標題: 要錢定要幸福? [打印本頁]

作者: eric911    時間: 2007-11-30 12:52 AM     標題: 要錢定要幸福?

俾個難題fun巴打揀﹗一位30多歲的男人,經濟一般(其實都算窮)成日想發達,同時有兩段婚姻俾佢揀。9 ], k" F2 A* U" o2 n
1﹕30歲的非常有錢女人,樣好,身材中等,雖然好愛這男人,但又非常臭脾氣,縱日吵吵鬧鬧,令該男人好煩擾,男人亦知和她結婚後,一定沒有一個幸福家庭。但最少唔使擔心經濟。
+ G% w5 C1 [* x4 d; B2﹕亦是一位30歲女人,身形平均,樣貌沒有有錢女人般美麗,但都見得人,總之唔失禮。經濟重一般過男人,但性格溫柔善解人意,和她結婚一定會幸福快樂。
5 ^! G1 F# I4 B, O9 y& [( K" ~5 i好了,現在兩位女士同一時間要和他結婚。你會揀邊個?(請拋開男人不靠女人發達的性格,認真考慮)7 N' N7 P! c1 r6 s$ T0 m

作者: easy_man    時間: 2007-11-30 02:09 AM

我會選自己比較喜歡個個,4 v( q5 I/ e" t7 e9 S
脾氣唔好可以遷就可以改,只要你係鍾意佢既話我相信你會有呢份耐性.$ t7 H6 d) [: X. J" g' T
至於經濟一般既,若果兩個人係交個心出黎一齊捱既話咁即使生活唔係太好(指只有三餐溫飽,有少少閒錢),都一定會開心.
/ ]/ g* c$ o0 N+ ?2 z( n所以我既答案會係, 睇下你肯放個心係邊一個度, 就同個一個結婚.
作者: head    時間: 2007-11-30 02:39 AM

Originally posted by easy_man at 2007-11-30 02:09:
9 [9 W/ T0 {, X/ }# R我會選自己比較喜歡個個,; E% b/ F/ x; }2 R
脾氣唔好可...
, x0 n7 Y6 {. j: `0 [4 u
7 r) P/ w+ ?/ {6 [' ~7 s
& H) P) K  f; y  h! I
1 L  I' u, w+ v+ Y我會娶第一個  有左錢就包第二個
作者: 酷龍    時間: 2007-11-30 02:47 AM

Originally posted by eric911 at 2007-11-30 12:52 AM:
& m  O4 `5 F9 ^, N7 u" I! Y俾個難題fun巴打揀﹗一位30多歲的男人...
- T4 v# Y& k2 ]/ w. Z1 I3 j8 l' _/ h6 Z
[center]錢6 ]' C5 o: A9 e8 R. \
仲洗捻[/center]
作者: Triangel    時間: 2007-11-30 02:50 AM

Originally posted by eric911 at 2007-11-30 12:52 AM:
+ l: d8 D' h) C. V: D$ H( I4 [俾個難題fun巴打揀﹗一位30多歲的男人...
- l+ W" |2 F, d. o, C. y8 [
% e& j! b$ s8 k/ g: U: r* ?4 ^: i  Q; O* p
Good Topic.  keep it up~
作者: sfxc0000    時間: 2007-11-30 02:56 AM

Originally posted by eric911 at 2007-11-30 12:52 AM:; k1 `6 k  z! C0 w
俾個難題fun巴打揀﹗一位30多歲的男人...
& Q0 J, T/ c9 L% \% Q& L; P/ X
1 A" a- |, r. Y  F2 ]& `) w
/ _# m9 |) P, |4 h) F2 U8 O

作者: SWK    時間: 2007-11-30 03:01 AM

第一個個有錢又靚女
作者: 衰貓    時間: 2007-11-30 03:06 AM

貧賤夫妻百事哀,真是有情飲水飽麼?!三十歲人好應該識諗喇,橫掂都係唔開心,梗係揀個有錢喇‧‧‧‧‧
作者: Triangel    時間: 2007-11-30 03:42 AM

Originally posted by head at 2007-11-30 02:39 AM:
0 N/ c4 {2 H* ~: Q( t3 D/ p* J! m* e" P& e: D# s5 Z& I1 R
9 `& b) w$ i/ G4 k+ b

" ^4 V0 v4 f1 T' i2 U1 U
- Q) ~& R+ L( M4 |9 J我會娶第一個  有左錢就包第二個
2 a0 k4 i1 \$ c8 ], o  u' g+ M6 s6 o9 p! c
[center][/center]
作者: Triangel    時間: 2007-11-30 03:46 AM

Originally posted by SWK at 2007-11-30 03:01 AM:( B& [" {. z1 C1 n% L7 b
第一個個有錢又靚女
* B) ]2 \3 _- ~; d+ b. @$ D4 c( B1 t
8 w7 n' H3 t# C% L9 z你未系果個囉,靚女
作者: vv1668vv    時間: 2007-11-30 04:24 AM

如果唔駛諗埋 自私唔自私既話。。。結論只有一個。8 O. W6 l# r- w' P& v2 F) m
; j4 s/ |- S/ C- F+ O# J
先 呃曬 有錢女人D 錢。
, U7 v; V4 v9 K" ?. [跟住 同 另外一個比較 溫純既女人 遠走高飛
' r& b: ~- h) T2 Y; c+ j; G: H3 V' f之後 再出外面逛下密識多一件 樣靚身材正。心地又好既。。2 _' U) n% @( a; ]& H5 x5 X0 A

: I. p! r4 D( @$ [; s包保幸福。(JOKE,不喜勿插)
0 T, W; k* T8 z
& {& O8 ?& X9 N/ a4 U
2 B5 J% L, W9 C- ~' s# P8 Q! b0 W, d8 ~7 g, M8 x
1 K- D3 Y6 Y! X( _
. d; F, `/ D1 ?2 `; o) N3 O  m/ P/ u
: H' n/ x: O! S' T2 S; A7 k
補充:“ 騙人錢財 分分鐘要坐監。切勿以身試法。
- d$ M% `* z& I- @/ L- Y. E% {: E0 w/ |6 t. }; J# f
[ Last edited by vv1668vv on 2007-11-30 at 04:55 AM ]
作者: DILLDILLDILL    時間: 2007-11-30 05:22 AM

梗係要錢啦~~~~~~~~
3 q6 s7 B! Z' a5 ]# k+ ~1 F
, j( _" f9 l$ W有左錢, 就會有大把幸福, 即使短幾年命仔都制........
作者: sakura310    時間: 2007-11-30 07:01 AM

我覺得
/ r8 z# A0 u0 ~先不管是不是結婚,先說朋友( e1 d( {! c) s% d
如果有個朋友在身邊經常都無理敢鬧1 h9 J" k. c6 p5 U
嘈到我煩的,就算佢有百萬身家都好,都我無謂同佢做朋友,免得自己受氣# K4 P1 y' Q. T- X
再者,結婚的話,就係大家一齊下半世(別說離婚這種不正常的問題)4 ~: u1 s9 K# x' Z3 y
做朋友的,都話可以得閒就見,唔得閒就唔見
* [+ P: D3 V$ k$ _# Q8 M但做老婆的,日日晚晚都見  E( I7 q$ I  ]5 Z) [" \
無謂做d令自己辛苦ge事
1 g+ u. h: c) z& j1 g4 M2 y9 f0 T8 a" P: _1 b9 E
先不說愛,先說喜歡1 L' x. P8 g+ i0 c
假若說結婚當然是揀一個自己喜歡的人
; h/ V: R7 p. Y; V4 t/ }1 ]如果你喜歡一個人,你會讓他/她難受嗎?(「你」是代詞ja)+ d: b6 L7 T4 @1 e! D$ e
我倒不認為如果一個人好愛你,會經常對你臭脾氣
9 N8 O: ^, G( \% g4 t+ Z我在想,那個有錢女真的愛你嗎?定還是只是單純的喜歡呢?到厭倦就拋棄呢?& m/ u- j. a) _! I5 o4 o
- ~8 H' C6 v. e2 L( `! r
說到底,與其與一個有錢的女人結婚,倒不如想辦法搵多點錢,讓對自己溫柔體貼的女人幸福好過
作者: keip5    時間: 2007-11-30 11:02 AM

梗係第二個個啦* E/ s- \) i. Z) e3 D5 e. g( d
男人老狗梗係要靠自己$ r7 C+ z. n$ D3 E* M  X5 ~$ `
咪食軟飯
, l7 R9 M! M  w9 E靠自己發達" `5 [& Y! N) E/ I" ?
就算第二個冇咁正咁索
# }; y( d- _$ ~4 @+ v! t2 U你係like佢就冇問題: B3 k' F- P3 G7 H& ^. H* S
臭脾氣我真係頂唔順
作者: 12d3    時間: 2007-11-30 11:44 AM

女人的相貌會變, 錢總有天會花光, 只有性格能夠長存每個人的心中.
3 z9 U2 Q' z0 |0 c3 \: ?- V但事實上, 我是一個賤人, 沒有相貌的女人不能令我幸福
作者: 極樂    時間: 2007-11-30 12:33 PM

我會揀第二個.....: |9 B" x2 k3 X( h5 X# w
"家和萬起興, 家衰口不停"9 s8 {* J. B+ s6 [$ B, i/ D- m

& D) g  U' t9 e* n錢呢家野好難講架嘛......可能聽日就俾佢中左六合彩呢?!
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2007-11-30 12:54 PM

有錢有幸福- i; b( M$ d, X) X8 }
當一個窮人有左$之後,就知有$係幾幸福
作者: supreme12    時間: 2007-11-30 12:58 PM

我选幸福````
作者: Skywalkerln    時間: 2007-11-30 01:06 PM

who say the woman with money will give you the money to spend after married???  Will you be sure she won't complain that you earn less money then her in the future and start to complain?
作者: dcdcsfxc    時間: 2007-11-30 03:52 PM

2﹕亦是一位30歲女人,身形平均,樣貌沒有有錢女人般美麗,但都見得人,總之唔失禮。經濟重一般過男人,但性格溫柔善解人意,和她結婚一定會幸福快樂。
9 ]3 a. \1 r3 _4 ^' O+ B
, D( p' V0 P: o1 L3 U  G我會要e個,因為就算你有幾多$$都好,都唔可以買到一世的幸福,若果有左family,就一定要為子女去想,so我要e個
作者: trunks    時間: 2007-11-30 04:11 PM

首先梗係第1個女人啦, 有錢,樣好,身材中等, 咁好條件臭脾氣就好正常, 佢臭得起..... . v4 J9 L1 d0 x! P% N4 X& H
既然佢咁愛該男人, 如果佢又真係會比錢佢洗, 咁迷當打工囉... 又食又"瀝".....
* }7 p$ Z, e0 ]" l2 t- j; C3 E$ h1 U* {) A' W5 p) _. G6 v4 v
期間儘量好好地攪好自己d經濟基礎, 過得一段日吵吵鬧鬧既時間, 頂多一兩年都離婚啦..... 到時再搵番第2個女人, 如果唔得, 你都有大把條件搵個第個啦.....
作者: yeung hiu he    時間: 2007-11-30 04:38 PM

有錢當然是好啦, 但是愛情不可以用金錢來衡量,: Z$ v7 F/ G1 H/ |! H
就算個女人幾有錢幾令又點呀, 終有一天她會老,
8 U! g% U3 W( @$ ], Qd 錢可能未必用哂, 但身為男人的我點可以食軟飯呀,6 \9 Y6 q# c* l* C! O
所以我選擇第二個! 選擇第二個的另一個原因是我鐘意d
1 G* [  i4 d: |# }, E+ \) Q# P: s女人是同我同甘共苦, 就算我地幾窮都好, 大家一齊開心快樂幸福已是最足夠!
作者: 米多人不怪    時間: 2007-11-30 04:44 PM

$$$$$$$$$$$$$$$$$
作者: fabric    時間: 2007-11-30 04:50 PM

當然是有錢那個啦, 最多咪受下氣, 但最少有錢洗和有野扑, 當做下一假私家鴨嘍
作者: 155220    時間: 2007-11-30 05:09 PM

第2個,最起碼可以做下大男人同埋跟老婆一起奮鬥,搵真銀。
作者: f.barthez    時間: 2007-11-30 06:57 PM

第二個啦梗係... 原因好簡單...... 因為要你成日對住個非常臭脾氣,成日都嘈嘈貢既女人... 我自己已經係燥底架啦... 唔同佢炒大鑊就奇啦... 幾正幾有$$都好... 呢d人就唔好攪我啦.......
作者: loklok117    時間: 2007-11-30 07:43 PM

Originally posted by eric911 at 2007-11-30 00:52:' u$ ?! }8 a  j9 n! d. d4 Y
俾個難題fun巴打揀﹗一位30多歲的男人...
; m+ Y# G+ o: T" I兩個都唔要
作者: chong2002    時間: 2007-11-30 08:02 PM

30歲的非常有錢女人,樣好,身材中等,雖然好愛這男人 憑依3點,再加埋佢好愛個男人就夠晒1 H2 @  T+ v& O8 o) p+ @
有愛有錢,所以既缺點已經唔係問題$ f! p7 @6 S: i' |  e
有得諗有得諗
作者: 大優勢    時間: 2007-11-30 09:09 PM

我會揀有錢女人
' N: m, S% ?1 h" k
1 Y7 h1 q) a% u! I. c/ ^因為有愛   
# j7 ~- M+ ^- F7 v9 r/ N* t  A. ]5 W3 x" g! P" k) {
你話個女人愛我,,  我又可以愛佢
3 Y7 R! D& {! Y5 ?- w& n
" ~& S# p& @8 ~$ }4 j+ e有愛............有錢無錢都吾緊要啦
% ]; B6 k! f( A/ P- i- R+ g! q3 |/ V- Z
再講,,,,,,, 除左同個女人既生活8 G, a6 M4 x; W% @8 t$ |6 b5 r
4 M2 D+ W5 P$ d% U1 A
重有'''車'''華既生活
- y9 J6 P# r2 I1 Z. q7 Y8 o都好幸福
作者: edwinlky    時間: 2007-11-30 09:31 PM

被愛一定開心過去愛, * [, i/ U0 U+ y+ \) q
有邊個唔鍾意俾人錫,$ ^/ T- C/ \: q' r* c% |
既然有 $ 女人咁愛我,
9 l3 g' G% c  _# L) P8 _; W; G仲揀乜野呀~~~
作者: eric911    時間: 2007-11-30 10:41 PM

現實點說,我也會揀第一個。懂性以來也覺得錢不是萬能,至少「情」與「健康」是買不到的。但人經歷愈多,就覺得錢是可以維持很多事。好簡單的實例,現在的肥姐一定很辛苦了,但總算可維持到生命。試問,如她沒有足夠的金錢,她可能已捱不住了。至於情,現在已不是可一起捱麵包的年代了。不談結婚,就連拍拖也不只是兩個人的事了。如兩人生活艱苦,父母親戚朋友的七嘴八舌絕對會影響兩人的感情。錢,到時就是維持整個家庭關係的關鍵,更甚者是與親人的關係。
作者: eric911    時間: 2007-11-30 10:47 PM

Originally posted by 極樂 at 2007-11-30 12:33 PM:) x% h- [4 o0 i2 n! ]0 |" a
我會揀第二個....., g  e% r, m7 c# q/ {
"家和萬起興, 家衰口不停"& u; E1 y. ?3 J3 K
* x7 }8 }" |& ^1 E3 G
錢呢家野好難講架嘛......可能聽日就俾佢中左六合彩呢?!
# E+ E, j$ l. E2 o2 R$ r
4 g! x7 I( F8 P: u! @5 i其實冇錢更會家衰口不停呀,真架﹗世界就是這樣,你我也沒有辦法﹗
作者: lastwing    時間: 2007-11-30 11:40 PM

貧賤夫妻百事哀......
- U5 M$ Z: a% ?8 E1 c% B/ U/ n但係我會選擇第2個1 A3 V' w1 a& O2 F, g
一個我愛既人8 R! r/ m) U$ K) B' g( A
我會為佢盡最大努力,我就唔信會一世捱窮8 x8 f7 s  T& w9 J- Y( |+ E
夫妻同心其利斷金
* E& m" p: Y" a- g! q仲有你地話我天真又好幼稚又好
: }. {' d$ [- J0 Z. n0 b# c  U我相信施比受更為有福
5 ]- N3 d# a1 S8 S$ M3 ]* k) M* @3 D我唔介意佢愛我多d定我愛佢多d
1 o2 @* k' Y, d4 B2 f我一定唔會令我愛既女人捱苦
6 a0 c7 L$ |% \6 w- A8 N我唔會為錢放棄愛情
作者: kuru    時間: 2007-12-1 12:20 AM

2選1, 我都會選1多D, 但其實係想選2 !
* [5 w) S- b: Q- [/ D1 g" x因為第1個, 將來好多機會話你冇用, 搵錢少過佢, 好多難聽既說話, 可能仲有佢屋企人等等
$ l4 H+ B3 S/ E3 Q* f% X1 d. O但選第1個起碼你就算冇錢, 佢都有能力養自己, 你少好多壓力
" a1 N5 A, p7 d  ?& `0 r5 s! v" l但第2個, 應該會對你好好, 同佢一齊會好舒服, 可惜現實係殘酷, 冇錢係冇將來, 最終都未必可以一齊到最後
作者: vv1668vv    時間: 2007-12-1 12:55 AM

哩個POST 引發思考力。。。幾好玩。。
" l" {- [8 Y: l9 R2 f請容許 隨口幾句。
# L/ j' w( ?( D7 H; I
+ A8 s  z; W6 w其實呢。。。+ u6 {: B+ h1 o0 n3 a: I
“錢”當然 唔系萬能。。不過無就萬萬不能。(差唔多系人都知)$ `  t% ?0 F; i0 j  o, \- X
窮既日子的確唔易過。
/ b( v' h5 S. R' b8 ?8 {2 r6 V希望過D 安逸既生活亦系 無可口誹,  不難理解呢。。。
2 _, ]. j/ ]( a
6 k% a5 q% J, t9 v不過呢。。我自己就0甘諗。。。
9 ]1 ~6 Y; S5 c7 n# {: y如果 真系要 揾個女人 幫手睇住 自己頭家
, l: Q. Y0 P; N- n" h0 R除左錢之外。。都仲要睇埋其他野(可能都幾多嫁。。系咪好閹尖呢?。。)
: W  G8 b& S) d人品性格,學歷背景,思考方法。等等。。
7 `# n: g7 C+ G' R5 V0 A4 Z4 u% n2 E( `! y, u
如果有幸 可以有埋“細路仔”
% r) F$ N5 p. C# R父母本身既教養,教育程度,亦會某程度影響子女成長。
6 q4 t' t3 x. ?7 M俗語有話,嚴父出孝子,慈母多敗兒1 M9 S" Z* `0 }+ v
所以。。。# t9 N6 `) S- ~' V$ [+ j7 h
2 n& [/ K9 Y! g
如果真系要 二擇其一。。可能真系要細心選擇。
0 T% a% c' B# n- z$ U% Z, ^
3 F5 I# g: K( Y( {  j5 @: q* q4 H“前者”即有錢女人,
3 g; [+ f5 Q3 S& V) r$ f- M; ?對方對自己存有“愛”覺得此點都 重要
( e3 c& A. ~& l亦可能系,維繫雙方 關係,感情既主要元素。
) u2 m- j$ f- u' p8 R7 ^9 u& {又以反方向思考,細心試想想。。; j  Q) c. n4 f
“發脾氣” 會唔會都系一種表達 與 溝通方法呢?
* a# o9 t4 w2 @  o0 [( P) V1 A雖然經常鬧意見,但如果對方插得有POINT,有道理的話 ,對自己有害嗎?
2 c5 T& y/ u% {2 }3 F可能只是表達的態度問題。 就要睇下自己可唔可以接納得到。
) f" V1 \) a! c: V2 T6 G消化得到對方既表達方式,其實好多事都可以 迎仞而解。
6 f$ W# j/ v' h6 u8 H6 a% w$ e有“愛”應該有包容既。。。不過每個人程度唔同嫁姐。
4 `; F- p3 O; w3 q接受得比較慢的話, 就可能花多少少時間接受。
' L6 a8 v# u* \0 K# V, b  _& b. F( r, i0 \, C, |
試試看 “九型人格”
, M6 K; q- K/ |" i: `彼此瞭解既 基礎 比較穩固的話,+ K* w. j) d9 z3 X
瞭解對方,可能對對方有所改觀都唔出奇呢?
/ P0 X- A/ ?. ]9 ^; O
3 |- Y' v5 j4 u" `0 u7 N% m! |2 v) M- T7 ]3 ]* ?1 @
“後者”8 k" z  @3 w8 f3 Z
可以見得人,總之唔失禮。經濟重一般過男人,但性格溫柔善解人意
' A. I8 I& N- u, ~6 m8 \# C+ H聽君一席話,“後者”一直都系 你碟牛扒既“配菜”
. R9 N6 I# W" ~1 P( X( m; p. Q) i。。。你可唔可以長時間 接受 平庸既野?!
* V6 l$ f+ `& |) v' s( {其實你 早已經 心有所屬。; R4 a# w6 C0 O. ?
# M8 S0 w' c2 f1 m2 E* r1 G( |% n

作者: 阿感    時間: 2007-12-1 01:08 AM

Originally posted by fabric at  16:50:/ T+ k8 H- ]/ q5 ^. r
當然是有錢那個啦, 最多咪受下氣, 但最少有錢洗和有野扑, 當做下一假私家鴨嘍
# C& k' p& i" B( S# A
9 w7 e  G+ I. H! D# V4 `# S
有錢男人制唔制?
作者: 艾力克    時間: 2007-12-1 02:01 AM

1﹕30歲的非常有錢女人,樣好,身材中等,雖然好愛這男人,但又非常臭脾氣,縱日吵吵鬧鬧,令該男人好煩擾,男人亦知和她結婚後,一定沒有一個幸福家庭。但最少唔使擔心經濟。
" v: A. |% H0 p2 D, p6 w6 k2﹕亦是一位30歲女人,身形平均,樣貌沒有有錢女人般美麗,但都見得人,總之唔失禮。經濟重一般過男人,但性格溫柔善解人意,和她結婚一定會幸福快樂。
; [- _/ C, z7 z$ N

6 G% h; l6 m$ e  Q1 c( S唔知你真係問定一話想引發人思考, 不過覺得樓上某d觀點有誤導成份, 等我又講下意見~
  N. L2 [6 ^. t/ x第一個: "縱日吵吵鬧鬧,令該男人好煩擾", 就憑你用'煩擾'依兩個字, 就知你鍾意佢有限, 無錯, 佢有錢有樣有身材, 但依3樣野都會隨著時間而轉變; 可能你話性格都可以改, 係..冇錯, 但有幾多人可以話對方完完全全咁改呀? 好多拍拖中o既情侶都會為左對方,為左段感情而放棄自己某d缺點, 但緊持左幾個月甚或至幾年後, 結果可能都係"你識我時都係咁架啦"or"咁我係咁架嘛"等; 你30多歲o既話, 你會唔會覺得幾年後佢會改倒, 改倒又會唔會打回原形呀? 有d野唔鍾意就係唔鍾意, 就好似一個女人有錢有樣有身材品學兼優善解人意, 但佢食煙講粗口o既話我都唔會揀佢
" \! \8 P* n" ]. f) F5 g3 C: {3 M7 t2 k) z
第二個: 從你o既用詞, 睇得出你(假設依個問題真係存在instead of啟發性)係對第二位女性有多d好感; 你亦都唔介意佢o既外在, 但你擔心你地長遠發展o既經濟負擔; 不過你諗下, 學生哥買野食飯千零二千蚊都夠用, 30多歲都至少有一萬蚊罷, 只要要求低d, 生活一樣可以好滿足; 你有幾satisfy係睇你有expect幾多o既姐, 錢o既野, 夠就得, 唔需要多, 有錢只係提供額外o既滿足, 多錢o個d一係放o係銀行冇用, 一係物質太豐盛而最終發現自己心靈好空虛; 一個人o既性格先係真正同你過人世
4 s- V8 R- v9 B. ]7 T8 h& v5 _
. t7 p* a& V+ ~. f但睇你段文字, 你剩係話兩個都鍾意你, 但你又係咪鍾意佢地呀? 定一話因為自己30多歲覺得係時候結婚, 所以就諗住揀其中一個? (依個都係啟發番你o既問題~) o係愛情黎講, 如果你話兩個都鍾意, 就即係話你兩個都唔夠鍾意; 至少...你都會較為鍾意某一個罷; 如果同時間兩個都知道有第3者存在, 你會較為重視邊個o既重要性, 唔想失去邊個多d呀? 你唔係想到時先諗掛? 再講遠d, 希望你唔會因為人地鍾意你, 所以你先鍾意人啦
* a5 j1 B8 ]" w* W/ f. W4 S# {' g, a
要錢定要幸福?3 x4 \$ D, @8 k! {! k0 k3 b
錢係無窮無盡o既慾望, 無論你幾有錢都好, 都會想透過賭博投資去賺取更多o既錢
7 \: f; a# C8 y  g! b' a" m幸福呢? 有錢冇錢都可以好幸福, 就視乎咩野對你重要~ 可能唔需要有車有樓, 一個小康之家, 一兩個細路, 錢就唔係多, 但個個月都夠駛, 一樣可以好幸福; 多d錢同多d幸福係完全冇關!!!
- p( n/ i* @' Q" R' S4 H8 s
3 L0 Y( k/ R9 I如果你係一個經濟一般, 成日想發達o既男人, 不如諗下點樣贈值自己, 搵多d錢仲好啦; 轉工可能會賺多少少錢, 但你唔賺值o既話你個value都一樣, 更加唔駛諗賺大錢

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0