標題: 返緊一份人工好o既工 [打印本頁]

作者: ASPP    時間: 2008-1-4 10:49 PM     標題: 返緊一份人工好o既工

但d 野自己又唔識做, 工時又長, 老細又唔係好人
" H; Y( j/ u& f" E你地會點做?
作者: haukwankin    時間: 2008-1-5 12:27 AM

你指好既意思係幾好先???
作者: 阿感    時間: 2008-1-5 12:48 AM

Originally posted by ASPP at  22:49:
6 O# o) A3 Q0 U9 {但d 野自己又唔識做, 工時又長, 老細又唔係好人
" w6 j6 d% E0 w! G" z. H你地會點做?
4 K; H( n' v9 K) l& t5 x, Z
! u+ k& k- e. c+ K2 q& `
幹犯法的嗎?
作者: Playbr3    時間: 2008-1-5 06:17 AM

Originally posted by ASPP at 2008-1-4 10:49 PM:
- p* g1 q3 S% }/ q1 |但d 野自己又唔識做, 工時又長, 老細又唔係好人
* A: N( g7 c6 V. G" g- }你地會點做?
/ |1 c$ h5 a9 R8 [4 ~# q1 Z: x" E
6 S5 @9 s. H1 F, A- r2 O0 }
你想話: 老細係壞人, 定係話 老細唔好人?
7 h! k! n% I6 v& D通常打壞人既工應該好嘆咖
作者: kuru    時間: 2008-1-5 12:06 PM

人工好, 但頂唔信都做唔到喇~
作者: jojojojoj    時間: 2008-1-5 07:06 PM

d 野做做下就識做, 有幾多工係又易做又返幾粒鐘又人工高又老細好? 是但中一兩樣都算係咁
作者: winwin^o^    時間: 2008-1-5 08:08 PM

但d 野自己又唔識做, 工時又長, 老細又唔係好人7 ?6 S2 N  ]6 F
你地會點做? % |) _, d4 h1 w) [

7 B. j9 B1 n& Z, o8 m4 x, U4 h[center]恭喜!恭喜!8 y* W( c2 s" o# @$ R& X
恭喜你搵到一份可以挑戰自己嘅工作,+ o+ b. t- o9 ~* Y9 W
又可知道自己適應能力有幾強,
+ h1 z! z( }/ T6 j: |  u/ |
7 C& E* H! B$ v6 h, c. D可能做耐咗,原來都OK哦!
! d' V- ?. h4 x) M$ @& Y/ `有時唔好只看面前唔好嘅因素,
" u: h" k* {0 ~0 L3 E, L要看遠D濶D壙D,
; o: K: e6 t- q- o8 t) [可能唔只人工高,升職機會又高,
" ^  O+ ~+ W4 ^6 C3 V1 h2 u學習機會多咗,發揮空間大咗等等........
& [+ y' p( R) Z! m3 X; Z2 q8 m最好睇定D先再決定。[/center]
作者: alienck    時間: 2008-1-5 09:14 PM

睇定d先啦
+ C1 p; P) q6 @3 d$ @: V" W, Q有時好工唔係一時三刻可以搵到
1 ]5 D- I. z# I& X如果份工係手板眼見功夫9 z- |, u0 O! |% s; q; W: n. E5 O7 ]
你就會覺得悶0 O+ l7 ^4 E- X" B
而份工亦唔見得係好工
. g  R( J) K1 r; N2 X& E  R# L9 W4 e"老細唔好人"就睇你心態係點" P7 w. \! c/ K9 m! S1 x* L
你做得野佢都唔會點難為你
. f! M* g1 p6 I+ L: v! s最多都係做多d' P3 @3 O' \1 b. g+ v8 k
做多d又唔係咩壞事(重點係人工包左)
, H5 g: v# U3 k0 l其他同事做少d同你冇關係的
作者: trunks    時間: 2008-1-5 11:22 PM

梗係繼續做啦, d 野唔識做, 咁迷諗辦法做到識囉, 如果你真係乜野都做唔到, 你唔走你老細做趕你走啦, 你估佢傻ga咩.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0