標題: [加分活動]齊來做偵探之破案三連環(好簡單版) part 4 [打印本頁]

作者: playbr2    時間: 2007-6-2 05:57 PM     標題: [加分活動]齊來做偵探之破案三連環(好簡單版) part 4

玩法:要搵出兇手/原因/殺人動機,所有原因必須詳細說明(唔好同我講話佢講大話,我覺得係佢之類既答案=.=)  4 @' s, D4 c" ]

1 \* r" b( j0 K/ S遊戲日期為 :  2 ~ 10 - 6 -07
/ G6 i4 L) D; N) c# W
5 O2 j7 r5 E* D7 V. z0 U加分準則:最高可獲加 15分

作者: playbr2    時間: 2007-6-2 05:59 PM

「且慢,先讓我把事情弄清楚,」黃羅探長對阿三警員說道:「你得知馬一龍身上帶著微芯片,你知道他要和聯絡人碰面,你跟蹤他到約定地點,你逮捕了他,但是你卻沒拿到微芯片?」
  m; i& b- ]5 d! C& S7 K  「是的。」阿三一副垂頭喪氣的樣子。
4 [' U/ T; s) J" ^  「這怎麼可能?」& Q' n, }, F# H& b. w( ?/ N
  「我們跟蹤馬一龍到偉戈汽車旅館,」阿三解釋道。「他繞過牆邊,離開我們的視線約莫一兩分鐘。我猜,他就是在那個時候和他的聯絡人接觸上了。」
1 z; |1 Z5 b: o- w( ?  「這麼說來,和馬一龍接頭的聯絡人,現在還待在汽車旅館裡面囉?」黃羅問道。
2 t) r2 M# ^1 q$ u. [+ ]  「我們也是這麼認為,長官。馬一龍前往的那個方向是一條走廊,走廊上並排著三個房間。包括馬一龍和三名房客在內,我們都不客氣地對他們搜身,甚至連他們各自居住的客房,我們也徹底搜索過,但是結果卻是一無所獲。目前我們仍將他們拘留在旅館房間內,不過,我看時間拖得越久,我們的立場就越站不住。」阿三如此表示。, Y) |6 y, m: c% y& r# N6 K7 W
  黃羅探長坐回椅子上。
5 a4 e" X2 I! {, U1 |  「把整個事情經過說給我聽。也許我可以幫得上忙。」
  I& v! ?8 ]4 m% c$ |/ Z( X  阿三深呼一口氣,然後開始說道:- R( m' o# L4 O8 w! ~
  「正如我所說,在我們撲上去抓住馬一龍之前,他已經把微芯片送出去了。他前往的旅館那一區域只住了三名房客,於是我們就一個一個進行搜查。住在421 房的男子叫做王赫白,我們敲他門的時候,他馬上就應答,而且把門開了幾吋寬。我亮出我的警員證,結果他很勉為其難地讓我進去。他說他正在洗澡,全身上下只用浴巾包了起來。他宣稱他才剛從浴室走出來。我向他解釋來意,並告訴他我們必須搜查他本人和他的房間。」  f6 F: |& m/ h+ B0 ^3 [& C% `
  「沒碰到刁難吧?」黃羅問道。
$ B" i/ T% \$ D# i+ ~& [0 O  「還好,長官。王赫白當然很不高興,他咆哮著說我們侵犯他的個人隱私,還說要控告我們。總之,他有兩個旅行背袋,大的裝了一些直銷產品--像是沐浴香精或精油之類的東西--小的放了一堆產品手冊。他說他是個業務員,這一趟是來附近拜訪客戶,展示新產品的。」$ j' X. u6 g" D8 s; z
  「嗯哼。」探長咕噥了一聲。
) s9 v: q% _) o% s( k  「我們檢查袋子和裡面的內容物,而且還仔細看看袋子裡頭有無秘密暗袋,結果是毫無可疑之處。接著我們進行地毯式的搜索,從房間、傢俱、浴室,到所有的裝置物,甚至連地毯全都查過了,最後答案是:沒發現微芯片。」+ z  t5 y* f: c
  「然後呢?」黃羅問道。* [$ O0 W& D% ^
  「然後我們就轉往422房,但是留了一位警察監視王赫白。住隔壁422房的是一個女孩子,名叫洪伊蕾,她是個棒球迷,北上來看球。她說她最大的嗜好是跟著兄弟象隊南北奔波。當時她的房門微開,我們在門口出聲詢問,她就回答請進;她的態度比王赫白冷靜些。我們進去的時候,她正躺在床上看電視轉播美國職棒大聯盟的比賽,聲音吵得很。我請她把聲音關小一點,她就爬下床,走到電視機前將聲音鈕轉小。我們搜查她的房間時,她一直坐在床上。她只帶了一個行李箱,裡面裝滿各種棒球紀念品。總之,我們搜遍房間和她的隨身對象,結果仍是一無所獲。」
0 @8 V+ z; S6 @' |9 |4 p1 \- F  「再來就是423房嗎?」黃羅問道。
$ J) l/ c) {3 z# v2 Z+ l  「是的,長官。住最後一間423房的房客,是一位名叫郭子明的計算機工程師。我們敲他門的時候他正在睡覺--他是這麼說的--他比洪小姐略顯不安,但沒有王先生那麼暴躁如雷。郭子明有一個大皮箱和一個小霹靂包,大皮箱是裝衣服,小霹靂包則是裝電刮鬍刀、洗髮精、牙膏之類的東西。他說他是南部人,上台北來看計算機展,逛得太累所以回旅館睡覺。我們搜了他的房間和隨身對象,結果和前兩位一樣,都找不到微芯片的蹤跡。」: k8 a( a3 O+ p$ P
  「你確定馬一龍已經把微芯片送至其中某個人的手裡?」探長髮問。
# W1 `. V) j' M  「這我可以打包票,長官。不單是房間和隨身攜帶物品,我們連他們開的車子也搜過了,但是真的找不到。」" E- @3 ^( B5 m9 d& }- V1 `3 b
  「嗯,」黃羅探長閉眼想了一下。「你把房間內部的擺設描述給我聽。」3 y+ T. ~+ M6 d/ r( I- Z6 i
  「三個房間都一個樣--您知道,汽車旅館都是那樣的:有兩張床、一張桌子、兩張椅子、一盞燈、一個梳妝台,兩張床中間有個床頭櫃,櫃子上面擺了電話和電話簿,電視遙控器也在櫃子上。房間後頭有水槽、壁櫥和浴室。每個房間的床上方都有油畫掛在牆上,梳妝台上則有一面大鏡子。」阿三鉅細靡遺地描述道。
+ U9 h9 N& I+ d* x( g  「你們搜尋得相當徹底?」: g0 t; A! `1 ]+ r8 o% J
  「是的,長官。事實上,傢俱幾乎都被我們分解了。我們還檢查了配管系統,看過電源插座盤的後面,把地毯掀高起來,甚至連油畫、電話、電話簿和鏡子都檢視過了,完全找不到可隱藏微芯片的地方。」
2 M( V+ X# B0 O9 b( {( ^4 e- T  「你說三位房客都不曾離開過房間?」黃羅用指頭摸摸鼻頭。
7 x+ W# i/ M  @1 O- |" y, v: @  「是的,長官,每個房間都有我們的警員留守監視。但是在放他們離開之前,我必須向您報告,以取得進一步指示。」
5 F: j6 @, ]; {5 ^  黃羅探長打了個哈欠,然後慢條斯理地說:. R7 L1 c* b! u+ M3 v8 K5 E
  「你們可以放兩個人離開,剩下的那個傢伙,絕對是和馬一龍接頭的聯絡人。我想我知道微芯片藏在哪裡了。」
' z, W/ n: B/ i% Z2 p. A" M  L  M
( q, e/ w+ ~0 ?4 V% V# D
究竟那一個是接頭人, 微芯片又藏在哪裡呢?  
作者: 勇勇    時間: 2007-6-2 06:45 PM

接頭人係洪伊蕾!!
! `8 F# s# n. F, S& L; }5 C1 O當警察先生叫佢把電視機聲音轉細的時候,佢居然爬下床走到電視機前將聲音鈕轉小,洪伊蕾仲唔係接頭人!! h- Q! Y0 M. K5 T& j
因為佢唔用櫃子上面的電視遙控器(兩張床中間有個床頭櫃,櫃子上面擺了電話和電話簿,電視遙控器也在櫃子上),好明顯個電視遙控器已經壞了,微芯片已經藏在電視遙控器內!!!
$ U1 j# @6 x7 l7 H0 ]& gPS.阿三係忙記把電視遙控器分解檢查!
作者: QuiGonJinn    時間: 2007-6-2 09:37 PM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-2 17:57:
" t( C: @2 s% ]  X6 j玩法:要搵出兇手/原因/殺人動機.........  1 C+ N' t8 k6 f8 ?, T
3 |; {/ M/ P" t& }+ VQ門Playbr2氏,請問..................依家邊個死咗???????????
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 12:01 AM

Originally posted by QuiGonJinn at 2007-6-2 09:37 PM:
* @/ o' M1 ]- M1 f  P8 c5 L
5 |% M- J' q+ [7 _8 L3 TQ門Playbr2氏,請問..................依家邊個死咗???????????
+ D5 G/ A% Z. ?* Z$ u4 L

1 c. I1 m& \# V; f玩左咁耐.....乜仲有人會咁白痴睇ed野(新人除外)
作者: QuiGonJinn    時間: 2007-6-3 12:58 AM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-3 00:01:0 c4 j- y) w, w! E
1 c9 F: F2 d# \) I! L
5 r* \) }% i# k7 ]! B5 ]4 Y5 T
玩左咁耐.....乜仲有人會咁白痴睇ed野(新人除外)
# S8 {- g7 l( U6 t你慨然知道有新人,係咪想人地一頭霧水吖
作者: 12d3    時間: 2007-6-3 11:44 AM

421王赫白都有嫌疑...因為"全身上下只用浴巾包了起來", 浴巾包的地方沒有被捜.
作者: head    時間: 2007-6-3 12:01 PM

Originally posted by 12d3 at 2007-6-3 11:44:
' I9 Y( J- m' w' j' g; R8 S* w421王赫白都有嫌疑...因為"全身上下只用浴巾包了起來", 浴巾包的地方沒有被捜.
# h6 G% _) L9 W- Y- Z1 I
0 n: ?9 o6 f9 P; a  {% G& `$ }

0 c" Q, T3 [4 E/ y, B4 ^0 f  F3 `* U' O
- i& ^/ M' y9 d! l" S
咁樣 洪伊蕾 都應該有D部位無捜到
( ]8 P9 F6 q: }0 c+ b4 x
& w3 Z$ J/ g, N& C; G$ ~" n6 o& f0 O+ O
其實 馬一龍 有可能自己吞左落肚  遲下痾番出黎
) v( E" J2 Z  s  o) e7 P* T( r
; D* c& v* ]8 G. c9 K2 k4 l+ v* R[ Last edited by head on 2007-6-3 at 12:18 PM ]
作者: kaichun88    時間: 2007-6-3 12:25 PM

Originally posted by head at 2007-6-3 12:01 PM:9 r1 H& k: ?, f8 b& q  U4 Z
3 J5 v  Y+ O4 y
$ v0 l# P& J$ B7 q; P7 p1 z' b1 d" m% W

% G4 u; c2 R( s2 {! r8 r
/ B' ?8 K) q9 W8 m  H) L  \. V0 V/ u7 R8 K2 k
咁樣 洪...
% W/ }5 x1 S% C) s  D$ R; X" p照你咁講,豈不是要將三人解剖...
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 01:57 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 12:25 PM:5 Z& T# j" I8 R0 h5 D
' u( y; R2 o! q' r& B
照你咁講,豈不是要將三人解剖...
) D/ |2 O$ d% _8 q7 G
# V5 d2 l$ q: z# |
>~<
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 04:28 PM

我其實有一個問題?
+ X) E% b" j' g1 [點樣先可以攞晒15分啊??
  E3 [/ x9 @% g* p3 y5 Z2 f' I6 |好似part3咁......!我同個答案一無一樣(我解釋得比個正確答案仲清楚)都唔可以加15分???

作者: playbr2    時間: 2007-6-3 04:37 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 04:28 PM:: z# ~' F! `- t
我其實有一個問題?
" I7 w5 w$ E- s% c; N, K9 r4 N4 j點樣先可以攞晒15分啊??
( Q) h: g# }4 H4 Q3 H好似part3咁......!我同個答案一無一樣(我解釋得比個正確答案仲清楚)都唔可以加15分???
' b5 Y1 @& b) f4 R( N4 o' m2 [" p+ G# w3 O0 @! H
@.@ 一無一樣 !?! ......你指原版答案吓馬
作者: 安心    時間: 2007-6-3 05:23 PM

想問呀~~芯片即係咩??
/ H+ c3 {' I! x! ?幾大到??
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 06:35 PM

Originally posted by 安心 at 2007-6-3 17:23:7 x1 q# P6 h7 i$ J1 i
想問呀~~芯片即係咩??. U% t$ J9 i+ Q9 R
幾大到??
% f$ b2 E$ I7 X* k: @1 L
花旗心片有幾大我諗就應該有幾大
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 06:36 PM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-3 16:37:
0 X7 y+ A; s8 v; D1 ^
% i) E% r( x( d1 R# z  G0 e3 p5 s! s, g/ W
" Y( `9 @& ^, f* b* a+ X8 _' n  K@.@ 一無一樣 !?! ......你指原版答案吓馬
- V2 J' H7 ^- R% E% c我同原版答案有咩野分別喎真係唔係好明
* ?8 ~" a. y' ]8 h  D我最係有個會員居然加分多個我+13分7 k7 a9 y6 t8 |9 t+ I# V' Y6 B* L

( r7 V* v2 R  z* U2 v* r, Z[ Last edited by 勇勇 on 2007-6-3 at 06:41 PM ]
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 08:50 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 06:36 PM:7 Z6 W1 {' T, T4 G$ ^

6 Y+ k3 W% I0 C. o, [8 a我同原版答案有咩野分別喎真係唔係好明- b* O; {1 M! J
我最係有個會員居然加分多個我+13分) j8 {: }; o; j. n8 F, I! C1 g

, h) s- [1 g/ X7 B[ Last edited by 勇勇 on 2007-6-3 at 06:41 PM ]
# ~4 i6 Q: ~- `4 _
  G7 p4 l! Q/ |& P/ Z6 V
原版答案過於簡單 , 而且缺乏很多理據 ,不能充分解釋0 m7 T# j, \; w! ^  \; T
所以比分上 , 答得合理 , 會加上額外bonus+ S9 Z' k+ |; p2 I5 }! M% _; e* m
+13分嗰個人對案件既觀察比較深入 , 自然攞多d points
作者: kaichun88    時間: 2007-6-3 09:07 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 06:36 PM:4 y  J# q2 Y0 V1 L" D3 u* ?; S
1 i" V3 A. w1 B5 f
我同原版答案有咩野分別喎真係唔係好明
5 q/ l2 |2 D$ `我最係有個會員居然加分多個我+13分5 f: ]8 c$ I# u/ }, @

! z1 M9 w' s1 @6 I+ ?: {2 E: d[ Last edited by 勇勇 on 2007-6-3 at 06:41 PM ]
% L3 s4 v$ u4 y4 g3 K
我都冇用,又唔係我評分,係評分嗰個
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 09:25 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 21:07:
. G7 v2 o- m- _" W, q$ e3 F0 D! S  H$ d! B" m9 s6 H
我都冇用,又唔係我評分,係評分嗰個
0 h' {. l3 Q/ m" d* U我只係想講我想講嘅野,88唔好啊!!!
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 09:26 PM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-3 20:50:+ U) Q; \7 a9 F" m3 B6 o5 b
$ s5 k, q  v- t, z+ J) u. {; }
2 x, _" S) J9 l4 k* z# H' g! `
原版答案過於簡單 , 而且缺乏很多...
5 o; B; j) Z' N% |" i: S2 [3 Z
明白晒
% c4 T( V- V5 t# D' w) n) S) Z咁下次我打多d字啦
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 09:35 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 09:07 PM:+ P; U5 p; p: [5 T' P

7 f5 c% E! l5 S8 C* ^我都冇用,又唔係我評分,係評分嗰個
9 D1 P& }5 l( S, t( v

- o$ p' }. G8 z- c! ^+ c: h...........
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 09:40 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 09:26 PM:) I7 Z5 s" ]( o6 _/ ~
' z, T# L  w' ?  ^
明白晒
5 m; p" q4 f* {6 M. Y咁下次我打多d字啦
7 Y0 I2 U! ^) W* M* M" [- }

. z2 c: e, e5 B9 k9 M吾關打字多少既問題 , S310 兄都打左好多字 , 但都係攞10分......! f8 V3 l$ w* l
我個答案都吾係好多字 , 但你有冇留意我既內容...有d咩與別不同的合理觀点
作者: 勇勇    時間: 2007-6-3 09:46 PM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-3 21:40:. c# D1 q" Y8 R; Y8 l$ D' T/ n
5 a# o1 I6 Q# s% ~

( A* _# A/ `* o吾關打字多少既問題 , S310 兄都打左好多字 , 但都係攞10分......
, a2 Y& w  _( m; X; Q* w我個答案都吾係好多字 , 但你有冇留意我既內容...有d咩與別不同的合理觀点
" O2 ~& m' z1 T  Z3 J' h4 p* _/ }即係88講出佢另類觀點(雖然唔岩),所以多D分加
4 |) W7 m2 O- K+ v+ M完全明白晒LA
9 Z2 L: y$ ^- r$ O4 b: W; c咁我PART4要發表多D意見LA(雖然我知道自己經已答對了)
作者: playbr2    時間: 2007-6-3 09:50 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 09:46 PM:
1 p+ _& z) B3 X/ L6 T
% d3 l/ R& g6 [2 ~3 b1 O- U即係88講出佢另類觀點(雖然唔岩...
, L: g+ e4 }1 i; }% ?% M1 X; A

; z) R, N! o: j88d觀點都合理架 , 佢講左受傷吾走遠d e個point  , 不過都係缺乏針對疑犯''證人''既論述
作者: kaichun88    時間: 2007-6-3 10:26 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-3 09:46 PM:7 p. m; k) q$ T( m7 b9 k3 W" X
/ ^1 Y, _/ M( i$ @! A5 Y# D$ p8 r
即係88講出佢另類觀點(雖然唔岩...
8 a! \+ R4 W3 a0 S5 G5 ~3 z/ ^其實只要合理,即使與標準答案有出入,應可接受4 I8 k) a2 _* e$ C% b2 ?
我地(你,我,s310)拿唔足分的確如playbr2所言,都係缺乏針對疑犯''證人''既論述,應該係指下面嗰段
4 w2 J. U6 K' @  U
Originally posted by playbr2 at 2007-6-2 09:32 PM:
/ g! V. n4 C) c. n從方位而言 , 艾佛利能見到 希瓦克。阿萊的背面 , 只有兩個可能 , a. 是 阿萊跟著兩個警察去追強盜時 , 艾佛利也跟從阿萊其後 , 但這時應該還沒駁火 , 就算一路逃跑一路駁火 ,  阿萊都不可能背面中槍 . b. 是強盜伏擊兩個跑在最前的警察, 之後阿萊逃避強盜追殺時 , 給強盜射中背面 , 如果艾佛利是一直跟從阿萊其後 , 他應該知道阿萊不是強盜 , 他亦不該見到''正在反方向''逃走的阿萊背面中槍與否 , 除非艾佛利處身於強盜的位置 , 艾佛利有可能就是那強盜了
5 {/ t/ k% I$ o7 J/ A
: {/ ^& g; k. q0 U& y1 W
[ Last edited by kaichun88 on 2007-6-3 at 10:28 PM ]
作者: kuru    時間: 2007-6-3 10:33 PM

我估422房的洪伊蕾,8 @4 F& g5 Z  D1 U* u5 w
疑點(1) 1個女仔係旅館住,房門無端端點會微開,除非佢係打開門做生意(妓),一係剛剛接頭完返黎未關好門吧~9 i4 @& \" z7 u0 B/ w- k7 c2 X
疑點(2) 冇端端有咁多警察入黎佢間房,佢居然可以咁冷靜,即係估到佢地會入黎~* d4 c& e  U4 G  E( f- }9 I/ }
疑點(3) (她只帶了一個行李箱,裡面裝滿各種棒球紀念品) 話晒都係女仔黎,有乜理由BRA都冇件+ M6 D. O) e, g- {/ q1 J/ A
           得D棒球紀念品,就算係飛機場都會帶D 日夜安全裝既物體掛~ 423房的房客起碼都帶刮: e2 Q  d2 l3 k, s, R
           鬍刀、洗髮精、牙膏之類的東西, 似返個正常人~
% e- Q$ }. `! D# U+ R
4 v( q& Y) \: u3 l" V至於個芯片放係邊? 最初應該係佢個身到或者手裡面, 因為當時D人根本冇搜佢身, 但當個差人叫
  k/ g% {; M2 s1 q4 j* ^$ D佢較細聲個電視機時,佢可能放左係電視機裡面, 開頭都有估放係電視遙控器,但係要你打開個電
! e: J# X8 ~$ T9 ~$ i. n視遙控器兼要裡面要有空間比你放件芯片, 未必咁容易及時間上許可做到~; Q8 }( V! _4 b3 O3 q9 f

2 D" Y% u) L3 ]( e2 J5 S0 r& k綜合結論洪伊蕾最大可能係接頭人-
作者: 勇勇    時間: 2007-6-4 01:29 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 22:26:' [' M" W6 ~" M; d6 q6 @

2 m6 Z+ {' h2 |: l% D2 }0 C% l其實只要合理,即使與標準答案有出入...
0 a6 x" u% y8 {& `1 \) }
哦.........原來係咁
$ w. o3 L3 Q0 W$ r/ @+ \88我個post唔係寸你啊,驚你吾會啊,你唔好
作者: kaichun88    時間: 2007-6-4 05:49 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-4 01:29 PM:; T1 X4 ^3 a! o8 m. [
: o4 ~1 C# C9 \, D4 @+ a
哦.........原來係咁( d# r. o  `# {
88我個post唔係寸你啊,驚你吾會啊,你唔好
& @2 r" |7 N* p- X5 ~' [4 }
冇嘢
作者: 勇勇    時間: 2007-6-4 07:28 PM

Originally posted by kaichun88 at 2007-6-4 17:49:5 a  F! E+ I) h/ W2 D4 t
6 \5 E+ ^! `9 b( J# ~+ I3 r
冇嘢
! v$ v- ^; ^2 d3 z
咁就好LA
( n* ^1 \% }  C" E/ N. r3 U, x( ]5 z* F" D我對D得分唔係咁在乎,只係上黎一齊吹下水發表下自己意見,識多個朋友啊
作者: playbr2    時間: 2007-6-11 08:24 PM

原本答案   
( n4 k* O# O5 \; X' e$ ?6 K  C# r, N( t$ q) L; k* @
首先提到房入面有電視遙控器
7 r9 j5 @; l- K, ?/ l) A不過,提到422既洪伊蕾要 爬下床,走到電視機前將聲音鈕轉小+ F$ H# J( p- B" }3 z+ a
而且仲提到佢搜查她的房間時,她一直坐在床上
, E( u( T3 t" U. W' d/ v7 B; N' j加上呢個唔知係咪真係提示入面, 無提有搜查過電視遙控器# q6 }' R% G2 Z+ n; v" s1 l3 ^' D
所以.....
; R# M) I4 e' o8 V  I. M4 M' {8 j/ Q聯絡人係...8 }4 @' H2 \9 s+ O
洪伊蕾
) k, p$ v) H9 [; w* y微芯片就響422號房, 佢一路訓住既電視遙控器入面
作者: playbr2    時間: 2007-6-11 08:26 PM

playbr2 答案 4 g  s% t, p+ G( C

4 G; m, U& A7 c: R, \接頭人是洪伊蕾 , 微芯片藏在電視遙控器之內 , 估計是遙控器放電池的位置 ..... 因為洪伊蕾有不尋常的舉動 , 她正躺在床上看電視轉播 , 如果要調低聲響 , 最方便的做法是拿床頭櫃上的電視遙控器 , 總不用爬下床, 走到電視機前將聲音鈕轉小吧 .... 這顯示了那遙控器不能用 , 原因是遙控器放電池的位置給微芯片放了 . 而且上文中所見 , 警察們把任何地方都搜尋得徹徹底底 , 除了電視遙控器沒有分解出來....
作者: 勇勇    時間: 2007-6-11 09:15 PM

嘻嘻!好好玩啊!又有分加又可以用下個腦,playbr2兄仲有冇得返啊!!
作者: AL力克    時間: 2007-6-11 09:20 PM

Originally posted by playbr2 at 2007-6-11 08:26 PM:
/ N0 S  \. D/ xplaybr2 答案[/c...
1 x2 \0 e6 j7 b4 Y9 i: ]5 |
0 {$ n/ Q5 G6 b# K" G8 H
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... light=&page=296
+ \) C' j0 h0 i$ e  W- Q. ~3 }7 S1 j  o! I1 k0 D
作者: playbr2    時間: 2007-6-11 09:28 PM

Originally posted by AL力克 at 2007-6-11 09:20 PM:
. o- T4 Q% E) B9 Y3 W( h6 U1 T. @( \" e1 t2 ?. Z" l7 b1 s/ ^  Y

1 D5 G4 P+ d: Whttp://www.26fun.com/bbs/viewthr ... light=&page=296; F0 Q$ f) {& |  c5 i$ L
2 ?( @' K  v% Q. T/ y" G
6 w  w) J4 Y3 Y9 p. L* ?

8 i5 g# A6 T- m& w知喇你要做山洞羊比人車ㄚ馬....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0