標題: 頭先一擲千金... [打印本頁]

作者: haukwankin    時間: 2007-7-8 09:11 PM     標題: 頭先一擲千金...

個女人講野好有問題...佢攞全副身家去買一隻股票,輸晒之後仲可以夠膽話唔係佢錯,係股市既錯...真係輸咗賴地硬,頂佢唔順...照咁講d人會考肥咗都唔係佢地既錯,係d試題太難姐...
4 P9 ~+ O; u- b. c
& E- }9 z  U# G不過佢輸晒都會係遲早既事,因為佢所謂既投資策略真係...我就唔信佢成世都咁-6買親邊隻都唔跌...
: L5 B& s+ p6 q2 k6 O
; r3 v/ o- n8 ~/ [9 D# T7 u1 @( _[ Last edited by haukwankin on 2007-7-8 at 09:21 PM ]
作者: wcchan886    時間: 2007-7-8 09:15 PM

係李X楷既錯
作者: hung414    時間: 2007-7-8 09:38 PM

算啦: K' Q  A) z6 S9 ?1 s/ Q, @2 ^
呢個世界總係有d輸咗唔肯認衰既人啦* e, Y5 x1 U3 ?
大家笑吓咪算囉
作者: sang50    時間: 2007-7-8 09:45 PM

仲有個主持都有問題啦, U; Z  V2 a7 J2 r+ z) V
人地2公婆道唔道歉關佢咩事$ u, @: z; h* [1 H! P
問個女人,,咁你而家應唔應該同佢SAY SORRY 呢  B) X, {7 _, X
OOH!!!多事到,,,好心CUT哂呢D白痴無聊野啦
作者: enksky    時間: 2007-7-8 09:54 PM

其實從投資角度去睇, 佢講既平均投資法係正確既,
9 |" B) h/ L$ l" F$ Y但係佢就錯誤示範係隻8號仔度,
) ^$ A. d' s- M' b0 b' u如果用佢既方法買絕大部分的籃籌, 今日都應該盤滿缽滿~
: S' i0 u; c2 ~8 ~6 f6 T8 J當日輸幾多都可以本利歸還...4 _, b$ A3 ?6 b7 q  y: J, D

( h! F3 }7 {( V, O+ B0 M佢錯在唔識收手, 以一般打工仔用成百萬去追,
. g/ x9 n# P) R3 F跟本係遠超過能力範圍, 真係輸懵左,5 A$ U! A( t' |% I
香港人就係咁, 贏又唔肯收, 輸又係要追,1 a: t0 m, K1 x6 r: F
睇下個市幾時lum一lum, D人又怨聲載道...
! R6 t0 G( b8 `" Q7 @/ h# }
) j( W7 ?5 q3 R, I, `再講, 隻8號仔實在太經典,9 H: T# T5 _% p3 U$ ?* x/ j- Q
好多人都領過野, 多得李氏家族唔少~
作者: flpo    時間: 2007-7-8 09:56 PM

果個八婆唔死都冇用
作者: ko~la~vin    時間: 2007-7-8 09:59 PM

講真投機ge野冇話邊個錯: a, }  Z! L$ a( H
考生就唔同啦" U6 n+ N: G. ~1 N& R7 r% H+ s& \' r) J
係佢自己有冇盡力
作者: haukwankin    時間: 2007-7-8 10:13 PM

Originally posted by ko~la~vin at 2007-7-8 09:59 PM:+ N6 q: ]& M/ x
講真投機ge野冇話邊個錯
2 N  Z; x2 P8 ], \3 S. V% r9 }5 h3 v考生就唔同啦
) r$ h3 }( x( u+ y: O! D係佢自己有冇盡力
2 t$ Y' d' ^3 R" [

& W% e& N" f6 A, z% b$ X% D& X我都同意,我只不過攞呢個example黎串下佢...
作者: 大優勢    時間: 2007-7-8 10:39 PM

Originally posted by haukwankin at 2007-7-8 09:11 PM:7 Y$ \4 P/ r5 }/ u
個女人講野好有問題...佢攞全副身家去...
& [+ a5 C! v# B3 C: n2 L
3 [, |  s7 m2 a% ?
6 X# u) a, F4 w9 A. H5 H

% l8 x6 J% u: i: L( V. @5 P+ d最攞命都係無線咁都選佢& S) T) ?  Z& R' @" P+ m1 r

! L. s8 w; E2 F8 p
, P' c  B' l& P1 c. A賴依樣賴個樣
/ Q6 @5 p8 j9 }# E' Z: \! x' n! p+ [& g- R8 ^1 n7 {9 w
應該揾多啲香港人努力
4 d4 [( m" c9 [* n吾靠其他人既代表先啱嘛
作者: cfccfcc    時間: 2007-7-8 10:41 PM

揀佢我諗好大原因係10個買股票的香港人5 P' {% p2 M3 a- z" L$ @' ^" k% s
11個都輸比8號仔
作者: 艾力克    時間: 2007-7-8 11:04 PM

Originally posted by sang50 at 2007-7-8 09:45 PM:. l/ M) |! f* p: g5 M( B& {2 Q- K
仲有個主持都有問題啦7 z" @, ~( X1 k: B3 J, x" h
人地2公婆道唔道歉關佢咩事9 Q, H, q9 E# N8 `$ o$ z
問個女人,,咁你而家應唔應該同佢SAY SORRY 呢
/ j7 W, L! V! Z' o4 P& qOOH!!!多事到,,,好心CUT哂呢D白痴無聊野啦
/ A! w  w( a* U' e9 }唔係o既, 我覺得依d都係預早安排- _7 T2 T( w0 S, b
應該係一早傾掂有咩想分享同有咩想有人講, 講得好先會"抽中", 所以先有咁多求婚之嘛~8 b+ }' g+ [1 f$ x4 ?8 U; _" c
/ n/ W. `) n8 F, y! V+ g  M
我諗佢話唔係佢o既錯, 係因為的確好多人都輸o係pccw手上
4 n& J6 ?! ?7 a# f2 j咁講容易引起人地o既共嗚
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-7-9 09:55 AM

Originally posted by haukwankin at 8-7-2007 21:11:% F+ v' B" s( f1 m, }
我就唔信佢成世都咁-6買親邊隻都唔跌...
. Q6 V8 Z: F- Z8 ]! B( k9 z6 s( p) f6 X" T1 p
我信, 因為佢可能有EF股神 BXYDWXN 獨家消息........
作者: haukwankin    時間: 2007-7-9 11:01 AM

Originally posted by 艾力克 at 2007-7-8 11:04 PM:
& q0 D% _! u. j6 N0 m4 Y0 R+ f* [
, J1 T3 d3 G" M5 |唔係o既, 我覺得依d都係預早安排5 v0 B( ~" P; r' Z; q
...
9 g% t  q& q( R4 R  A$ P& f# ^2 ]7 I! J8 Q* s3 [
不過我覺得所有輸o係pccw手上既人都係佢地問題,唔好賴李xx...因為人地又冇逼你買,佢只係設好個假象等你地'落搭'姐,怪就應該怪自己貪心先o岩,如果實賺既話d富豪一早'圍內'要晒佢啦,仲使益我地呢d蟻民?...即係等於d祈福黨咁,佢地都係設好個假象等你地自動損獻俾佢地一樣...2 z" R. }4 Z0 X  S& ?6 G

+ ~2 K9 P" y5 z! M. X% Ups:有時真係好佩服d祈福黨,咁都可以搵到食
作者: cheery    時間: 2007-7-9 07:23 PM

香港人永遠只係諗壞方面旣野+ f6 h/ n" O0 `; ?. T2 J
點解唔諗下佢輸晒之後依然樂觀面對ge精神呢?
作者: autod    時間: 2007-7-10 12:47 AM

一向都覺得一擲千金係拖長黎做..... 冇果樣搞果樣....
作者: kuru    時間: 2007-7-11 02:10 AM

話唔定根本係一個故仔黎, 上親去玩每集玩家都有段辛酸史
) U, s' j7 X$ \1 X2 O究竟講果d野有幾多成係真?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0