標題: m 記"無飲管日"徹底失敗 [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2007-11-12 09:07 PM     標題: m 記"無飲管日"徹底失敗

今日經過港島區幾間 m 記, 都出現比平日冷清o既局面, 人流係平日o既兩成, 皆因推行o既無飲管日令顧客唔方便, 寧願唔幫襯, "無飲管日"變左"無 m 記日"
作者: edward1906    時間: 2007-11-12 09:15 PM

問佢會比你架
作者: wer    時間: 2007-11-12 09:32 PM

Originally posted by bigfish at 2007-11-12 21:07:
' L6 r3 r* Y' e( v% s! `2 n今日經過港島區幾間 m 記, 都出現比平...
5 h* n/ e, a* y" Z9 U# K; e5 ^
兩者無正接關係,唔好吹水
作者: lastwing    時間: 2007-11-12 09:33 PM

唔係掛...我諗我唔會因為冇得用飲管而果日唔食麥記law...
作者: 托迪仔T    時間: 2007-11-12 09:45 PM

因為冇飲管就唔幫襯...唔會咁誇張掛...況且如果真係想要...佢會比你既) ]9 B) P$ I$ T, P+ s$ B2 c: @

7 y3 t6 C- z8 ~我個人都幾嚮應佢...走冰揭開蓋飲仲好
4 Q1 `8 v! ^  C5 \, x
4 w# t1 B8 }% ]5 L  N# D9 |[ Last edited by 托迪仔T on 2007-11-12 at 09:49 PM ]
作者: pkbrian    時間: 2007-11-12 10:49 PM

我今日都食m記早餐; N- {  k) [4 e; C0 N
0 o! x2 T9 S7 Y
去叫完個餐
5 O+ w: i- {. `! R! ]! H一野拍落個裝飲管個野度
8 O% T. Z$ u8 h6 Q1 p9 ?# A個人聽到「啪」一聲- u7 R2 [1 s' g$ Z4 N0 d1 s/ Q
攞左支 飲管比我-.-
作者: mj1234456    時間: 2007-11-12 11:08 PM

Originally posted by wer at 2007-11-12 09:32 PM:* c5 o- j0 _5 m' r9 R  B
9 d0 x9 }; y+ v  o, K2 c
兩者無正接關係,唔好吹水
! {/ u/ k6 S# _! n# E0 g4 _" r. F) J6 N5 I" ~6 m
應該係連間接關係都無......
作者: enterprise    時間: 2007-11-13 01:39 AM

係唔係徹底失敗就唔知
; K1 b. ]2 {5 d( ]不過人地為環保
0 i0 l% j% a! W8 Y% J如果咁就唔幫襯( w- d4 s& X& C
個D人自己去反醒下啦
作者: 阿感    時間: 2007-11-13 01:54 AM

歡迎吹水
作者: kuru    時間: 2007-11-13 06:30 PM

其實都唔得實際, 最多買一杯先比一支管, 點可能唔用飲管飲, 好易倒瀉~
作者: vincent220    時間: 2007-11-13 06:50 PM

點解我唔知有無飲管日既?
+ X( H6 i( w7 ?# m1 o1 O8 w& ]" d個日會無飲管係平時個d箱仔度架?0 `/ |) B1 j8 F$ P; R1 J" v% c  T
都係一個環保既行動黎, 支持
作者: ch.chak    時間: 2007-11-13 09:23 PM

啱啱對上戈個無飲管日& y* K. y  ]- p, Y4 z) B
去到m記買野食
$ V0 T# r: F" p  I見到佢地裝飲管戈個位真係一枝都冇
) h, C: e5 j: K  n6 C" l. g0 R. [( S不過望清楚d3 U' [+ Z2 \1 _2 V- F# C0 U
原來只係用一隻杯放晒係後面
1 Q" J* h* X# f" L0 F成間舖個個都用緊飲管飲野7 l7 Q+ {6 ?1 ~
吹~~~~~~~~~~~~~~~
作者: ronald001120    時間: 2007-11-13 09:30 PM

m記做到環保既信息la
. a1 ?" [4 Y# n無飲管=無人幫襯=少人食=少用紙包裝同杯=環保
; @' E4 }  ?2 Y% I3 Jm記,做得好
作者: mocsonson    時間: 2007-11-14 02:04 AM

估唔到佢真係會倒自己飯碗
作者: 123456yyyYYY    時間: 2007-11-18 02:25 PM

半年未食過m記= =
3 C) F+ Z: D2 z9 g# W$ k佢搞乜都唔幫襯..
( M. }- v% b6 ~6 |8 g1 r我仲叫埋..其他fd 杯m記~) y0 s4 _. c6 f1 z" [9 h/ |
呵呵~
. f0 a; v0 z$ N- h又貴又唔健康.又唔環保..
作者: ktkwan    時間: 2007-11-19 06:01 PM

根本m記就唔係一間環保企業...睇下佢係非洲剷左幾多森林黎養雞就知...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0