標題: 剛才既 「向世界出發」..既感受... [打印本頁]

作者: terry891089990    時間: 2007-4-9 11:10 PM     標題: 剛才既 「向世界出發」..既感受...

我覺得Ar 燦講D野好令人鼓舞.....!!尤其講左果句..當你現在所試既野失敗.其他人笑你話你....最終你有一日成功發圍...你要對著笑你果班人講....我要收你三倍既$$$$$...!!!!
1 e& M. I+ F1 \3 _! @- t9 k好想再追落去....!!!Ar燦 的確係 好好既學習對象,...
作者: cfccfcc    時間: 2007-4-9 11:22 PM

好過Gigi) l) x5 z& u; F
淨係識講........失戀.....令我明白戀愛係唔可以勉強...........
1 `/ m! V2 }( G想死~_~
作者: terry891089990    時間: 2007-4-9 11:28 PM

Originally posted by cfccfcc at 2007-4-9 11:22 PM:
# N6 ]9 V# i2 x好過Gigi0 L$ w4 Q. B. D' {2 P
淨係識講........失戀.....令我明白戀愛係唔可以勉強...........  W3 Y! ?3 v: V+ i3 d  h9 m0 l
想死~_~
0 u7 |/ U" R* `+ k( k
人地係女仔嘛.. 不過..GiGi 講D野都好 行.. 係人都會講既野^^
作者: 奇    時間: 2007-4-9 11:40 PM

道理聽唔少,不過出自深深體會成敗既人都服d
作者: terry891089990    時間: 2007-4-9 11:43 PM

Originally posted by at 2007-4-9 11:40 PM:$ g8 \5 @# t( S% i" Z
道理聽唔少,不過出自深深體會成敗既人都服d
呀燦無疑係一個好例子^^ 我好佩服佢...起起跌跌 佢無怨過 無放棄過..
: a; i' f1 J# T. o0 L8 F  i
作者: jordi    時間: 2007-4-10 12:08 AM

兩者不能相提並論' y2 S4 W" G/ m! T* c9 x% Q3 K$ C
gigi 不值一提
作者: kuru    時間: 2007-4-10 12:21 AM

睇完之後,霆蜂,曾志偉同阿燦,令我思想上有點改觀,值得一睇,但gigi就唔知佢做乜~
作者: 雷公    時間: 2007-4-10 12:27 AM

Originally posted by kuru at 2007-4-10 00:21:+ a, C  T/ B+ ^( k
睇完之後,霆蜂,曾志偉同阿燦,令我思想上有點改觀,值得一睇,但gigi就唔知佢做乜~
: c4 U" s5 I, P3 O* p* Q8 T
% L+ e' d+ G4 d0 \7 {5 e- C人生經歷根本係唔同層次唔同級數,gigi只係失戀,算有幾大獲呢?6 |5 o2 U/ \6 i
比起曾志偉,阿燦呢d分享根本唔係同一個Level
作者: capicapi    時間: 2007-4-10 12:58 AM

GIGI同阿燦ge case根本唔同level...* C6 T9 r, V! {( L( L7 K/ x# @
失戀又點同人生起跌 比呀
作者: molalal    時間: 2007-4-10 01:21 AM

Originally posted by kuru at 2007-4-10 12:21 AM:" i( _7 [) w" d* J; v+ P2 _
3 g" X) y3 M! p+ R& p9 Z' n

1 p) ~: ]7 X/ J大佬 霆蜂令你思想上有點改觀8 i8 T& N7 ?' A* k/ l: K) U
唔好玩啦 佢廿歲人談不上任何經驗 也許可能經歷比同輩多5 Z2 S  y. B, [9 x, s9 R
但你留心 分析佢所講既野 好空泛
& k8 {7 j& Y* f5 }omg... e.g. “謝賢係我老豆﹐嫡波罅係我老母﹐我接受”
+ M* ?7 n* f. p# i0 ]你接受D乜呀 lemon? 我接受唔到呀
作者: head    時間: 2007-4-10 01:25 AM

Originally posted by terry891089990 at 2007-4-9 23:10:
% W& R6 u! y5 d# K' Z好想再追落去....!!!Ar燦 的確係 好好既學習對象
$ P7 z4 x. F8 q( a
+ g: R6 a% H6 `/ i3 u0 G' r- p& x  u: x9 U
我都想睇佢依D人生分享得確好睇  : |  u9 |* S* r1 o! v1 k
但明晚做<逃> 我應該睇邊邊  兩邊都好想睇
作者: 'nice'    時間: 2007-4-10 01:29 AM

Originally posted by head at 2007-4-10 01:25 AM:
3 |4 A7 c' J7 q  r7 y/ D# e" w" H
6 }2 n; C( W0 ]" \: L0 f
- @) I$ D8 ]# ^
我都想睇佢依D人生分享得確好睇  ! Z* f9 I$ c# @+ D! H0 y# |: I
但明晚做<逃> 我應該睇邊邊  兩邊都好想睇
0 B: z, f. i& T% h1 o
- J8 Q0 |6 u3 u9 L3 f7 ]5 e1 s<逃>起美國大左結局啦,我都睇左啦,等明珠台實在太耐了
* w1 }* p& L" Q8 c5 e+ z個人不太喜歡阿燦,其實唔喜歡嘉賓的,未當一個旅遊節目囉,介紹果D地方都好有特色阿!!
作者: pigcat    時間: 2007-4-10 01:44 AM

咁多個....淨係想睇佢!
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-10 01:49 AM

“阿燦”深入民心,努力過,成功過,失敗過。好一個典型的香港人。
  L. T* M) \& X6 U/ y支持 阿燦!! 支持 “向世界出發” 一個不可多得的好節目!Thanks TVB
作者: rester    時間: 2007-4-10 02:25 AM

E 個係我最想睇既節目
作者: jordi    時間: 2007-4-10 02:33 AM

i feel 呢輯得阿燦有鼓勵性質 .
! J( q2 X- @& c( |但好似得四集
作者: fung225    時間: 2007-4-10 02:54 AM

阿燦好值得學習* |* s" h7 `. O$ c$ s6 Z4 Y( _
好過睇蔡少芬講耶穌
作者: jesus1016cheung    時間: 2007-4-10 03:19 AM

支持阿燦!!支持阿燦!!!
作者: pkbrian    時間: 2007-4-10 08:40 AM

蔡少芬講耶穌 真係唔知佢講左咩「道理」出來
! V9 Q0 w7 m; T' }! rgigi 都係=.=||||  ?2 J$ n+ j( D1 T: W. D4 U5 z# T

8 _" f$ ?  ^$ `我本人都支持 阿燦阿燦阿燦
作者: 支持者    時間: 2007-4-10 10:03 AM

蔡少芬同阿燦都幾好, 好有feel!... 其他如gigi, 檸檬, 真的不看也罷, 當旅遊節目而已~
作者: suntan    時間: 2007-4-10 10:29 AM

阿燦真係好惦, 佢講得好有PASSION, 佢話自己係不同階段失敗經歷學到唔同O既野, 不祇是要看結果, 還要看過程. 真係好有FEEL!8 F2 l  J, g9 |, p- I; \" P8 [
' c$ Z3 P$ l. B! w4 |' K
有一句好深刻, '成功的一大因素, 係要驅走一齊怨氣'...老實講, 要怨好容易, 怨自己窮, 怨自己唔係有錢, 怨自己生得唔靚仔, 有幾難, 但係, 要面對, 要克服, 先至係最難做O既.
作者: harvey22    時間: 2007-4-10 02:05 PM

Does anyone know what 阿燦 is doing now?
7 u% w8 N, {6 v6 R+ H. w: m# }1 j
My mum keep asking~
作者: bball21    時間: 2007-4-10 02:18 PM

呀燦講野真係有道理, 佢講個愛迪生既例子點醒左我!/ d4 N; d+ p! ]# w* o0 K
收三倍錢果個都係一流
作者: magic    時間: 2007-4-10 02:34 PM

好頂唔順呢D..煽情手法...十足十鬼佬教的宣傳伎倆..: z9 {. Q3 i9 \$ \9 N' K/ j
...成功從來係多方面...廖生能明白...蠢唔哂..讚..
! x2 J( {, Z! F& n  w6 @& _# F1 l* i* a% J8 y+ G2 U
[ Last edited by magic on 2007-4-10 at 02:36 PM ]
作者: 心亙    時間: 2007-4-10 11:50 PM

我都覺得他的話非常有意思和感動,同時,我也極之佩服他,而我自己的失敗,根本算不上什麼,他那麼積極,而自己卻異常消極,真的慚愧萬分......究竟他是如何去面對失敗呢???如何能夠這樣樂觀呢???阿燦,努力!!!- X; f" a7 M% X
6 B% v2 c1 ^& b' d/ y
期待已久的,我也只想收看他一人~

作者: 織田信長    時間: 2007-4-11 04:00 AM

好過gigi同檸檬先啦...
作者: net169    時間: 2007-4-11 06:41 PM

阿燦, 志偉, 蔡少芬最好睇.(我最like汶萊,好想移民)
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-4-11 07:30 PM

咕哩.也可以成功﹗
4 O% _9 z( K! P5 E2 E- I, ^9 g其實人人都可以﹗$ Q) M& u/ g+ f% \) q4 E
我的感想是:吾好 睇死 人. 學習下人地的 "優點"
, _; x" M# p7 b/ O+ E+ o1 v: ^- _至於邊d 系 "優點" , 見人見智.
作者: iknow    時間: 2007-4-11 10:43 PM

睇住班本土人插針...; J* i( i/ |8 G9 A# X# W& j
+ b9 Z; }. N3 O' R, o8 h8 a
好驚...7 U) C( u$ u: \8 W0 m

& a; i  q5 T/ p9 I6 E佢地又係咁喺度嗌...
作者: felixpo    時間: 2007-4-12 09:18 AM

Originally posted by cfccfcc at 2007-4-9 11:22 PM:& n  c! `" {3 Y, D. V
好過Gigi+ S. u; y1 U# u3 H
淨係識講........失戀.....令我明白戀愛係唔可以勉強...........
% p6 \( w: v  m  z4 X想死~_~
* {3 v2 a  g5 l, `# M( C

$ g, c! G( z0 k3 ]GiGi直頭俾我既感覺係...3 l& Y3 P4 A& Z( w
好普通既領悟) J: c4 j1 B/ A& o
5 W0 J+ I0 s3 B* i/ z# u; l7 N' [
失戀有邊個唔識 ROFL
作者: Triangel    時間: 2007-4-12 10:44 AM

Originally posted by terry891089990 at 2007-4-9 11:10 PM:. I! b! v( o7 h, }' Q
我覺得Ar 燦講D野好令人鼓舞.....!!尤...
2 y' O0 F1 @- f5 o& ^

# [# J' }0 k8 j$ h  S4 e6 A0 bVery Good Topic ~
作者: Paul71    時間: 2007-4-12 12:27 PM

It really encourage me to watch the show...
作者: sinatemp    時間: 2007-4-12 12:55 PM

是的! 很多娛到失敗而想過放棄的人,應多多學習
作者: ronald001120    時間: 2007-4-12 08:17 PM

最好睇真係今次阿燦呢集" n* K5 k* q, O- F* \( |# Y5 ?# ~
經歷甘多野既人講野都唔同D
作者: 奇    時間: 2007-4-12 09:59 PM

Originally posted by net169 at 2007-4-11 06:41 PM:# Q- L( ]+ o$ R
阿燦, 志偉, 蔡少芬最好睇.(我最like汶萊,好想移民)
( I1 D+ g* I6 B睇完汶萊果個,實好多人想去
作者: zennjerry    時間: 2007-4-13 12:02 AM

Ar 燦好野!!!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0