標題: 小學 or 中學 [打印本頁]

作者: -仔仔仔-    時間: 2007-4-2 01:22 PM     標題: 小學 or 中學

大家鐘意小學or中學呀?
/ B# _% o5 m4 I! P" F7 b8 _我就鐘意小學多d
% [! X8 y" K7 Y+ F因為個個都仲細
  n" }7 L# }) E! E4 K! T+ w唔洗理咁多野
作者: specificness    時間: 2007-4-2 02:37 PM

但係中學才識到一生的朋友。小學係仲細,所以都是兒時玩伴,不是容易keep;大學之後,機心越重,責任也越重,很難認識朋友。還是中學比較無憂無慮而又有足夠的成熟去建立長久友情。
作者: 9966    時間: 2007-4-2 03:33 PM

中學識朋友最多
作者: 41424422    時間: 2007-4-2 03:48 PM

小學囉~唔洗諗
作者: vcrcan    時間: 2007-4-2 04:05 PM

小學最單純快樂,兩個識左過廿年朋友都係小一已認識,中學無乜好回憶
作者: pp2007    時間: 2007-4-2 04:52 PM

中學 ya !!!
作者: head    時間: 2007-4-2 05:07 PM

我都有一個由小學到中學既老友 前排佢結婚我仲做佢既伴郎
8 ^3 V5 _+ I; G4 B不過中學好D 男女會混埋一齊玩   小學通常都係男女分開玩
作者: BuffaloK    時間: 2007-4-2 05:56 PM

中學  多女 目及
作者: 奇    時間: 2007-4-2 10:04 PM

小學武力解決問題,中學可以靠把口
作者: iknow    時間: 2007-4-2 11:18 PM

中學好d~; O" k3 h. B( q& b) p' D6 J

1 @2 s3 F# F! [7 R% l6 \3 u經歷好多事~
作者: abcdeok    時間: 2007-4-3 06:19 PM

Originally posted by specificness at 2007-4-2 02:37 PM:1 m' |9 M/ M5 i4 x, M
但係中學才識到一生的朋友。小學係仲...
; X, U5 Y* ]* w! N) x

^% E* Q9 D% z) _3 d, X* m真係好有道理!!中學好玩好多
作者: trunks    時間: 2007-4-3 06:34 PM

各有各好啦, 好難比較....  小學時比較簡單d, 顧少好多野....,  中學就實際好多好似現實社會....
作者: harvey22    時間: 2007-4-3 07:24 PM

High school is the best! You go thu the most during that period!
作者: zxc777    時間: 2007-4-3 11:19 PM

小學太幼稚啦~一升到中學就唔見晒佢地7 R0 B8 e5 m  W% @+ i5 s) X
都係中學好好多 友情都比較長久

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0