標題: 鼻敏感算唔算絕症!!?? [打印本頁]

作者: ASPP    時間: 2007-5-9 01:35 AM     標題: 鼻敏感算唔算絕症!!??

日日都係咁,好辛苦
作者: alienck    時間: 2007-5-9 01:42 AM

鼻敏感唔係絕症( }. F4 S0 k$ L; H( h
只要你移民離開香港就會好啦
作者: eric911    時間: 2007-5-9 01:46 AM

我有鼻敏感二十幾年了。其實都唔算絕症既,在外國讀書時,情況好了好多,但回到香港又再發過﹗每朝起身一定會打噴嚏十多二十分鐘,前後半個鐘至停,有時重要食敏感藥至得。講到尾都係香港空氣太差,鼻敏感人士在香港生活基本上是無得救,不過早上上山頂行下會有幫助,空氣清新啲嘛﹗其實香港空氣已無得救,惟有希望我們下一代得到改善吧﹗
作者: molalal    時間: 2007-5-9 02:00 AM

外國就會有花粉症
作者: shehboy2    時間: 2007-5-9 02:39 AM

電視話香港最新引入有隻唔知乜野光,燒黏膜,照幾次,就一年有效.有無人知邊度有??
作者: msv    時間: 2007-5-9 03:07 AM

聽人講多做運動就得-.-'
1 G+ d3 u) l  G  {9 J" p
: C% a- n: E- A* x/ ^2 |2 n) h不過自從我中二開始打曲棍球&踩單車就冇左lu
作者: tigererika    時間: 2007-5-9 04:43 AM

好奇怪﹐我係美國就打噴嚏打到想死﹐真係眼耳口鼻都腫到豬頭咁﹐食左藥會好少少﹐但鼻水一定唔會停。但返到香港就乜事都冇﹐只係有時經過d特別大塵既地方先會有反應。
作者: cfccfcc    時間: 2007-5-9 09:54 AM

一定唔係絕症9 U6 L$ \+ b! Z+ Z
不過應該叫不治之症
作者: 阿感    時間: 2007-5-9 07:51 PM

我都有呢家o野,有時都幾麻煩
4 {% k- [( }0 C2 t3 ?有時可以一打就打幾分鐘,眼水都標埋
作者: 勇勇    時間: 2007-5-9 08:55 PM

Originally posted by alienck at 2007-5-9 01:42:
: f0 p+ h& b" Z鼻敏感唔係絕症
5 Y9 V/ ?: v0 v; c  n' |只要你移民離開香港就會好啦
6 q- h$ [# Y* Y* e
咁...咪即係絕症囉
作者: pigcat    時間: 2007-5-10 01:44 AM

好似冇得根治..
作者: yorker    時間: 2007-5-10 02:06 PM

Originally posted by cfccfcc at 2007-5-9 09:54 AM:
2 I! w- R8 u2 ]9 N/ G3 @: ~4 \一定唔係絕症$ n/ G. F8 L+ D7 j1 t8 P) |5 w
不過應該叫不治之症
7 [0 T  c+ t. ]: r) l/ L  B3 ?8 ^, L
) A, Z: z. p  T, a$ y" s3 X4 \3 G
有何分別.......
7 R1 Z# V9 N( F8 x1 U8 X4 }7 d9 U
# X3 D$ _$ p7 M; O4 S8 I' A. D絕症都無話一定死人格~
作者: webber11    時間: 2007-5-11 05:18 PM

唔算 , 食藥會好
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-5-11 11:20 PM

Originally posted by alienck at 2007-5-9 01:42 AM:4 D1 b! h1 l  c, w0 k- U1 G
鼻敏感唔係絕症
+ g+ U5 e0 t4 L% r$ z; R2 Q& k3 e只要你移民離開香港就會好啦
, m9 r& p7 T% u( i. x9 W
4 `9 j# p+ w& b2 f  m) t+ E  {
. 你出笑話書吧﹗

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0