標題: help!!!!!大家有冇辦法改善我既睡眠!? [打印本頁]

作者: Legendrick    時間: 2007-8-18 02:07 AM     標題: help!!!!!大家有冇辦法改善我既睡眠!?

呢個問題煩左我好耐    我晚晚1.2點先訓 但係係床碌左勁耐先訓得著  好喇..到訓著喇.. 唔知點解7點幾起鬼左身架喎.. 我果陣係好眼訓  但係就冇辦法訓番..          8 p( W- }, R# y: Q/ s2 x8 R& X

2 w" m, J9 P0 c* C- a: F( q
6 }$ d3 p# {7 q; h$ }呢樣野搞到我個人好唔健康   唔知各位大佬有冇方法呢
作者: chong2002    時間: 2007-8-18 02:13 AM

咁既情況多數因為壓力問題
/ ?, I3 `6 c0 P/ W- Z可以試下訓前用香分.
0 _" h) q9 i# X7 o+ i. r0 c平時夜多做運動如打波等1 @2 \8 W  ?7 y% f1 {" `4 S8 U' ~
試下睇下解唔解決都問題
作者: GTOGTO    時間: 2007-8-18 02:19 PM

我都覺得有機會係壓力問題
9 y5 S8 [+ J/ H9 C8 j* {人地話臨訓前做運動出一身汗,好易訓到大天光
: O) P0 L3 l" r0 f! X8 R又可以強身健體
作者: 155220    時間: 2007-8-18 06:00 PM

1,2點先訓?太晚了...我建議你11點前就訓,早睡早起。
作者: ronald001120    時間: 2007-8-18 11:08 PM

你訓之前4 n2 [* @$ A9 M: t3 G
唔好諗甘多野
) P9 v6 m7 u- P試下慢慢放鬆個身體
2 J0 H8 }" e1 P8 [) G; a7 E由頭開始
5 v# ^: l9 |# U' X8 b至腳

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0