標題: 放榜後的出路 [打印本頁]

作者: makin    時間: 2007-8-9 04:40 PM     標題: 放榜後的出路

8月8放榜..我得7分..6科合格包括中英7 T# n6 G- X- o9 ^/ i
唔想讀ive..因為無咩興趣..有諗過repeat..
3 z6 [; H0 Z, C9 L& k! a3 r1 L原校唔夠分..其他學校唔知..我怕我讀多一年都係一樣成績
4 T* k& ^# {: l. W* U咁就浪費左一年時間同錢..所以我諗住出黎做野
& E2 G( u+ o; O; v我屋企得一個人搵錢..經濟唔太好..諗住幫輕下
7 V  q2 s+ ]6 T) M- C+ l如果長工做d咩好啊初初@@"
作者: him1113    時間: 2007-8-9 04:50 PM

待應  或者售服員' G8 _+ f3 x6 l; L) J5 r
; Y4 Y2 c3 \( |, K3 h6 c' J
一般ge文員 都唔會請 只有f.5程度ge人0 M( e) X0 K/ p5 D9 _- ^( h3 b
除非你本身自己有其他學歷  或者有多年ge工作經驗- D% N* C# l0 b5 e

5 t  g$ R. j  C! w- e$ r) S勸你修多d課程  先出黎做野
0 p) s# B- K$ c: E% W; |3 a唔係一世做低下工作
作者: 自由神    時間: 2007-8-9 04:55 PM

5 E1 D
/ u9 z% b$ V! z中英文合格7 c, I- U3 i0 h" U7 j# d
都算叫做到最低要求啦。3 u' Z2 N3 `) Q/ i5 I. g* ?
  E5 g9 p  i; |# ?& s
以你個case最好就哽係ive/repeat
4 Z. L7 @. J3 v- }' E" i不過既然你想出黎社會做事既話# R$ d- g. g2 p8 @. b( @
我建議你唔好做太大路既工,廢事第日求其搵個人都可以頂走你個位
+ ^0 F, ^) e. `辛苦少少都要嫁啦
2 o$ @, B, A. \5 K0 \學門手藝啦。
作者: locklock    時間: 2007-8-9 05:02 PM

攞番本睇吓啦!其實係度都應該無人幫到你!學友社會多D!2 j8 ?3 X! L- ~4 B2 X" S
http://www.student.hk/study/07ce/sgc/location.php0 u. [% ?4 h  r6 Q

. @# s: X* Z! p; M' v           人類出世也是一個離開也是一個
作者: makin    時間: 2007-8-9 08:25 PM

我想知今年我miss左報唔到下年再報會唔會無得返轉頭
, g" r1 u5 ~  Q2 U6 n" x: qive果d係咪淨係請應屆會考生?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0