標題: 看那一份報紙, 及買報紙的原因 [打印本頁]

作者: 支持者    時間: 2007-4-27 05:29 PM     標題: 看那一份報紙, 及買報紙的原因

你們憑什麼去決定看那一份報紙? : b+ @. P1 j+ G) x
! R8 a, U) x0 T3 b. @+ [
又, 既然現在己有多份報紙上了網, 那你們還為什麼買報紙呢?. S6 D/ x1 ]' J: S: V

/ }# j9 {; b0 J$ Q2 K" L我自己會憑報紙的內容, 質素, 及立場來決定. % n  z- C  t& f' b
我每天也看明報和生果. 有時, 都會睇大公的文化版
: j! u. U" \, C" _% H0 {我不會買報紙, 因上列三份報紙都上晒網, 不用買.
作者: trunks    時間: 2007-4-27 08:12 PM

攞上手會專心d睇, 係網上只會"係咁椅"睇, 因為睇得耐好辛苦.... 同漫畫書一樣....
作者: waikong    時間: 2007-4-27 08:45 PM

Originally posted by trunks at 2007-4-27 08:12 PM:, N: m3 I0 T2 x5 }; D/ |' @+ p1 j2 l
攞上手會專心d睇, 係網上只會"係咁椅"睇, 因為睇得耐好辛苦.... 同漫畫書一樣....
3 @0 \9 j6 D/ g- ]( y+ s# i我都係咁
作者: sa1412    時間: 2007-4-27 09:26 PM

我也係咁哈发
作者: 12d3    時間: 2007-4-27 11:04 PM

有紙巾送, 有膠袋用, 有癈紙可以墊煲
作者: eric911    時間: 2007-4-27 11:43 PM

只係唔想再睇《方向》再用大量篇幅去報道《生果》呢樣唔啱嗰樣唔好﹗喂,你(方向)同《生果》有咩怨恨,關讀者Q事咩,你哋(方向)好很煩呀﹗唔係屋企人要睇,我一早罷買左你好耐啦﹗
作者: 支持者    時間: 2007-4-28 12:14 AM

Originally posted by 12d3 at 2007-4-27 23:04:
  ]5 M. r0 Y8 t1 ~) D. w有紙巾送, 有膠袋用, 有癈紙可以墊煲
6 q& R9 r: |; H0 M, V# e! s
# C$ ^% `6 o) C' g) n! z我想很多人買報紙都會係呢個原因.
作者: shanlinlla    時間: 2007-4-28 12:58 AM

唔係咁講喎!!
! n5 W! `$ p- E8 q  L8 v7 D0 _你無可能一日廿四小時帶埋電腦出街架@@
5 G' ]1 x# S* K& j' o好似我老豆咁,佢朝朝去飲早茶都要買報紙去嘆茶..三十幾年風雨不改(差唔多)
. `  g+ k% O$ T/ U/ h& d% e2 g仲有,佢返工得閒時都會睇下報紙....
- o  _# x: ]5 A4 r同佢班朋友講下時事,波,馬經!!佢地公司邊有電腦?
# B9 j0 L. N) E. a咁你話唔買報紙有咩講?
作者: 支持者    時間: 2007-4-28 10:32 AM

Originally posted by shanlinlla at 2007-4-28 00:58:
! v8 r% \! `& E0 y& K3 D% d% p! O唔係咁講喎!!
7 l0 ]7 a# ?' f& \8 h你無可能一日廿四小時...
  r* l; T% P1 K+ e: V

$ a' v7 |; Y* M+ \& l呢個例子正好反映了上一代, 像你我父親, 和現代青年; g4 ]9 D1 ^7 Z
獲得資訊的不同途徑.
! i6 @( g2 F5 \) ?% K我有些好奇為什麼好多維園阿伯睇東方?
7 S9 ^, X8 r: G. ?: r, b" N+ I  @; k: ^
另外, 我真的有可能廿四小時也有上網
* v* c. i  m0 Q4 N, R公司電腦, 家中電腦, 一用就會上網
/ h5 g" _' c5 ?# k. b) E8 L6 F3 J手上的mobile phone有3g, 因工作上的需要用無限plan....又上網2 U! y, }+ F. N
常在巴士或文通工具上看新聞或send email...; V& _" ]( g' _7 z- ?& U
可能, 只有我去廁所食飯及睡覺不是上網的...
作者: 大優勢    時間: 2007-4-28 04:17 PM

上網同係手度唔同) t% \4 C  D# u/ J+ x

9 r# N! N9 X# F$ f5 A) M6 u上網會睇少啲
作者: 牙嵐123    時間: 2007-4-28 05:49 PM

買黎飲茶睇呢 ~  對住部電腦好哂神
作者: kcwangwang    時間: 2007-4-29 02:04 PM

Originally posted by trunks at 2007-4-27 08:12 PM:
8 |" T8 [! z; |1 G& W8 X$ W$ \1 q6 E攞上手會專心d睇, 係網上只會"係咁椅"睇, 因為睇得耐好辛苦.... 同漫畫書一樣....
3 P8 H% v6 P- `5 Cme too 呀..
作者: kcwangwang    時間: 2007-4-29 02:05 PM

有手感始終唔同架,一份份,有時又可以用
作者: 支持者    時間: 2007-4-29 02:47 PM

會唔會係我奇怪d.... 6 I7 f( H  y' v' ]& ~8 {
我對電腦可以睇得仔細d...
6 d- t! f4 y% Q. F! B報紙好快就睇完...
作者: kingsun2433    時間: 2007-4-29 05:20 PM

做剪報,平時都唔會買,要用都係響垃圾桶執
作者: 織田信長    時間: 2007-4-29 06:23 PM

屋企人睇"方向" ,被迫睇佢$ T/ h! A" R. f
我又唔會自己買另外一份for自己睇
作者: wukingtung    時間: 2007-4-29 08:08 PM

東方8 B0 W4 V" x4 j6 k& x% I3 L
睇開睇熟
作者: 支持者    時間: 2007-4-30 11:18 AM

呢版好似都有好多人睇"方向"報.... 8 w# p) X8 d) e
8 h- M. g; ]  A8 Q
有冇好似我咁睇"生果" "明報" 加埋 "大公" 呢?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0