標題: 乘公共車的遇到最討厭人 [打印本頁]

作者: davidchan701    時間: 2007-3-13 01:44 PM     標題: 乘公共車的遇到最討厭人

1. 由上車開始傾電話的人, 電話內容是無聊野, 而且連續最少傾3個站, 不包括傾公事的的人5 s  C1 W0 z) k: `; `
2. 在公共車上同朋友傾計, 內容是無聊野, 而且好大聲: l' l; n& R6 ]; I2 L2 `8 [
3. 公共車上食野的人, 而且食完食物及器皿棄在公共車內. j; b) ]# Y2 Y  i5 e
4. 公共車上咳嗽, 不堵住的人4 }* b& K: d$ p& |. d4 W
5. 在繁忙時間乘公共車的老人家, 他們知道一定沒有位座, 但是一定乘公共車, 好似馮子要有人讓座8 J9 i; {7 A  y
6. 以為自己係靚女, 而且以為男仔一定抽佢水的女士6 f9 T6 I2 t$ K1 b
7. 明知自己可以乘mtr的短途乘客, 一定要乘長途巴士, 攬到無客上, 都要站站停
作者: montella169    時間: 2007-3-13 02:08 PM

2. 在公共車上同朋友傾計, 內容是無聊野, 而且好大聲
: K6 f4 u  {3 @. i3. 公共車上食野的人, 而且食完食物及器皿棄在公共車內
5 s& _/ h6 U  z1 o5 i4. 公共車上咳嗽, 不堵住的人
作者: MONKAM    時間: 2007-3-13 02:48 PM

2. 在公共車上同朋友傾計, 內容是無聊野, 而且好大聲( h+ t) |3 T  R* L2 ~2 c
3. 公共車上食野的人, 而且食完食物及器皿棄在公共車內5 V) |  P2 w4 Q* ]% D. b% z2 u
4. 公共車上咳嗽, 不堵住的人
' g' @) Z! f) q) X超討厭
作者: jennifer    時間: 2007-3-13 03:25 PM

你那里公车上没有小偷?/ b5 _. b# e/ }4 P% [7 V. c
如果有的话,会排到第7名以后吗?
作者: Paul71    時間: 2007-3-13 09:55 PM

3. 公共車上食野的人, 而且食完食物及器皿棄在公共車內
+ G( F( S' |. O% Q, u! [. [4. 公共車上咳嗽, 不堵住的人
作者: vcrcan    時間: 2007-3-13 09:59 PM

食好大陣味食物既人" O  `9 I/ ^) y0 p2 A7 e+ J
過高聲量說話而把聲又難聽既人
作者: beingkilled    時間: 2007-3-13 10:17 PM

用膝頭或腳頂住前面椅背的人# n8 |3 w# G9 Z% d( \; r7 N
6 ~1 V* v$ f' J
除鞋的人4 P' x, u' Y% p: P3 I8 [! ^) N; M+ I

/ l0 W% Q( ]5 Z2 h$ w; J8 Y打對面坐死要撓腳, 同者睇住你坐對面都死唔縮腳
作者: lookityourself    時間: 2007-3-13 11:03 PM

5. 在繁忙時間乘公共車的老人家, 他們知道一定沒有位座, 但是一定乘公共車, 好似馮子要有人讓座9 e+ [1 U: R8 [$ Q

: w3 P1 B' d" E4 y3 p9 `樓主..我覺得呢一樣野係我地應該做ga bor!!
作者: franken    時間: 2007-3-13 11:34 PM

你會唔會數漏好多野呢?! d; Z) {9 L- U' f
2 ?9 \" {$ |% }; h$ U4 T" x0 x
例如死都只係坐路口位geh人、
9 x* N4 P3 ]& i; u3 s, P# d車上剪指甲腳甲,彈到周地都係
作者: franken    時間: 2007-3-13 11:36 PM

Originally posted by beingkilled at 2007-3-13 02:17 PM:
" P- E5 d; S, C0 R. G+ [! o用膝頭或腳頂住前面椅背的人" H5 c2 z0 @) r+ R, k7 |6 p8 l4 E

$ j# o! h7 j2 L- M6 l& m除鞋的人6 |! ~' {/ \  t0 Z6 l/ t

! n/ `4 O$ D- m3 X: G0 n打對面坐死要撓腳, 同者睇住你坐對面都死唔縮腳
7 g4 B% b+ L9 r/ J, r; e5 Z2 X
大佬,有時腳長,咁總會十分不情願下用到個膝頭頂到前面椅背個人啦.., p+ h1 _; Y8 K9 ~. m
我自己腳長就完全明白...頂到我超唔舒服...頂!!!
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2007-3-14 03:18 AM

Originally posted by lookityourself at 2007-3-13 11:03 PM:
( S6 O3 V' [& K; K! J+ B5. 在繁忙時間乘公共車的老人家, 他們知道一定沒有位座, 但是一定乘公共車, 好似馮子要有人讓座+ p& i. |' O5 u8 C+ v
8 y# i( t# A' u
樓主..我覺得呢一樣野係我地應該做ga bor!!
% Z; N9 Y4 x; Q% R7 N
. P$ N( z2 N( @' M3 M( W3 H大肚婆同傷殘我就一定讓,但係老人家就真係睇情況,
2 s7 G6 M: h, z1 \" O有次個阿婆望實晒,好名顯係想我讓座,但係我唔覺得佢係"有需要人士"
7 B0 ]/ d0 P" y
$ h( R+ R! ~/ K+ V+多樣,d過份肥既人我都好憎,一個人坐兩個位(美國好鬼多肥人)
' Y3 r' x; Z. D1 o0 v' T
# G4 H0 W/ B# `4 u7 h4 i. z最憎都係大大聲果d人,有時真係耳都聾,好多人都休息緊嫁ma,嘈住晒
作者: achan87    時間: 2007-3-14 10:39 AM

今日有兩個阿姐隔四行大聲吹水,好討厭
作者: 卡娃兒    時間: 2007-3-14 11:00 AM

我最憎d人落車好似落唔切咁~"借借都唔講~"撞開晒d人~"死撞爛撞" x+ ~& ^. J8 ]. o9 }2 r
- l, H- F( {& W8 N' y
ps:岩岩尋日放工就係咁比個亞叔撞~"架車都未停~"佢就死撞爛撞~撞開D人~佢又企得唔穩~"成隻腳踩落我隻腳到~"痛死人~"SORRY都唔講~再撞過~"頂......
作者: 奪命老妖    時間: 2007-3-14 02:04 PM

有體臭既人,真係臭親人
作者: ASPP    時間: 2007-3-14 11:02 PM

Originally posted by 奪命老妖 at 2007-3-14 02:04 PM:/ x$ [; G6 O) P' F" e2 K8 R
有體臭既人,真係臭親人
% k# G" E$ @* V2 E& ?
* l' R5 f" G# e1 a4 ]/ w
夏天就到" e6 G* x6 P" P0 w
到時肯定「幽香」處處
作者: guswan    時間: 2007-3-14 11:14 PM

Originally posted by beingkilled at 2007-3-13 22:17:$ C9 D- \9 p1 q
用膝頭或腳頂住前面椅背的人% a6 j/ z/ D+ ?+ z
/ P6 p: b. ^) i
除鞋的人4 c$ ]; u' T$ |
0 q9 W8 S% l/ L; L
打對面坐死要撓腳, 同者睇住你坐對面都死唔縮腳
# y; W+ ^, Y  ?. j  n用膝頭或腳頂住前面椅背的人
9 O) _% e! ]( E* `( y我年中X唔少!!!!!!我就係巴士啊叔0號.
作者: simc23    時間: 2007-3-15 01:04 AM

Originally posted by guswan at 2007-3-14 11:14 PM:
! \" g" x8 f$ a3 w* R+ G7 |
4 t7 U7 L6 t1 X, {% T& c用膝頭或腳頂住前面椅背的人
1 c% Y+ B4 ]" p: D我年中X唔少!!!!!!我就係巴士啊叔0號.
+ l  N7 I* K3 k
! E" n+ E, e/ f7 p% B" L9 Z( ^$ e頂往仲要係度一下一下咁搖搖!1 B" n& o9 C& I/ ^
成日都好想坐番去佢後面頂番佢!
作者: delete    時間: 2007-3-15 02:34 AM

4. 公共車上咳嗽, 不堵住的人
2 ?5 d5 I  z* d; T+ E5. 在繁忙時間乘公共車的老人家, 他們知道一定沒有位座, 但是一定乘公共車, 好似馮子要有人讓座
, u* a% s! v/ o( ~) b9 R- A6. 以為自己係靚女, 而且以為男仔一定抽佢水的女士
作者: goufpang    時間: 2007-3-15 11:29 AM

Originally posted by achan87 at 2007-3-14 10:39 AM:
# }' }2 K/ u* l3 I0 U3 B今日有兩個阿姐隔四行大聲吹水,好討厭
" m3 W: ^. K0 Q6 `% b9 e8 e
; c* b: ~5 R2 f# K
* O6 a% R$ z9 j0 R
係呀......d阿姐講野可以好鬼大聲
作者: hippo722    時間: 2007-3-15 04:17 PM

Originally posted by jennifer at 2007-3-13 15:25:1 X' m- @" c/ K6 y
你那里公车上没有小偷?
2 [7 C; k% w5 g# W' |- I' `如果有的话,会排到第7名以后吗?
1 ~* I% _' D' T9 k  d- z0 h
in HK
# F# a4 e/ n. h3 }% y' e# y9 `3 D7 `it is few happen
9 |) G) q; A/ E2 I% a8 Q/ C* `

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0