標題: 勁賤老細~!$@#$@%@$ [打印本頁]

作者: 卡娃兒    時間: 2007-8-11 10:13 AM     標題: 勁賤老細~!$@#$@%@$

超慘呀~*尋日掛8號老細唔比我地走不特止~*佢仲賤到叫我同另一位女同事出外勤落舖做客戶服務(我做office的)~*掛緊8號仲叫兩個女仔出去~超過份~*完成唔理我地安全囉~*落到舖~太多客企係到等野食~*根本都企唔到入去~"我打電話同佢講~"佢都叫我繼續企~之後仲聽到佢打電話落舖問個當值店長我地係到做乜~"個當值店長都同佢地講話我地唔識做佢地d野~"企係到都冇用架~"佢竟然同個店長講~*我地冇野做都要企係到.......". K% g* Y$ l: p, Z" ^+ i# M
我同個女同事真係好嬲囉~*洗人洗到盡~"我地有d咩事咁點算~*嬲死我喇~@#!@$@%$@$%
作者: lywv5    時間: 2007-8-11 10:37 AM

quit job la then
作者: coolyiceman    時間: 2007-8-11 11:56 AM

出來做野係禁8 R6 T# D1 j+ v& m
個個BOSS都會計得好盡
, x3 M7 ?! ]( ]) a3 n當你在這裡做得掂2 B# R3 {2 W: R1 g' G/ A+ g1 U
出到去做另一間就好EASY~
作者: andyandyandy    時間: 2007-8-11 12:37 PM

老細要你哋有高生產力,想公司有多d錢賺,唯有咁.
作者: 水仙    時間: 2007-8-11 02:55 PM

你老細正係識搵錢  唔理人條命咁衰架* [+ Y5 D( o7 k
試下告佢 之後唔做 咁賤既人
作者: dannykit    時間: 2007-8-11 04:25 PM

出黎做野就預係咁  冇計
作者: vv1668vv    時間: 2007-8-11 05:26 PM

Originally posted by coolyiceman at 2007-8-11 11:56:
" ?4 P1 {8 {7 w" q6 A% |2 f出來做野係禁! A7 j$ Y, W9 z" G! [
個個BOSS都會計得好盡9 U5 v0 k# O3 j, O1 b) S
當你在這裡做得掂
3 f6 U' Q& u; B$ t0 ?+ L$ v/ U出到去做另一間就好EASY~
" P" \0 W" j" X2 `) H) u& @1 b
9 |. v, r8 b, d) v  |- \
, n$ J/ t5 q$ R+ N' r
- L+ k0 G; k& r: ?
1 X+ @- s) p6 M
同意呢。。
2 C. q! B  K2 X' p: }+ f: ^& W# f% Z2 i) p9 m
出黎 “揾食” 求財唔系求氣
( a7 M/ y. h: t6 A  c7 {( ?
# z! X9 B2 |& u7 U/ Z“精打細算” 會唔會根本就是 老細 本色 ?
  e7 r( H( A' z, p: v2 V: B不過。。$ F% a$ ~8 z* @: n: b
管理既野,“有因有果”8 ]5 f9 y4 B( j* g: f
有時去到0甘盡  淨系一味“渣乾”員工 # p2 y4 }1 a9 l4 N3 A
到頭來 無人願意 為自己 工作。。。: `' P5 L( y: c# _
員工表現強差人意 ,結果 都系 自己 受番曬。。。4 A. l4 C9 x; j  S1 B7 j; a
何必呢。。
: N1 \8 e! e* b* U2 }7 y; O2 M7 C* `6 i0 M) a1 x; W3 }
如果 換另一個角度睇睇 又如何?. s, b' l, [3 l. z( _8 B
你 幫得手,出過力 表現良好
$ `2 h4 U* V  h7 R2 G9 p1 H老細 上位 (賺到錢)會唔會都會 有機會 提攜 自己 晉升 呢?
. Q6 \5 a; M3 q& Z: z% b! m肯唔肯(值唔得值得)付出 ,睇你自己點睇啦。。
作者: jimjim12    時間: 2007-8-11 05:52 PM

唔撈去第二間做啦,出便個市好(特首話嘅)
作者: hongkongoc    時間: 2007-8-11 08:39 PM

我都試過係黑雨警告時被老細叫外勤工作..........佢話黑雨唔駛食飯呀?
作者: FishyR    時間: 2007-8-11 09:36 PM

其實,勞工處有風暴同黑雨o既指引. 好清楚指出僱主係唔應該低估風暴同黑雨o既危險. 所以只有必要o既員工需要上班.
" F( y/ I( L2 H$ ?8 {2 H. @6 |$ x1 u1 P' l" e9 u2 M0 W
況且, 無理由攞人o既危險來換自己功績呀! 呢d咁o既行為不妨投訴吓. 再唔係喺呢度提出吓係邊間, 等其他人知道唔去做, 害少個人都好呀!
作者: kuru    時間: 2007-8-12 12:44 AM

你老細係冇同情心,兼過份,但好多工打風都照常營業,
  ^+ M3 ]7 J, Z& `6 \# D所以冇得怨,一係繼續做,一係個過份新工, 0 Q( |0 a5 q  S# B' M& O$ D
呢d就係一個願打,一個願捱,
, ]0 L6 R( X5 T5 e# n9 W4 q完全係金錢世界~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0