標題: 大家喜歡潮流物品嗎? [打印本頁]

作者: 阿感    時間: 2007-12-19 11:55 PM     標題: 大家喜歡潮流物品嗎?

我本身就唔太好呢d o野,但係我見街上多數後生仔女都好鍾意呢d o野
2 z  i( Y: q7 r7 q: W. f+ v+ d論無時裝,波鞋,手錶,電玩等,都轉得好快,我完全跟唔到( Q+ Q- B' P' c# [  |0 U; R: j
不過,唔過份崇拜o既,跟下潮流都唔係懷事# a. B$ I8 B& T6 a$ _/ k

4 h5 z) w# _5 _/ A其實,EF D人係咪都係好似我咁OUT
- u/ ?. m; X* K( }% e  k% O  d我見潮人版好似人流咁少,定係大家怕羞唔敢o個度發言
作者: wcchan886    時間: 2007-12-20 12:47 AM

26fun既會員以男性居多) \# {. }5 n% U1 p1 p) o) |
多數男性都係鍾意睇靚女既
6 g- P7 K4 j& ?但凡有女明星名字既標題
  B6 j) v" f0 B2 W: F瀏覽量都過千
( i$ A; O2 {4 M4 {* b好似最新既有freeze,法拉,Theresa,黃榕等等
* y' N3 H& c- n佢地(包括我)上26fun既目的係為左睇明星
4 W, r4 Z! B6 y4 T6 s" @( H唔係為左睇潮野,所以潮人版就泠泠清清咁2 @! b. S" n# E: x
其實吹水版都唔好得好多1 Z9 O- ?$ n$ m, H; V
多數都係轉貼既笑話同IQ題
3 r9 A! R' e# l& S出帖既人好多都係為分(D分又係用來download靚相)
7 ^% q) V6 G- z, h  T, B# h) @6 G但瀏覽量一般都係得幾十
作者: msv    時間: 2007-12-20 12:49 AM

最憎撞款.........果d所謂既潮野貴+唔好用
1 P" }6 a. i; m: w6 B/ l: k; `: g6 _
# ~- q# G; ?* ?. V. ?' t我買果d野仲貴la,但係好實用......仲有包唔會撞款...* A$ p4 @' d, i2 d; ]( A" e
出到街d人都唔識果d牌子,仲可以串佢冇見識XD
作者: chong2002    時間: 2007-12-20 12:56 AM

人著3 , 非3 著人
% m" [$ z! M5 O& g" Z/ Q9 H" D最緊要係適合自己
, d  J' p  G1 H5 b. @% D2 e4 M係咪名牌都好,最緊要係有自己style , 唔好人著咩你著咩
" Y& B) [- y) T3 K! |咁就夠啦...
作者: kalos    時間: 2007-12-20 05:22 AM

我覺得首先要分清潮流物品同有style o既分別先;
2 J1 X- D( x5 c( [. g7 U7 g
! L/ `1 J/ e5 `) W" C/ u潮流物品只係一時o既大勢所吹並唔代表有style,基本上興一兩季,屣$屣氣,好似之前d tight leg+super baggy o既褲,d人以為好超潮,我覺得好似瀨o左屎/收埋o左條尿片... 成個小丑咁...$ u( z3 F+ b  |5 F! Z/ _3 N
) [7 V( v7 ?% F7 U3 l5 }/ C9 H
但係有style就唔同,不論有無牌子可以興好耐...+ g+ T) w# m8 o( Y; @) z
# X2 _3 ~3 ?& c5 b  h" C* m) _
我自己就兩樣都會買,睇心情啦~ 不過最緊要自己喜歡,人一世,物一世,試下都無彷,但係要o岩自己囉,唔係搞到成個小丑咁就唔好啦~
作者: 蕃薯    時間: 2007-12-20 07:22 AM

由以前人著我著到宜家明白到 潮哩個字o既真正意義 潮流本來係死物
/ U! I9 x( `; \( i/ s你可以去跟隨 奕可以創造 如果你做一個只會跟 不會做 感我覺得就只係跟蹤死物
% d) G8 @: W& ?9 |1 s6 _到宜家我明白著咩已經唔重要 最重要自信 就算比你著件幾千蚊o既衫 幾千蚊o既袋5 c, j# J; r5 {
但係出到街 10個裡面 得一個人知你年衫有幾貴 有幾潮 o甘係咪真係好潮呢? 最重要係. b  M7 H- x  G* m7 X
有自信o既人 出到街佢著咩係身 對佢黎講都只係一件衫 幾貴唔重要 但係10個人裡面
; p* k- }5 a* Q/ c8 P4 ~有9個人都覺得佢著得好睇 佢所做o既 就係創造 唔係跟蹤 每個人都可以創造自己o既潮; ^8 Q4 n1 z& g5 n' y8 y
只要有自信 價錢係其次
作者: yeung hiu he    時間: 2007-12-20 10:10 AM

我覺得現家D 人的概念係錯, 以為身上什麼都是名牌就是潮同IN!
( o7 e4 l; U# e3 T1 A  G( J好似女仔咁一定要GUCCI 同 LV, 我覺得普通的袋, 銀包都會好好用,- i5 U2 n+ ^+ o; Y) s; O: N- b
只不過真是牌子問題, 況且D 名牌一來貴, 二來不耐用, 用幾年又話OUT啦,
7 {* D9 ]+ J# W  h( {% N% Q6 _$ R之後又要賣番出去! : e2 M5 ^, }" Q2 ^8 `
我本人不追求名牌同潮, 只要所有野適合本人, 平野CHEAP野我都可以穿上身!
/ P" V; z! q7 R9 P. I6 I(可能我重OUT過阿感兄, 哈哈哈哈哈)
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2007-12-20 11:18 PM

我都懶得去潮* M+ A( C5 R( E1 _, i
個個都咁潮就變得平凡,2 N" X5 T0 o1 H4 `; {
潮都係人定~
6 @' f* Q! t$ M/ q* i  O只有在意潮既人先至會在意其他人潮唔潮(睇下自己係唔係最潮ar ma)
, d$ P8 v( _6 s唔在意既,采你都傻啦,食多幾舊魚好過啦
4 j8 }  P( _. b. h! C, r2 V當然唔去用名牌既人唔代表唔在意名牌,' {: m6 G- {4 o0 c7 R3 [4 Z
成日話名牌得個貴字,話人地曬$果d,* w9 J/ q2 E. `
其實果d人就最在意,根本就係妒忌,吃不到的提子是臭的
作者: 阿感    時間: 2007-12-21 10:25 PM

Originally posted by wcchan886 at  00:47:
/ g, p' h7 d1 w6 _+ k26fun既會員以男性居多6 G) [3 b$ @2 u& `8 \" x5 x
多數男性都係鍾意睇靚女既* I/ j8 O) u) W! Q4 s- G
但凡有女明星名字既標題
8 Q+ }" z; J+ a2 K: k2 ]瀏覽量都過千
  a6 u2 D! i. r4 U- W* q好似最新既有freeze,法拉,Theresa,黃榕等等
7 M, m2 |& Y* J: f佢地(包括我)上26fun既目的係為左睇明星7 _! U, ~( c% J" }/ J
唔係為左睇潮野,所以潮人版就泠泠清清咁
8 M- P: U# r- ?( ]! @, ^8 f2 q其實吹水版都唔好得好多
7 i. e1 L/ N* x) y0 G. X多數都係轉貼既笑話同IQ題
2 n* r/ Q. v) O' G出帖既人好多都係為分(D分又係用來download靚相)
; J+ c; d4 t& {但瀏覽量一般都係得幾十
2 Q, a& ]6 [& ?7 \: E) k

; l5 x5 l2 z0 f9 U2 u) p嗯.......加分& Q8 k. x. g4 _. c7 z6 ?. n  b+ F
  {: u6 r+ F2 b& K2 r
據知情人士透露,有版主希望搞起潮人版,所以會暫時放寬加分準則
+ V: ~. Y$ F4 W. V# K% a3 c只要唔係灌水或負面意外o既發言都可能有分加

作者: CHECSS    時間: 2007-12-21 10:39 PM

Originally posted by 蕃薯 at 2007/12/20 07:22:: J4 ^& N1 G# }+ A7 e
由以前人著我著到宜家明白到 潮哩個字o既真正意義 潮流本來係死物 3 k* Y6 M, ]5 |1 v
你可以去跟隨 奕可以創造 如果你做一個只會跟 不會做 感我覺得就只係跟蹤死物! [/ `: x/ |- C9 }; T
到宜家我明白著咩已經唔重要 最重要自信 就算比你著件幾千蚊o既衫 幾千蚊o既袋! @9 N3 q% c. R" \6 V$ U
但係出到街 10個裡面 得一個人知你年衫有幾貴 有幾潮 o甘係咪真係好潮呢? 最重要係
, l, r& z$ I+ {5 @* q' K- I有自信o既人 出到街佢著咩係身 對佢黎講都只係一件衫 幾貴唔重要 但係10個人裡面
7 J7 `" c0 F) t( F' ~有9個人都覺得佢著得好睇
佢所做o既 就係創造 唔係跟蹤 每個人都可以創造自己o既潮6 s& R$ m( t+ u) F: O3 {  x% P) F
只要有自信 價錢係其次
* Z- s+ K1 n8 G7 v你講緊我啊
作者: head    時間: 2007-12-21 10:59 PM

Originally posted by 阿感 at 2007-12-21 22:25:, c7 Y# j, u: [1 c. [1 R
% c5 o6 y" D0 Y/ _% n9 \  N3 x# Q
4 q8 q: M0 B" j! H3 M
嗯.......加分
, m# Z) V$ J" Z: W0 ]  Z; h/ N- m! K* o0 m! ^/ I
[color=Beige...
+ o9 N9 {2 E8 G9 C7 p8 f1 R. U3 b
/ v) K$ N9 F5 v

6 l3 \2 |3 @+ t9 x  p; m3 I依個消息可唔可靠架
作者: 阿感    時間: 2007-12-21 11:01 PM

Originally posted by head at  22:59:
9 ^7 t& D5 H4 I) H1 d$ F; S0 z) Y
5 \# B/ K! g' l3 u! l. S
, _  E" o4 l7 Y
, F1 {" d* R( ]  K  M  {. b6 h依個消息可唔可靠架
5 T( V. O3 I1 w8 \3 e, |5 Z/ W8 P* F
堅過石堅

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0