標題: 電話比人偷左....... [打印本頁]

作者: shanlinlla    時間: 2007-11-12 10:09 PM     標題: 電話比人偷左.......

電話比個好熟嘅fd偷左....明知係佢偷...但無證據....
/ k% I4 {3 h9 I! v佢應該攞左去買.......
$ U) ~- k7 L% E! T  r2 Q) }. j6 y
1 p2 _5 H  a& c' C1 ~4 e: k4 ]& k( W我依家唔知點好.....好想屌佢....因為部機唔係我架...係我老豆....我老豆一定會打死我= =; }0 |, F' ]3 d" A  L6 I2 d& z- K5 b
! _5 M' E6 q' e
我應該點做好!!!!!!!!
作者: chong2002    時間: 2007-11-12 10:13 PM

你點樣明知係佢?% l. e0 U; \- K0 O$ s+ o
如果真係佢偷都無計架啦..你都係同老豆講啦..
作者: shanlinlla    時間: 2007-11-12 10:39 PM

因為得我同佢係屋企...佢走左之後我部電話就唔見左......你話呢
作者: kalos    時間: 2007-11-12 10:54 PM

有無嘗試o下去同佢講部電話就唔見左? 睇o下佢有咩反應?
作者: 衰貓    時間: 2007-11-12 10:56 PM

若果真係佢做既,咁佢偷得一次,自然會心思思,想証實係咪佢,整個氹試下佢就乜都會清楚晒‧‧‧‧‧
作者: 'nice'    時間: 2007-11-13 12:00 AM

我反而覺得唔好冤枉一個人囉,自己找清楚先啦
作者: shanlinlla    時間: 2007-11-13 12:08 AM

我搵過啦...真係無.....
作者: 阿感    時間: 2007-11-13 12:21 AM

如果真係覺得係佢又冇証據,都冇乜可以做
* ?% G- }" F! p3 j) A, o只能夠疏遠佢,唱衰佢
作者: head    時間: 2007-11-13 02:03 AM

搵清楚 都係無左部電話既話  8 X$ c5 F7 ]; T% v  N. l
, a/ d  ?1 F8 z& D# N/ A' u
直接去問佢啦(睇下佢反應/聽下佢點講都好) 佢死口話無 你先唱衰佢
作者: kakeidevil    時間: 2007-11-13 11:47 AM

反轉間屋企肯定100%係無先喇~! Y5 c) }  s- R0 S4 D+ C
真係無既就搵佢直接兜口兜面問!睇佢點?!
作者: 逃犯2    時間: 2007-11-13 01:30 PM     標題: 唱衰

為咗一部電話而去唱衰別人,唔值得
作者: supreme12    時間: 2007-11-13 03:34 PM

都没办法```没证据```如果真系你个FD偷```就当没左个朋友算啦```BRO
作者: kuru    時間: 2007-11-13 06:16 PM

咁呢個肯定唔係你個FD喇, 有乜理由偷自己朋友既野, 如果真係佢, 反面添呀!8 ?' F; |6 o  c/ [; A9 w" B& z
但諗計拎返部電話先好反面~
作者: ch.chak    時間: 2007-11-13 09:24 PM

頭先返到屋企先發覺自己唔見左部電話
; q% E% ^/ J8 y聽朝一早返公司搵下先
作者: mocsonson    時間: 2007-11-14 02:07 AM

認錯,要負責任. X- L- R* [; m
個fd就同佢保持距離,可以避免同佢接觸就避免啦
作者: trunks    時間: 2007-11-14 03:51 PM

究竟你同個fd熟呀?  無理由無端端偷你野ga, 佢呢排有無d特別唔妥, 係唔係好等錢洗?
/ @  E1 ?* j2 s$ h8 R, g; k你有無同佢講過你唔見左部電話呀? 不如, 試下叫佢借錢比你買番個電話, 睇下佢點答....
作者: loklok117    時間: 2007-11-14 08:44 PM

Originally posted by shanlinlla at 2007-11-12 22:09:
* l% C, g( D# ]6 r4 r2 y+ M4 i電話比個好熟嘅fd偷左....明知係佢偷....
" y) F, i% p' C. \% k& m+ v# x5 o
9 S+ l0 |" \" r+ q; x. d" _當買個教訓LA* @) L5 B6 t$ c8 m7 F
下次見到佢講:我黎自德成
. \: q; J% g8 {. N1 g! _先好比佢入屋LA
作者: 勇勇    時間: 2007-11-14 11:10 PM

shanlinlla 我唔知道你咩野年幾,可能見得人少1 V% }. _6 j0 Q
以後一定要記住人性係好險惡,只有屋企人先信得過
作者: SWK    時間: 2007-11-15 02:49 AM

比我會直接去問佢 同佢當面對質
作者: ckyckk    時間: 2007-11-15 06:04 AM

Originally posted by 勇勇 at 2007-11-14 11:10 PM:
* u6 ?1 Y6 P  V: X" Q; l% ]+ ^  Gshanlinlla 我唔知道你咩野年幾,可能見得人少! s& V1 Y4 i! J* h) M( N
以後一定要記住人性係好險惡,只有雞雞版主先信得過
( Z- V1 c8 q0 [6 u! N
" N/ ]) Q) z) o0 M+ Z' I1 F

# c& B/ C; r5 m* o; t! p: b! c" ?* V
, k5 [' ?9 F+ S) ~3 s! p4 K' X8 C, G
作者: 勇勇    時間: 2007-11-16 10:43 PM

Originally posted by ckyckk at 2007-11-15 06:04:, `* T+ J% R1 p: ?
9 B- L: G1 U% x6 k

1 C& ?6 F- q: U( X. B
; s2 `4 M1 V1 k$ ~/ e0 [% N
. x6 T- `+ d/ O3 _% e* C
& i8 e: L! Y3 ]
真係比你吹到B B聲
作者: doging1977    時間: 2007-11-16 11:23 PM

你個friend都幾冇品架喎,電話又唔係d咩值錢野,做乜要做埋d咁既野傷害大家既友誼
作者: 艾力克    時間: 2007-11-16 11:42 PM

冇證據又唔可以唱衰人o既
0 w" j& [9 v, V# {, `( h+ {" [+ l/ b! J/ V6 m: V) t
假設唔係佢偷:  ^* _% B* N2 g5 I
1. 搵清楚 (例如睇下有冇跌左落sofa底, 柗底等)
+ V% g) G. m" J% t. `2 R2. 諗清楚 (諗下係咪真係o係屋企唔見, 放過o係邊, 佢又有冇去過o個度, 走o個時有冇d咩特別)
! ?( S( v. Z! l2 d9 l: }: M. R3 j1 G1 \4 w6 G: n; _( R# s( O' r
假設係佢偷:
2 I* e; D! m4 w0 X- T, G2 w; Z& _! D1. 諗辦法睇下佢依排係咪好等錢用' ^: L! o& R0 V$ V0 ^! J
2. 同佢講你唔見左部手機, 睇下佢有咩反應8 w- {! z$ }3 V1 G! i8 U9 A
"下..係咩" --> 係佢偷
4 M  A; y. W* W/ u! P& J4 d"下..幾時o既時呀? 仲乜唔見o既?" --> 應該唔係佢偷
/ \/ T& H) P" C% c9 r"唔關我事架" --> 係佢偷
; \& _' S9 Q( ?+ ]6 V"有冇搵清楚呀?" --> 我都唔知 % U$ \3 I; I, A; s5 }
9 i2 g; `+ D# ~" O0 ]
不過因為佢黎過之後, 你唔見左部電話就話係佢偷, 咁你之前都應該對佢有d負面印象9 k$ H. n# ^* l: |! Q- s
因為如果真係熟fd黎我屋企, 而我唔見左野, 我諗都唔會諗係人地偷, 反而會諗自己唔小心唔見或者唔記得放左去邊, 因為我信得過佢
作者: eric168335py    時間: 2007-11-17 01:03 AM

so sad
作者: 999翁翁999    時間: 2007-11-17 09:53 AM

買過部la><''
作者: david214721    時間: 2007-11-18 12:18 AM

打佢啦 係我就.....................................
作者: to99170    時間: 2007-11-19 03:40 PM

可以試下係偷你電話既果個朋友面前報警' l8 e& h8 \" K& \
睇下佢會唔會心虛,另外也可以實則有差佬幫手

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0