標題: 07年男新人湧現~ [打印本頁]

作者: YingTung    時間: 2007-9-30 10:32 PM     標題: 07年男新人湧現~

今年樂壇特別多男新人。多左好多新聲音,新面孔。
你最鐘意邊個:

陳柏宇 - 男新人大熱,亦被喻為唱功最好o個個。新廣告個頭執"陰"長個塊面...
洪卓立 - 估唔到唱Live水準幾好,但個人唔太喜歡英皇俾太多垃圾歌佢唱...
小肥 - 唱功真係唔錯,睇埋樣貌就知係實力派。但香港已經有側田了...
周柏豪 - 一首<同天空>,我覺得無甚驚喜,但陳光榮契仔,應該會keep住o係樂壇兩三年...
王友良 - 返日本罷啦。
OSCAR - 新碟幾首歌都好順耳,但都係o個句:無甚驚喜...
區俊濤 - 我只係o係巴士背度見到佢,歌都係聽過一次。
王凱駿 - 我諗好快會消失...

PS:其實有無人覺得上面無個得...
作者: ronald711    時間: 2007-9-30 10:35 PM

i like Jason most =]
作者: lovemusic001    時間: 2007-9-30 10:47 PM

Oscar is the Best!!
作者: 我愛章小慧    時間: 2007-9-30 10:48 PM

近幾年都係死95%架拉~~
作者: iknow    時間: 2007-9-30 11:38 PM

頭兩個lor...留到喺度...
作者: ASPP    時間: 2007-9-30 11:39 PM

仲有個叫林威辰 = . =
作者: gogodicher    時間: 2007-10-1 12:24 AM

陳柏宇係鄭中基接班人,但靚仔d
作者: 皇馬_王子    時間: 2007-10-1 12:27 AM

得陳柏宇比較啱心水
作者: 038886    時間: 2007-10-1 12:41 AM

陳柏宇
另外果D唔係咁得= =
作者: J.T.    時間: 2007-10-1 12:49 AM

jason live is so good....
i heard once at causeway bay
作者: al218    時間: 2007-10-1 12:50 AM

今年男新人無乜瞄頭...
總覺得近2年o既新人都無乜o野睇...
我覺得今年呢班除左陳柏宇
其餘果D都應該遲下會消聲匿跡
作者: gigg11    時間: 2007-10-1 01:30 AM

Originally posted by YingTung at 2007-9-30 10:32 PM:
今年樂壇特別多男新人。多左好多新聲音,新面孔。
你最鐘意邊個:

陳柏宇 - 男新人大熱,亦被喻為唱功最好o個個。新廣告個頭執"陰"長個塊面...
洪卓立 - 估唔到唱Live水準幾好,但個人唔太喜歡英皇俾太多垃圾歌佢唱...
小肥 - 唱功真係唔錯,睇埋樣貌就知係實力派。但香港已經有側田了...
周柏豪 - 一首<同天空>,我覺得無甚驚喜,但陳光榮契仔,應該會keep住o係樂壇兩三年...
王友良 - 返日本罷啦。
OSCAR - 新碟幾首歌都好順耳,但都係o個句:無甚驚喜...
區俊濤 - 我只係o係巴士背度見到佢,歌都係聽過一次。
王凱駿 - 我諗好快會消失...

PS:其實有無人覺得上面無個得...
哈~我睇到笑左出黎~
講真~我見到佢拍甘大支既廣告~已經對佢既印象ma ma~
加上佢唱live又成日走音~我諗佢過埋哩一年應該好快會消失~=.=

0係咁多男新人之中~
我比較喜歡陳柏宇同埋洪卓立!
前者既"斷絕來往"唱出不少失戀者之心情~
後者既k歌都幾好聽...好似"苦行憎"同埋"愛別等"咁...
最佳男新人應該都係佢地爭!

小肥唱歌都幾好聽~但係佢個形象唔夠突出~
不過0係paco既支持之下~應該都有唔少既出碟機會...

周柏豪又係無樣~唱歌又ma ma~我諗佢適宜做幕後多d...

OSCAR既新歌我就無聽過~不過bliss既舊歌有幾首我都幾鍾意~
如:[失落奧斯卡],[活該]... ...

區俊濤同王凱駿我就完全未聽過佢地個名~
作者: 地力    時間: 2007-10-1 02:06 AM

陳柏宇唔錯
洪卓立,,我最鐘意..應該唔會咁快消失,,,有打xanga keep到fans
周柏豪,,,我個fd個fd個阿哥,,幾靚仔! 不過樂壇應該唔係好岩佢
其他果D...冇嘜留意過
作者: ringok    時間: 2007-10-1 03:00 AM

真係完全唔知佢地係邊個.....0.0
作者: 157x571    時間: 2007-10-1 03:02 AM

i support siu fat....
作者: rsonicway    時間: 2007-10-1 10:09 AM

陳柏宇 - (太多呢D MK仔喇)
洪卓立 - (靚樣...唱得好唔好呢......)
小肥 - ...但香港已經有側田了...(好認同)
周柏豪 - (幾好丫...佢應該真係會做音樂的...)
王友良 - 返日本罷啦。(唔係唔鍾意佢...不過...都係返日本好D)
OSCAR - (Bliss o個時已經麻麻架喇)
區俊濤 - (乜水?)
王凱駿 - 野都未講清楚,又多懶音....唔得...
作者: 155220    時間: 2007-10-1 10:29 AM

王凱駿係咪尋晚響亞視唱一生何求果位?
如果係,我相信佢好快可以收檔。
作者: reevechan123    時間: 2007-10-1 11:34 AM

陳柏宇
洪卓立
小肥
佢地3個最有機會....paco話要捧小肥,paco一定得
ken如果唔係英皇人會更好
Jason唔洗講啦....斷絕來往紅起,加埋呢排個廣告,首永久保存又幾好聽
男新人金銀銅係佢地架喇
作者: 男生圍    時間: 2007-10-1 11:41 AM

陳柏宇新人金
作者: kahang0210    時間: 2007-10-1 11:00 PM

冇一個有好感
作者: ronald001120    時間: 2007-10-1 11:41 PM

王友良
唱歌冇氣
又走音
都唔知佢想點
作者: 小火山    時間: 2007-10-2 12:19 AM

我個人就支持陳柏宇同oscar喇~
作者: somin905    時間: 2007-11-3 10:00 PM

Originally posted by gigg11 at 2007-10-1 01:30 AM:

哈~我睇到笑左出黎~
講真~我見到佢...
王友良live 好差ga 咩??
聽聽講佢人緣幾好
唱歌live真係唔知
作者: hongkongpeople    時間: 2007-11-3 11:37 PM

真係無乜邊個有深印象喎.........近幾年香港有幾多真係能跑出的男新人呀?? 什麼新人王,轉頭已經消失得無影無踪..............
作者: freenice    時間: 2007-11-5 07:44 PM

陳柏宇唱歌都ok ar~
作者: 反斗奇兵    時間: 2007-11-14 08:15 PM

我會BUY陳柏宇多D~
其實洪卓立都OK~~佢呃到好多妹妹仔FANS
哩方面個勢好似佢勁過陳柏宇喎~
但兩個個唱功都唔差既~
其他0個D~~唔係又老又老土~就係唔多唱得~
作者: 反斗奇兵    時間: 2007-11-14 08:16 PM

Originally posted by 155220 at 2007-10-1 10:29 AM:
王凱駿係咪尋晚響亞視唱一生何求果位?
如果係,我相信佢好快可以收檔。
王凱駿都係EEG GA~~
唱左一排先有得出~~~
作者: loklok117    時間: 2007-11-14 08:35 PM

Originally posted by YingTung at 2007-9-30 22:32:
今年樂壇特別多男新人。多左好多新聲...
你既分析我好同意
陳柏宇同小肥唱得最好
不過睇長線都係小肥
因為金牌經理人挺佢
作者: ︱ 綽〞    時間: 2007-11-14 11:08 PM

最下果兩個真係唔識-0-
作者: hk2003asd    時間: 2007-11-14 11:12 PM

王友良,區俊濤,王凱駿 e三個完全唔識呀,不過可能係我out姐!
最高兩個會留低既...
作者: kuru    時間: 2007-11-15 01:43 AM

屎喇,我冇個識, 如果有樣可能我會認得既~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0