標題: 各位巴打小心被騙 [打印本頁]

作者: eric911    時間: 2007-6-12 12:24 AM     標題: 各位巴打小心被騙

本人今日突然接到一個沒有來電顯示的電話,接聽後有一把女聲用很快的速度說「我哋係California Fitness」,之後我再問她是那一位,她也慢慢地再說一次。之後她就話﹕「你有一張免費試玩的證件留在我們公司,你會幾時攞番張證?」我立即說不用了,然後收視﹗我想她是當我智商有問題,如果我真係去她公司(California Fitness)攞證,一定走唔甩,又呃又氹叫你入會啦,話唔埋又出幾件金毛飛黎嚇你。各位巴打千萬不要上當呀﹗
作者: chong2002    時間: 2007-6-12 12:48 AM

你應該俾你個fd 出賣左~haha
作者: vv1668vv    時間: 2007-6-12 01:19 AM

Oh!!    California Fitness  
' W( T& {4 ?3 i( e- B7 ^3 s- lOH!!! 偉大的California Fitness) h1 b: ^0 x- \
真系好跟你學下為大既宣傳手法!!2 B, _, C& N# H
香港有你,真系多謝曬,多到謝曬!!
作者: toy739toy    時間: 2007-6-12 03:15 AM

本人今日突然接到一個沒有來電顯示的電話,接聽後有一把女聲用很快的速度說「我哋係California Fitness」,之後我再問她是那一位,她也慢慢地再說一次。之後她就話﹕「你有一張免費試玩的證件留在我們公司,你會幾時攞番張證?」我立即說不用了,然後收視﹗我想她是當我智商有問題,如果我真係去她公司(California Fitness)攞證,一定走唔甩,又呃又氹叫你入會啦,話唔埋又出幾件金毛飛黎嚇你。各位巴打千萬不要上當呀﹗
" X' l; c3 j0 R
! r/ c# h# L  u5 Y4 [$ Z咁神奇
作者: yuri    時間: 2007-6-12 03:26 AM

多謝提醒 以後會小心D
作者: -仔仔仔-    時間: 2007-6-12 01:53 PM

請問咩係California Fitness???
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-12 02:57 PM

多謝您提。真系無奇不有。
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 03:49 PM

Originally posted by -仔仔仔- at 2007-6-12 13:53:2 s) K: y# A6 t+ Y& D4 ^
請問咩係California Fitness???
0 ]( s3 Q$ T" o' G0 ]
成龍做代言人o個間健身中心啊!
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 03:51 PM

我唔係好信喎!8 M0 ~* R1 o8 X! h1 H) r
California Fitness咁大公司,洗唔洗咁做啊!
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 04:55 PM

係真ga,因為我都試過
: ~! x+ i+ `- p' Y+ f其實佢真正用意係你同佢簽份約,佢係想你唔為意簽份約而無唔lala唔玩都要比錢
" u9 w3 A6 O1 S) S6 W+ I而唔係張證,張證只不過係掩眼法
, M& M3 D( Z  Y+ B% N) E/ T我就真係唔信我個fd成為左會員,我就可以唔使錢任玩la.............咁筍
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 04:57 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 16:55:/ j. t( a  ?, ?
係真ga,因為我都試過
: W5 o3 E! t# F7 ^4 ~/ Q  R其實佢真正用意...
, L0 M2 J' ]- C8 ?! \
咁你有冇比佢呃到啊
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 05:07 PM

無,因為同個奶過野既fd傾過,所以連證都無去攞
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 05:18 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 17:07:  ]5 I: \  @8 x! R" L
無,因為同個奶過野既fd傾過,所以連證都無去攞
2 H- s  H/ f# v# M  u
不過健身中心多數都係一次過比幾個月錢,好少會一個一個月比錢架喎!( Z( B7 I/ D7 W
不過打電話推銷去呃人話有free play就真係衰左d
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 06:05 PM

所以真係要健身,都係同d有做開健身既朋友去開返個會籍好過,唔好偷d小便宜
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 06:11 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 18:05:* n0 N3 ^( C6 c
所以真係要健身,都係同d有做開健身既朋友去開返個會籍好過,唔好偷d小便宜
" a/ I: l2 T6 T* W$ Q我一直都覺得California Fitness應該唔錯,我都上過佢地個網址睇過,仲諗住入會tim!, U9 K9 t3 V7 v; n
咁你有咩野好提意好地方啊!
作者: ibsenw    時間: 2007-6-12 06:26 PM

依家健身中心競爭已經好大, 爭客成功率決定左未來一兩年營運收支, 2 c1 X' J4 k' k( {+ S
幾大公司都可以無所不用其極~~
作者: trunks    時間: 2007-6-12 06:37 PM

呢間經營手法好有問題, 成日話免費試玩, 跟住就想盡辦理搶你錢..... 基本上同傳銷公司無乜分別.....
作者: 謙    時間: 2007-6-12 08:00 PM

佢一開始同你講電話有冇講你個名-0-?
' {3 `' U5 }3 v5 h. ^& ~
) ]' h8 Y7 C+ s# x" I$ ~我記得好耐之前我自己都試過.__________.
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:07 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-12 06:11 PM:
% _) P5 I* U" K5 y* c7 p/ z5 g) ?! z4 @7 L" s3 j$ c9 @' I
我一直都覺得California Fitness應該唔錯,我都上過佢地個網址睇過,仲諗住入會tim!7 @" K6 x( B; e0 ~7 |
咁你有咩野好提意好地方啊!
* ~% H4 S4 t- I我唔記得左個名,你等我問下個fd先,我pm話返比你知ar
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:10 PM

Originally posted by at 2007-6-12 08:00 PM:
# i/ k* K4 m! h1 o, o' k佢一開始同你講電話有冇講你個名-0-?
- M" y! R1 V4 W( G7 I0 |
( Z. P6 {9 S4 Q4 L3 r我記得好耐之前我自己都試過.__________.
: L- s# X8 A. w" k& \1 R$ _7 w有講名,據我所知係有人賣d電話號碼比呢d公司,應該係家邊既朋友所為
" @+ l, U5 m& |, f好似一個都有成$5既收獲,大批賣都幾和味ga
作者: 勇勇    時間: 2007-6-12 09:11 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 21:07:
# M8 t9 H# e' {6 w! S, C2 S+ k" W9 y+ C# X
我唔記得左個名,你等我問下個fd先,我pm話返比你知ar
# x7 v0 k8 q" S+ K
好啊
3 c1 \1 e, l" H  B0 S0 _唔該晒你啊
) q6 Z; Z) C1 K2 j$ V我等你啊
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 09:15 PM

個名叫舒適佬
作者: 謙    時間: 2007-6-12 10:03 PM

Originally posted by h.t.f at 2007-6-12 09:10 PM:, s' k( ^6 B& M$ b) N

) k  l9 W8 K2 d+ s$ K; H1 a有講名,據我所知係有人賣d電話號碼比呢d公司,應該係家邊既朋友所為- ~2 ^8 k+ j3 W( g( v5 @
好似一個都有成$5既收獲,大批賣都幾和味ga
! r! ~* H7 F: m, `
6 }2 S. D  @4 w6 k( v- x5 u% ~% `9 M' \0 @" F8 w. R% z* c7 X0 d
*0*) B! Z3 r$ n8 p; c2 F9 j
5蚊個"
% i/ F2 ]  @: G' E睇睇電話簿都成2舊水
作者: h.t.f    時間: 2007-6-12 10:20 PM

公司電話唔收呢,只收私人手提電話,同埋要連埋姓名
# o4 D1 {( M7 F* |& K) F惟一最容易都係向朋友同親人埋手
5 C% i# Y% a, _+ t講真,出賣朋友親人既呢d錢,搵唔搵都擺la
作者: tomasson    時間: 2007-9-9 02:32 PM

唔會中招既~~xdd

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0