標題: ~一段令人心顫的影片,看工業化的養殖場是如何對待動物~ [打印本頁]

作者: 勇勇    時間: 2007-6-21 07:24 PM     標題: ~一段令人心顫的影片,看工業化的養殖場是如何對待動物~

http://www.6rooms.com/watch/363851.html' x4 R4 P" W/ f

0 E( Z$ r- a8 {( h( u- [% }我睇完就覺得好唔開心,係唔係鬼佬先可以做得出,佢地唔會發惡夢咩!
5 `$ O. i& `# A. \, I搞到我真係有d唔想食紅肉!

作者: artta    時間: 2007-6-21 11:14 PM

我有d唔想食肉
作者: 勇勇    時間: 2007-6-21 11:17 PM

77個人睇LEE個POST!!
% o# N4 D  b, r" d你係第一個人回,可能係為一一個人回!!THX!!
7 }+ f6 ?" N3 g4 M, x3 j) d我都有D同感,唔多想食紅肉!!不過係有D難度,因為我係中國人!!
作者: jimjim12    時間: 2007-6-22 09:40 AM

4個字:慘無人道!!
! X. j, {" J3 _& r1 F% B) V$ n4 j( I: E+ O
其實唔係鬼佬先係咁,中國大陸都係差唔多,為咗錢乜都做!
7 H4 f% S: X# Y& x  J0 [/ b' ]* I8 q8 q" T. Z
而又冇可能全世界人類都唔食肉,只要有人食肉,哩D事情都會繼續發生!!
作者: 自由神    時間: 2007-6-22 10:19 AM

呢個好明顯係素食公司/組織既洗腦式既宣傳片
" I, B3 l: I3 q- {8 X& ~$ i6 j9 J1 s! h( U. ^9 V5 y, G
我明白有時D野好似好唔人道9 Z& x0 _& G+ b+ C0 a/ M# F* G* u
不過..........如果隻隻雞、豬、牛,被殺之前都打支麻醉針% D2 C1 O  Y+ x9 j9 [5 `- M
我諗我地人類滅亡都未到佢地絕種# _; c* T: E! E. e" e; t9 Q" n0 E+ l

, ~4 F! Z. q5 F- X4 p3 O再姐!打左麻醉針先殺佢地,咁就代表人道?
( q4 }2 Z7 t, u7 b食素?因為菜唔識叫痛,所以點食佢地都得?! i) _4 N. D( m% K

/ ?+ `$ s7 @: O唔好咁快俾呢條片洗腦
/ ?' v  A# @. [' X: u諗清楚呢個世界既事實% d/ K3 [* B( X8 X3 m  U
我唔係覺得咁去殺D豬牛係好事
7 H/ S8 V6 g4 a4 d1 B8 b/ r  _% ?5 ^1 R. W9 s& `  ]% L
只係世界上有好多養殖場既主人都對豬牛有情! n' {' i2 F3 [& Q6 u- N
好似日本既和牛呀!1 F; t9 y+ m: Q$ a( H
澳洲同英國都有好多好尊重自己既生畜
作者: @娛樂滿紛    時間: 2007-6-22 01:04 PM

照食. 我要吸收營養.
作者: 勇勇    時間: 2007-6-22 04:06 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-22 10:19:$ Y4 o1 u% K  w
呢個好明顯係素食公司/組織既洗腦式既...
3 w6 y7 J1 H/ M, \- ^
又點算係素食公司洗腦嘅宣傳片啊!
/ u+ @& `& |+ Q% u7 _  M8 _0 {你唔覺得好火咩,D鬼佬可以咁冇人性!
作者: hyde_tetsu    時間: 2007-6-22 04:11 PM

但打邊爐唔可以唔食肥牛架喎......
作者: 自由神    時間: 2007-6-22 04:14 PM

Originally posted by 勇勇 at 2007-6-22 04:06 PM:4 [/ i- s2 c/ [" l
2 u2 |" G) z# D8 n, H7 \; M+ W
又點算係素食公司洗腦嘅宣傳片啊!
4 o$ K9 S- z7 f. ?你唔覺得好火咩,D鬼佬可以咁冇人性!
5 J1 u7 h' }  B* J1 w我唔係話咁對D動物係o岩!
$ W; b  b( Y8 S8 ]% b. A$ _$ P我只係想講,呢個世界有好多養殖場對動物係好好嫁!) ^2 c' t; x! r# X+ c4 _$ A* @
. {3 a5 u( g: w- j$ E5 q& A3 Q
如果單單睇完呢條咁既片之後就話以後唔食肉,淨食素啦!
, j4 y5 _6 C# q  o咁就正正跌入呢呢個素食組織既圈套啦!
作者: 勇勇    時間: 2007-6-22 04:37 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-6-22 16:14:- F8 Y( E" `$ v# [

4 F0 m5 [- Q; ^我唔係話咁對D動物係o岩!8 S9 i: t& H5 C/ X% u' c* H
...
& L' t: V: C" [( l
嘻嘻!我唔會中計唔食肉!唔食紅肉會死架!" p! \. J% K6 n* f/ n
D鬼佬真係好不人道對D動物,好似KFC對D雞咁!!
' D7 P/ T) a) |: w0 \5 n8 Z' T其實唔雖要打D動物丫,一野 落條頸度,米快快手冇痛苦死去囉!!
作者: 天下太平    時間: 2007-6-22 04:48 PM

唉...可怜的小动物..

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0