標題: 今日係旺角遇上 kai佬/子 [打印本頁]

作者: 角都    時間: 2007-9-8 09:28 PM     標題: 今日係旺角遇上 kai佬/子

今日出完fun係旺角睇野,我前面有一家人係度行街,本來都無咩野ge, 點知行到路口前, 個度大約係行人專用區個陣, 前面一父一子突然唔知咩原因, 一起仆落條街度, 我係行係佢地後面ge, 點知個家人ge老豆就係x街之後就怒啤我, 跟住佢地就一家3口就好齊心禁啤實我, 我見到佢地禁好啤,立即啤番佢地啦, 佢地家人個老豆不停啤我,我又啤番佢, 我知佢想講野架, 又唔禁話我, 最kai 就係佢地2父子一起仆落條街度仲要以為係我做,其實我個陣應該xx佢,對著佢個仔講"x你老母" ,"x你老豆" , 要個仔老豆老母係度x至夠應景, 不過個老豆都無講野,只係啤, 無出聲至唔同佢地家人嘈, 不過憑依件事睇得出原來香港真係咩人都有, 好心你做人老豆架啦,睇你40幾歲人都未搞清楚點解你地2父子同時仆係條街度就屈人, d 格分分鍾仲衰過古惑仔, 仲有你地全家人一起啤我個陣真係好驚low   (全家人都同佢一樣禁online)
& |5 O7 x, x4 F9 u% m1 y) o' A. B2 Y" |1 ]$ @* E' h2 h6 n. @1 F
[ Last edited by 角都 on 2007-9-8 at 10:13 PM ]
作者: 157x571    時間: 2007-9-8 09:32 PM

http://hk.dictionary.yahoo.com/s ... p;Submit=+%ACd%A6r+
作者: 自由神    時間: 2007-9-8 09:32 PM

角都大俠!
/ d- D  ]4 m6 U7 M% N/ k" p+ f吹水版唔俾講粗口嫁!
( Z; T7 o9 T, l" i, f9 }改改佢啦!
4 O( G2 f: A  u仲有呀!係Kai 唔係kid
作者: hold_find    時間: 2007-9-8 09:35 PM

應該係kai先啱
/ D+ G, ^! C& ^% `7 v6 Z& x係咪自由行啊?
作者: 角都    時間: 2007-9-8 09:58 PM

Originally posted by hold_find at 2007-9-8 09:35 PM:# p! J. m5 k, [! O
應該係kai先啱3 P% d3 k. D( u( g) h. h4 F
係咪自由行啊?
% \# q- R( o4 ]2 D0 }. B  s. v* n: l& F0 N
/ w1 g0 q; _* h( t; k( i% ^

4 r+ l# g/ t8 P& u% T) iKAI ,多謝你教我wo, 我真係唔識寫,英文差 ,你講自由行係問我定個家人,如果係個家人ge話就未必係自由行, 因為聼佢之前講廣東話都好流利, 衣著同個樣都勁似一般ge香港人, 不論中國同香港都有呢d 冷勁ge人存在, 所以以後行旺角都要小心d,  d mk look我覺得佢地只係look 串, 起碼唔會做埋d 屈人同啤人ge野, d 普普通通一家大細反而要小心,睇個樣好似無咩野其實危機4伏, 下次有人係旺角被人車死左分分鐘又俾人屈, 係ar, 咩都我做架, 拉登係我條靚嚟架, 快d捉我ar,.......     
作者: 角都    時間: 2007-9-8 10:06 PM

Originally posted by 自由神 at 2007-9-8 09:32 PM:
2 Q) e  U3 W1 J% j8 |3 A角都大俠!
1 ]* f6 c' I5 ?吹水版唔俾講粗口嫁!
" I' ?7 }( H# I4 r# [, [' l改改佢啦!9 n0 S. P9 o8 ]3 h, L
仲有呀!係Kai 唔係kid
4 r2 @& r( A: \" N% u1 N  z! e+ N0 e( v$ }! x9 H2 N" \. ?7 c. ~

9 W; B0 _6 e% E: n% U: fsorry, 不過今日真係又黑又激氣ge一日, 一落車去hollywood出fun, 見到馬路有架 xx出殯ge車對著我駛過嚟, 出fun 見番自己d "影友" 又唔採我, 去到mk 唔小心撞到個阿叔,個阿叔又想打我禁樣, 行行下又遇到個家人, 想打 ”頭d”  至發覺銀包無錢
作者: 自由神    時間: 2007-9-8 10:11 PM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 10:06 PM:7 B+ i' {: x0 m; O, H- e
/ g3 S: L0 @8 U) E; p" k

" k4 w0 B2 [) k8 x
! ~8 s$ f7 y+ L/ a" L% asorry, 不過今日真係又黑又激氣...
7 M7 J3 o; E, e: r* {$ t# T( j
我知你今日谷到成肚火,不過唔好令我地俾上頭照肺呀!(改一改D字眼)
! a$ Y5 i+ \1 f' F8 _& D5 r
' N3 i+ b0 N; {6 i3 r! y9 q$ E我睇到你所遇,真係好無奈/ X; Q$ i$ x; Q0 L& M5 F: V
俾著我見到果兩父子想屈我,我實同佢玩大佢!; x% d2 d& l- C. y" H
* `9 ^5 Y0 C1 g% A- B9 x' V
% F  |: o; Z0 `* {0 L
p.s多謝你合作!
作者: kalos    時間: 2007-9-8 10:55 PM

角都兄,如果我地係fd base就好。我一定幫你問候佢一家,幫你開佢頭ball又點話~
6 H2 D/ g( ^2 n; K  i7 f+ L7 u$ W我聼到都扯火!!!
作者: edward1906    時間: 2007-9-8 11:01 PM

用林海峰果招% S* S# D+ C3 y; t6 S* u
啤咩!啤咩呀!
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-8 11:30 PM

hahaha~算啦角都~
' E; }' \( x+ c& ^5 v* r3 {世界上傻佬傻仔何其多?咪比佢地影響自己個mood~
$ u) J4 j1 c7 U1 Z呢d 人要嚟增加世界娛樂性咖嘛,好嘢嚟咖~
, s) C. p1 E) X) S+4,順返條氣先~
作者: 角都    時間: 2007-9-8 11:46 PM

多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加,諗下諗下都係唔好同依d人鬥,全地球都有成幾千百萬依d人唔通個個都同佢鬥,咪浪費曬d時間,不如約d靚model出嚟私影比堅尼同出多d fun好過啦!
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-8 11:55 PM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 23:46:
0 O! ]: @7 m9 J, k. C多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加...
6 t+ d; U& J8 c5 X. T- V
- h6 F  `  P% I3 c9 j
/ v( I' r6 y8 R) r
; [( k! g$ D4 P7 c
聰明人做聰明事~
: b% l0 r) I; k0 p! m& y揾多d 影多d 好嘢益吓我地呀~
作者: eric911    時間: 2007-9-9 12:10 AM

Originally posted by 角都 at 2007-9-8 11:46 PM:
' q; R6 x! ~1 l3 h多謝禁多位人兄支持,估唔到仲有分加...
. w7 m7 y7 U: L. `/ f4 ~' Q

0 _6 \* Z+ u9 e% N6 M角都兄,咁其實兩父子因咩事仆呢請問,好鬼想知喎﹗
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-9 12:12 AM

Originally posted by eric911 at 2007-9-9 00:10:
  J; U/ U' I3 ^# d& F. R6 f8 G+ |- x+ o2 n* ~6 i

7 Z2 k) C( k" P" I$ B. q角都兄,咁其實兩父子因咩事仆呢請問,好鬼想知喎﹗
$ R* {* g; U! v6 Z% ?3 g2 v7 Z
自己叉錯腳咋~
作者: 12d3    時間: 2007-9-9 12:34 AM

Originally posted by 157x571 at 2007-9-8 09:32 PM:& v4 Z$ _4 j" E
http://hk.dictionary.yahoo.com/s ... p;Submit=+%ACd%A6r+
. |2 W& w& |# G4 u

6 E" A3 v8 ~2 H小羚羊
作者: BOYDWAN    時間: 2007-9-9 12:49 AM

Originally posted by 12d3 at 2007-9-9 00:34:& [0 z! q8 V! t$ f6 c) E9 B1 J& ^
3 L7 D( s/ U. [5 B# H4 [
% w/ d( |, Z: V. G1 f: n
小羚羊
4 Y4 p: f5 H, G- |, L

/ j' K# A6 {) B7 `$ {6 k9 ], O: D. I7 J6 U2 c$ s, K6 a2 v
- e' S4 J7 y- ]$ A$ O
原來角都大俠去左嘉道理農場~
作者: gn00987333    時間: 2007-9-9 09:09 AM

我就唔會啤佢啦. J* b# A1 o% ]
但我到現在! \8 q% O8 d3 ~" E
一個正常既人都唔敢冇啦啦野我
作者: 青蠔    時間: 2007-9-9 11:24 AM

Originally posted by 自由神 at 2007-9-8 09:32 PM:
- A+ d7 e  Y: R* i$ m% k/ f4 f% L% M角都大俠!2 z* U5 Z, Z9 F* y7 G8 I% g' w
吹水版唔俾講粗口嫁!
4 d# t7 M8 i% F4 C$ I改改佢啦!5 ^* F7 b* E3 m& n  B8 ~
仲有呀!係Kai 唔係kid
6 @# `8 ^# w) o" u; C4 ~" }
係KID呀
* e* b% l+ N9 P8 GD人之前英文講正講左KAI! R0 n; c/ S  C+ |1 z7 s8 k. F
唔該
作者: 自由神    時間: 2007-9-9 11:59 AM

Originally posted by 青蠔 at 2007-9-9 11:24 AM:
' Z) U3 K0 t, u1 p7 S+ y7 w
. s. B8 S0 t( a2 o* i3 v% U* u係KID呀
( p% M; [+ a5 c1 }8 T( x3 y& QD人之前英文講正講左KAI
! G3 Y- ~# k8 }! U* T: f. }唔該
$ _$ \+ z+ e3 W; Y8 f0 n3 e係咩?( B. j- ]+ b7 y$ n
港式用Kai嫁喎!
! v$ K5 d  I6 E* y/ o; o+ E3 y8 D* R; z
) m' h, f: Y5 h3 X- f3 w3 h我唔知呀!我幼稚園畢業嫁咋!
作者: echola    時間: 2007-9-10 05:04 PM

誤會就係咁發生....你應該問...咩事啊.... 如果佢真係開口屈你先算....反正道理係你果邊....: N0 v1 _. `! o; @, Q
唔係就好似你默認左依件事咁....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0