標題: 睇相 [打印本頁]

作者: 阿感    時間: 2007-12-4 12:09 AM     標題: 睇相

星期日晚,與朋友外出,在沒有特別節目的情況下,給朋友帶到眾坊街公園旁的風水占卜檔那裡去;先是兩位朋友玩塔羅牌,我在一旁看著,看了一會有點"流流地"的感覺,所以便沒有參與;其後,在準備離去時,一位師傅說"贈你幾句",本來沒有理會,但朋友慫恿一場來到應該玩下,於是便坐下了......( B6 a, e. }. ^; E
師傅給評價聽起來不錯,可是我對這些話也不是太相信) S; o' z8 C2 Y
對於風水占卜那回事我不太相信,不過無可否認這些行業是有存在價值的,因為在睇相占卜的對答過程中,你能夠以另一個角度了解自己,又或者從中得到安慰,說簡單一點就是"畀錢人同自己傾偈"
9 W* }" E6 i9 w/ B9 \不過,我覺得唔係太值得畀,一世人當玩下試一兩次就夠
- W( D% N% o3 a
9 x# \; h' `$ y, j$ [各位又有冇睇相或占卜經驗可以分享?
作者: 勇勇    時間: 2007-12-4 12:20 AM

我直頭學過神打,不過o係度唔方便講
9 A5 {0 f" F- ?4 F; t4 H9 g世事真係無奇不有,唔到你唔信
作者: 極樂    時間: 2007-12-4 12:38 AM

我未試過睇相, 唔係我唔信......; R1 G8 P* h, c! k4 S6 h
而係我嫌貴, 真係唔想俾呢d錢人地賺......! W0 O* I1 E1 Q2 ]( n* t6 |& ]
如果佢批錯既....感覺好似俾錢人搵自已笨....- V6 p, V; a9 L; w2 ?2 W' u
如果佢批中....咁又點呢? 過去既自己已經知道, 未來既...唧係我點都要面對架啦, 咁只可以証明個睇相佬叻?# ^) B/ K* K, h. ]& T+ l" T# ~

3 u# c$ h* @7 k! P$ |* M/ j我唯一一次想去黃大仙求籤, 俾人指點.... 都係因為面對感情既決擇.../ A( V2 H0 K+ K
到最後我無去到, 而且命中好似已經有注定咁........
+ m6 ?. d$ x: u, \; w7 S
0 a4 o3 Z; t& b" E! p2 X講返, 我都有次陪朋友去廟街玩塔羅...
" K+ @- Y5 o) C3 c% W( s我唯一既感覺係: 呢個"死靚仔, 一條問題收$50....仲有booking...無book既要排隊等....真係好過日頭返工囉!!" "聽完佢講既野, 我心諗: 一定唔中啦.....當然我無係我朋友面前講, 佢好似好信咁....無為掃佢興, 真係中唔中, 三個月就知......
4 A, N7 C! \) F+ y(三個月之後問題我個friend....我睇得準d....哈哈!!)
作者: echola    時間: 2007-12-4 01:19 AM

占卜、命相依家野係可信....反而係人並不可信!!!
作者: wcchan886    時間: 2007-12-4 01:22 AM

Originally posted by 阿感 at 2007-12-4 12:09 AM:
" i3 T* X, F) O# V) r星期日晚,與朋友外出,在沒有特別節目...
" E. Q3 @1 p4 w* X) l, d/ v
1 j6 L! ^$ k$ ~; S8 {" B. T" \( K
話時話,用左幾多錢
作者: 阿感    時間: 2007-12-4 10:09 PM

講o左價,一個價錢睇掌連埋相  K' h1 u6 k6 G# j5 v
花了一百五十大元,其實都好貴

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0