標題: 查實搬出來住 一個月要洗幾多錢?? [打印本頁]

作者: ASPP    時間: 2007-12-31 09:19 PM     標題: 查實搬出來住 一個月要洗幾多錢??

市區一間房單位,連水電煤 洗唔洗5千一個月
作者: rongol    時間: 2007-12-31 09:23 PM

三百五呎以下可以
作者: haukwankin    時間: 2007-12-31 09:43 PM

你搬出來住既定義係咩先?搬出黎一個人住定搬出去市區住???
作者: ~bi~    時間: 2007-12-31 09:59 PM

我住大埔一間400尺村屋租金$3800, 電費每2個月大概$800, 水費每3個月大概$100, 很少煮食所以石油氣費不多, 上網+now tv每月$271+$141, 其他什費大概每月$1000!!!!
作者: shehboy    時間: 2008-1-1 01:48 AM

fixed cost: 傢俬, 電器, 裝修費.
8 a& L7 _' c" e7 C. Jvariable cost: 屋租, 管理費, 水電煤, 上網費, 電話費, 電視費...
( W$ z. J% o* j8 E5 v% x1 w6 L7 X8 Y0 c; o& I& M3 t4 M3 r9 G
我唔食都要成萬銀一個月, 唔好搬出去呀, 可以慳好多, 夠你溝多幾條女架啦.
作者: 衰貓    時間: 2008-1-2 03:39 PM

自己搬出去住,使費大到你唔信就不在話下,最幣既係,如果您並非一個習慣整齊清潔又會定時執屋既人,咁,好快好快,間屋就會變成戰場同垃圾缸,因為得您一個,唔洗衫就無人同你洗,唔煲水就無人同您煲,唔掃地就無人同您掃,等等等等‧‧‧‧‧(下刪一萬字)‧‧‧‧‧所以呢,如果您笨唔係個屎忽痕得好緊要,又或者前世未做過家務既話,乖乖地留番低同屋企人住啦‧‧‧‧‧

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0