007-2-6 08:34 PM

好嘔心喎,不過點都有人會肯試
作者: jackyleej    時間: 2007-2-7 09:46 AM

唔知人精會唔會仲有效d
作者: 卡娃兒    時間: 2007-2-7 10:11 AM

Originally posted by jackyleej at 2007-2-7 09:46 AM:" e; r, b6 N$ A1 @9 X; Z5 X
唔知人精會唔會仲有效d
4 w8 U6 a7 P/ p% j
  R/ }5 M, e! X9 F" w. d: {0 x2 W2 K7 A1 b; p& U
咁焗一個頭~咪要儲好奈精
作者: sdfdsf    時間: 2007-2-7 11:51 AM

世界真係無奇不有...
作者: pennypan    時間: 2007-2-11 08:44 PM

如果我系顾客而且知道果D系精就肯定米搞了
作者: kuru    時間: 2007-2-13 11:15 PM

$850好貴下喎
作者: Teletubbies123    時間: 2007-2-14 01:47 PM

I won;t use whenevr it is free of charge. If that guy has ill, will we infect?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0