標題: 有冇人做過激光手術(眼)? [打印本頁]

作者: ASPP    時間: 2008-1-6 09:26 PM     標題: 有冇人做過激光手術(眼)?

唔該我想問下呢到有冇人做過激光手術?
' d/ r% h5 v% T) [. Z邊到做會安全d? 幾錢? * E! ~% U$ {( L. v: \+ y
同埋通常其實做完幾耐又會有返近視? 5 f2 d5 X/ ^* v8 ]7 c7 S
! W: \6 j5 ?0 w. o' }
如果近視深(800左右)又有散光個d ok嗎?
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-6 11:54 PM

大約一萬蚊一隻眼
. s* M9 e. b3 @' b要22歲之後先做得- J' v- T  e# p1 Q
而且要經醫生檢查隻眼有無問題先得
. ]8 _0 ^( k% X8 K8 `有時唔係度數既問題
' ~% ?3 S+ ~7 c' o7 C係隻眼既狀態,或其他因數而定做唔做得
  s/ @. ?+ T( S) W& [$ Od人多數係養和醫院到做價錢都係大約一萬蚊一隻眼
- g0 f9 X; L: ^: p多數做完一隻先做另一隻
  |' r3 u6 @" n( R聽人講做既過程都幾快下
4 V. D0 j2 l2 Z; m0 b7 b$ [0 m唔洗留醫果d
作者: leonlei    時間: 2008-1-7 01:15 AM

Originally posted by 大家樂1234 at 2008-1-6 11:54 PM:+ b5 S- o6 x, C" G, U4 a
大約一萬蚊一隻眼3 \+ E) u% ]2 I, O3 S( z
要22歲之後先做得
' [3 ^: j: ^  J1 Q; E...
7 A/ \2 T1 m! j( R& [6 C# ?

; _' w1 C( d' P+ l" |% c% e" |9 d- k6 z1 l我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-7 11:38 PM

Originally posted by leonlei at 2008-1-7 01:15 AM:2 ?7 _7 ~3 A" }

: f/ \3 @1 N- _6 \, J8 z( ~- `2 W( k5 N$ U1 n1 R
我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
0 g: }0 k# p5 v( h! F
咁搏1 \/ N- d' C  k/ _3 j9 D/ s
因為手術有一定既風險
1 m2 p" g" c4 v! \/ U咩手術都係
3 ?' N+ m, F" W* [) o洗唔洗覆診?
作者: dertelevision    時間: 2008-1-7 11:40 PM

Originally posted by leonlei at 2008-1-7 01:15 AM:
( a1 |3 s- f& E$ V& f
4 a% x: z2 ]( ~1 R0 D6 S# N
9 E, q# C% s6 w# r( l. ~3 ]我兩隻一次過去養和做,好似萬八,唔駛留院(都係半個鐘到),不過家中休養幾日,之後短時間都唔好咁操勞,否則會回復期時會近視返(我感覺上係)
. W2 m- J" C0 R" }9 x/ m# ~
宜家唔興分開做, 因為夠安全, 人人都一次兩隻, 咁會平d, 醫生會幫你做到微遠視, 近視加深就會平衡番, 養和真係幾好, 呢d錢唔好慳
作者: 大家樂1234    時間: 2008-1-8 04:25 PM

香港醫院既私家醫院不嬲都比較有保證d既
" X2 N8 e  u4 v3 `& j8 ]: H: [! B9 Q加上養和係比較出名既明星醫院黎

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0