標題: 港燈, 西隧 佢無良心, 我地就無辦法 [打印本頁]

作者: cheapcheapcheap    時間: 2008-1-7 07:58 AM     標題: 港燈, 西隧 佢無良心, 我地就無辦法

港燈的方法..
: Y7 O$ i; D" x) d+ |6 \4 ?; _& R# ?" J! C) E9 ~/ h! Y: }: t
1)我地可以罷買佢地老細的零售, 如百X超級巿場.
5 J2 s" j" O! D  z8 c# z  a; q2)俾錢時我地用散紙
/ ^9 I1 o; m' H5 v' o. |0 I# w3)買十樣貨就叫收銀員分十張單
) l3 @! k, z+ \7 y. h. H/ U$ K7 P4)同門巿經理表達對門巿的各種不滿* \3 [% `2 W- C( {* g1 d& K- n
5)向門巿職員詳細詢問各服務的使用方法& o; O( l* s4 W9 c! z2 `1 g" p

( E- Q4 x4 }. ?2 w西隧的方法" J4 C, M* R2 N5 E; W# i/ W1 o3 p+ a
8 s% ], a( ^4 r7 u/ _- E, u
正研究中..
4 y7 R& X# n" Q  n9 f6 d各巴打請發揮大家的創意
作者: 衰貓    時間: 2008-1-7 09:51 AM

老友,不要話我潑冷水,這些做法只會影響倒前線員工,對佢地既老闆一點影響都無,亦只會俾人覺得你幼稚,都係算把啦‧‧‧‧‧$ L$ f  H+ j# v' F+ u/ C
單純唔幫襯"百x"都還可以,但你可以堅持幾耐?如果你呀媽老婆或者女友入去買嘢,咁,到時你俾錢當唔當係你反口?坦白講,壟斷呢家嘢,我哋作為小巿民,根本沒能力反抗,就算俾你可以拉車隊或者招集一萬幾千人遊行又如何?哪些商家佬有政府撐腰,打橫行隻手遮天都無問題,這些都是現實,不到你不接受‧‧‧‧‧
作者: cheapcheapcheap    時間: 2008-1-7 01:05 PM

Originally posted by 衰貓 at 2008-1-7 09:51 AM:& v0 A  n& W) v0 a0 H
老友,不要話我潑冷水,這些做法只會...
+ Y# x2 d2 b5 `
阿生呀, _2 ~6 y* v4 H8 x0 e/ c# l
踢橋前唔該俾橋先啦! ]. a% M3 R7 }( P6 i4 e* X' `7 {
  L) A1 ]  n2 N' p4 r$ N
"不得不接受"7 ^. q: ]3 e2 p
咁就要都唔做, 任由佢地點就點呀?: E; H, y9 w- f+ i+ g
$ N( d- i6 D1 o
咁不如每月出糧, 自動轉賬到大商家戶口算把la.
作者: doging1977    時間: 2008-1-7 02:02 PM

唔用西隧用紅隧或者東隧得唔得
作者: 衰貓    時間: 2008-1-7 02:21 PM

Originally posted by cheapcheapcheap at 2008-1-7 13:05:7 \7 n8 H0 h' T

5 s3 @' n4 u2 a  S# f5 S. C阿生呀
0 {" _8 l' S  s+ H0 o踢橋前唔該俾橋先啦
; D8 m5 X) R; a2 k$ \" i
3 u. N9 M1 G. |& N1 F8 g"不得不接受"
( u) X9 K# S) V8 M- T0 t3 n咁就要都唔做, 任由佢地點就點呀?$ s# ]& W! W& C

: g' G4 m6 i& h' F" s咁不如每月出糧, 自動轉賬到大商家戶口算把la.
4 N: q0 Y0 S! {0 t

; ^4 N. ~- u0 A' }" k9 o
3 K% z0 U! u/ i9 A3 I1 X# w5 I, F你所講既橋係咪齋翕就得?如果係既就易啦,淨係用紅隧囉,如果你可以堅持到幾塞幾趕時都唔怕既話‧‧‧‧‧
" h9 n7 T' v& e你仲未答我喎,如果你呀媽老婆或女友入去"百x"度買嘢叫你俾錢,咁你算唔算反口,你啲橋係咪無用?
作者: cheapcheapcheap    時間: 2008-1-7 05:54 PM

Originally posted by 衰貓 at 2008-1-7 02:21 PM:; R" a7 B# W, L  Z: c& S
* C! y3 I, x  e8 b4 j+ O
8 I" a7 a6 V, G
4 n8 R9 ]7 d+ q  F/ H! o4 x. N2 ]
你所講既橋係咪齋翕就得?如果...
! S3 Q" u$ F/ C9 B7 x# T# R7 Q9 z. i) L

8 C. u6 L; Y8 T5 v6 B& [8 n 而家冇講過完全唔去百x,% i1 M. }7 H+ P. ^& p

8 V% h; m+ c# ]+ d( {仲有, 有其化批發商價錢都好低, 可以轉用 如:裕x及佳x凍肉公司
作者: bwk0317    時間: 2008-1-8 12:42 AM

what u've said is criminal intimadation to Mr. Li's company which police shall arrest u.
作者: 衰貓    時間: 2008-1-8 01:36 AM

Originally posted by cheapcheapcheap at 2008-1-7 17:54:
2 z7 E' S, _: z) l* A& g, c& o8 W( q8 G+ |
" S' q4 ~) P; j# Q- t( F
而家冇講過完全唔去百x,
/ h* `0 j6 T, z( `3 E- A6 H$ V" V
仲有, 有其化批發商價錢都好低, 可以轉用 如:裕x及佳x凍肉公司
4 e7 N. X. i- I$ x
( V$ Q& ~! e( F7 K/ E& D/ u) s, N拱即是典呀屍兄?又話"我地可以罷買佢地老細的零售, 如百X超級巿場",轉個頭又話冇講過完全唔去百x,咁即是會入但唔會買?!定幫襯其老細其他零售商舖如屈xx?!咁樣同無講過有乜分別呀屍兄?
作者: kuru    時間: 2008-1-8 08:22 PM

其實加價即係通賬, 通賬亦可代表經濟好, 當然你可以話自己感受唔到,
- ]" M- W8 V& f" o* ^7 ^: d4 J咁唯又自己諗辦法去搵多D錢, 等佢加價既幅度當係自己比錢D乞丐做下善事~
作者: 逃犯2    時間: 2008-1-11 09:05 AM     標題: 親戚

又唔喺佢親戚,同您講良心

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0